ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ 
Ο Στράτος Κουκουλεκίδης ειναι ο προπονητής που έχει εργαστεί με επιτυχία σε 3 Ηπείρους,6 χώρες και 8 ομάδες.
-Έχετε υπογράψει πρόσφατα στην Άλ Νάσαρ. Πως έγινε η προσέγγιση αυτή και τι προοπτικές έχει  με εσάς το τιμόνι;

Σ. Κ.
Κατα αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Τυνήσιο βοηθό μου, που με γνωρίζει από την συνεργασία μας στην Τυνήσια. Ήταν αυτός που μίλησε με την ομάδα μιας και βρίσκεται δέκα χρόνια στην Σαουδική Αραβία και αυτός με πρότεινε απερίφραστα σεβόμενος το όνομα μου. Αυτός ο άνθρωπος πίστεψε ότι μπορώ να δώσω παρά πολλά σε αυτήν την ομάδα, και κάπως έτσι έγινε ο γάμος.
Οι άνθρωποι της  ομάδας με κέρδισαν με το ενδιαφέρον τους, και η  συμφωνία που έγινε μεταξύ μας ήταν πολύ ικανοποιητική και φυσικά δεν θα μπορούσα να πω όχι.
Οι βλέψεις αυτής της ομάδας είναι  να γευτεί την χαρά ενός πρωταθλήματος. Είναι από τις πιο δημοφιλής ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, μάλιστα ο Άγγελος Χαριστέας έπαιξε στην ποδοσφαιρική ομάδα της  Αλ Νάσαρ.
Το πρώτο πράγμα που είπαμε είναι να κάνουμε μια ομάδα  βήμα  - βήμα που να την χαίρεται  ο κόσμος. Δεν είμαστε μάγοι και σε ότι αφορά για πρωταθλήματα και κύπελλα, τους είπα μέσα από σκληρή δουλεία και εμπιστοσύνη κάποια στιγμή θα μπορέσουμε  να έχουμε και καλά αποτελέσματα.
-Σε λίγες μέρες ξεκινάει  το παγκόσμια πρωτάθλημα στην Κίνα.  Πως βλέπετε την εθνική ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούπο; Θα είναι μία άλλη ομάδα;

Σ. Κ.
Η εθνική ομάδα μας όπως και κάθε εθνική ομάδα, έχει μια αντικειμενική δυσκολία τοότι έχει λίγο χρόνο που βρίσκονται μεταξύ τους οι παίκτες. Μάλιστα  Γιάννης Αντετοκούπο έρχεται από το ΝΒΑ, που είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως είναι ο σταρ του πρωταθλήματος, όντως MVP του ΝΒΑ. Το θέμα είναι πόσο θα μπορεί να δέσει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
Βεβαία είχαμε και τον τραυματισμό του Σλούκα που για μένα είναι ο πιο ακρογωνιαίος λίθος μαζί με τον Καλάθη για την  θέση των point guard . Πάντως νομίζω ότι η παρουσία μας θα είναι πολύ αισθητή στα γήπεδα της Κινας.

-Ποιες ομάδες θα βλέπατε να διεκδικούν  το παγκόσμιο κύπελλο στη Κίνα;

Σ. Κ.
Με βάση τα Ρόστερ που έχουν οι ομάδες πιστεύω ότι η Σερβία είναι πολύ δυνατή και ακολουθούν η USA team που παρ΄  όλο τις απουσίες που έχει από τους επαγγελματίες παίκτες νομίζω θα είναι μια παρά πολύ καλή ομάδα, και η βασική αντίπαλος μας η Ισπανία. Φυσικά βάζω μέσα και την εθνική μας ομάδα.

-Πως Βλέπετε την παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του Άρη, και τι θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα;


Κατ΄ αρχάς είμαι ο πλέον αναρμόδιος να  κρίνω αν είναι σωστή η  όχι μια επιλογή που έχει γίνει. Ο κύριος Μαρκόπουλος είναι ένα παρά πολύ καταξιωμένος προπονητής , έχει το backround για να βοηθήσει αυτή την στιγμή την ομάδα του Άρη.  Σίγουρα τα ban είναι ένας βραχνάς για την ομάδα αλλά από εκεί και πέρα κατά πόσο θα λυθούν όλα αυτά δεν μπορώ να γνωρίζω. Το σίγουρο είναι ο Άρης μια τόσο μεγάλη  ομάδα, με παρά πολύ μεγάλη ιστορία,  και τη τελευταία στιγμή να βρουν λύσεις, θα
να είναι μία ομάδα ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα.

-Έχετε δουλέψει στον Άρη από το 2002 μέχρι το 2004 και συμβάλετε και εσείς από το δικός πόστο η Άρης να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτό του Σούπερ Καπ, τι θυμάστε από αυτόν τον τελικό;

Σ. Κ.

Ένας τελικός μένει πάντα χαραγμένος στη μνήμη, ήταν το δεύτερο αστέρι στην φανέλα του Άρη μιας και τότε συμπλήρωσε το 20 τρόπαια. Αυτός ο τελικός θα μείνει στην ιστορία σαν ο τελικός της τελευταίας στιγμής, που ο Μίρο Ραίσεβιτς ήταν ο εκτελεστής την Πρόκομ στην τελευταία κυριολεκτικά φάση, με ένα καλάθι που έμεινε στην ιστορία. Από εκεί και πέρα αυτό που μου έμεινε ήταν ο παλμός ενός γεμάτου Αλεξάνδρειου που παρέπεμπε σε άλλες εποχές και θεωρούσα τότε πως μπορούσε να γίνει η απαρχή ώστε ο Άρης να ξαναγίνει μια νέα μεγάλη αυτοκρατορία, όπως τα παλιά χρόνια με τον Γκάλη τον Γιανάκη και τους άλλους. Βέβαια αργότερα διαψέυθηκα γιατί  υπήρξαν πολλά προβλήματα, κυρίωςς οικονομικά, με πολλές αλλαγές διοικήσεων. Νομίζω πως και αυτήν την στιγμή προέχει να βρεθεί μια ηρεμία, και η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο για τις επιτυχίες. Το γεγονός από το τότε κερδίσαμε την Προκομ, αυτό που έμεινε στην μνήμη μου είναι το γεμάτο γήπεδο, άλλα και πολύ παραπάνω κόσμος από έξω, και μάλιστα όταν πήγαμε στον λευκό πύργο, ήταν πάνω από 25 χιλιάδες κόσμος να δει τους παίκτες να πανηγυρίσει για την κατακτήση του τροπαίου. Νομίζω ότι αυτές η στιγμές είναι αλησμόνητες.


-Πως βλέπετε την προοπτική να καθίσετε στον πάγκο του Άρη ή σε κάποιας άλλης ομάδας στη Α1;

Από την στιγμή που με προτιμούν και με εμπιστεύονται οι ξένες ομάδες, και δεν με προτιμούν οι ελληνικές είναι θέμα διοικήσεων, στο δικό μας άθλημα όπως και σε κάθε επάγγελμα υπάρχει προσφορά και ζητήσει, εγώ είμαι αυτός, ξέρουν όλοι το βιογραφικό μου, και φυσικά δεν έλεγα όχι από μια πρόταση από μια ελληνική ομάδα.

-Θα είναι πλήγμα για το κυρός του πρωταθλήματος Ο υποβιβασμός στου Ολυμπιακού στη, Α2;


Σ. Κ.
Σίγουρα είναι αφού  ο Ολυμπιακός που είναι πρώτος ή δεύτερος φτάνει να υποβιβάζεται. Δεν θα εξετάσω τα δίκαια και τα άδικα, εγώ θα εξετάσω μία ομάδα που είναι υποχρεωμένη να τηρεί τους κανόνας τους πρωταθλήματος. Βάση αυτών τωνν πραγμάτων δίκαια έπεσε ο Ολυμπιακός, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να διανοηθώ Α1 δίχως τον Ολυμπιακό, γιατι είναι μια τεράστια δύναμη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι θα το σκεφτούν καλύτερα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, κάτι θα έχουν στο μυαλό τους, αλλά όταν διεκδικείς το δίκιο σου νομίζω η σωστή οδός είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα, και από εκεί και πέρα να μπορέσεις να μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις κάτι. Θεωρώ λοιπόν ότι σίγουρα είναι πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ, δεν αρμόζει σε τέτοιες μεγάλες ομάδες να είναι σε αυτές τη κατηγορίες, με δική τους ευθύνη φυσικά, αλλά εγώ δεν εγώ αρμόδιος να πάρω θέση σε μια αντιδικία του Ολυμπιακού και της Ομοσπονδίας η οτιδήποτε άλλο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κύριο Στράτο Κουκουλεκίδη για αυτήν την συνέντευξη  που μου έδωσε. 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ