107. Η ΑΕΚ σαν ιδεολογία πέθανε?του zizanio 21 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

107. Η ΑΕΚ σαν ιδεολογία πέθανε?του zizanio 21

Η ΑΕΚ σαν ιδεολογία πέθανε?

του zizanio 21


Πέθανε "γενικά" για όλους μας, σαν ιδεολογία ή πέθανε για κάποιους;
Κι αν πέθανε για "κάποιους", ποιους εννοεί;

Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία αλλά και διαφορετικό "χρώμα" απ' όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες.Είναι η μόνη ομάδα που στο όνομα της περιέχει την πλήρη ταυτότητα της. Καμιά άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει στα αρχικά της, μια (πρώην) ελληνική πόλη.
Η ΑΕΚ έχει, την πρωτεύουσα των Ελλήνων και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας - την Πόλη μας.
Η ΑΕΚ φυσικά είναι και πολλά άλλα πέρα από την Κωνσταντινούπολη. Είναι η ομάδα που ότι κέρδισε το κατάφερε μόνη της και χωρίς παράγκες.
Είναι η ομάδα που δεν δέχεται τα παρασκήνια και τις βρομιές, η ομάδα που ουδέποτε απασχόλησε τον κόσμο για πελατειακές σχέσεις τόσο με το Κράτος, όσο και με τη διαιτησία. Ακόμα και τις περιόδους που είχε Προέδρους όχι και τόσο αξιόλογους ανθρώπους.

Άρα λοιπόν ο κ. Χατζηχρήστος σίγουρα δεν το εννοούσε κυριολεκτικά. Τι ήθελε όμως να μας πει;Μήπως ότι αυτοί που διοικούν την ΑΕΚ (την ποδοσφαιρική) δεν είναι ιδεολόγοι ΑΕΚτζήδες;
Η "ιδεολογία" με την έννοια... -δίνω χρήματα χωρίς να με ενδιαφέρει το κόστος ή οι ισολογισμοί- δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο..!Η ιδεολογία της ΑΕΚ δεν πεθαίνει ποτέ. -Το γιατί.. οι παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν βάζουν το χέρι σε άλλες τσέπες για να γεμίσουν την άδεια τσέπη του ποδοσφαίρου..- δεν έχει να κάνει με τις ιδεολογίες.

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι Α.Ε, οπότε λειτουργούν και ως Α.Ε (γνωστό είναι κι αυτό).Να μας συγχωρήσετε λοιπόν, αλλά ο τελευταίος ιδεολόγος παράγοντας (με αυτή την έννοια) μας έχει "αφήσει" εδώ και πολλά χρόνια, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν περισσότερο παιχνίδι και λιγότερο σκοπιμότητα.
Ωστόσο εμείς βλέπουμε ως ΑΕΚτζήδες τους παράγοντες της ΑΕΚ, χωρίς να σημαίνει ότι είναι στο απυρόβλητο φυσικά και κρίνονται και σίγουρα θα δείξει και η ιστορία γι' αυτούς.
Μακάρι να είχαμε τον Ωνάση Πρόεδρο, αλλά αφού δεν έγινε έτσι θα πορευτούμε με αυτούς που έχουμε.
Ο ΑΕΚτζής πάντως δεν θα πρέπει να κρίνεται από την τσέπη του αλλά από την καρδιά του, αρκεί οι καρδιές να μην είναι ραγισμένες.

Δευτ.30/03/09 www.zizanio21.blogspot.com

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ