31. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

31. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Η επικεφαλίδα. Ουσία της είδησης. Πρόχειρο και προπαντός γρήγορο φαγητό. Ποιό το νόημα της, μήπως είναι καθαρά υποκειμενική, μήπως να συζητήσουμε τις προεκτάσεις της, να αναλύσουμε την έννοια του έργου ή το περιστατικό; Ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά, για κάτι πιο σημαντικό... Βλέπετε, οι δημοκράτες του 9011+, γνωρίζουν πως είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να μαζευτούμε 2,3,5 άνθρωποι, να βάλουμε κάτω τις ανεκτές ή ελλιπείς γνώσεις μας, να επικοινωνήσουμε σε ενα θέμα, που δε θα μας αποφέρει υλικά αγαθά. Γιατί, κάποιος θα πεταχτεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα, να ασχοληθεί με το κινητό του, να σχολιάσει το ντύσιμο κάποιας ή κάποιου που περνάει απο μπροστά του, να θυμηθεί πόσο παρεξηγήθηκε στη δουλειά με το αφεντικό του. Αναπνέω, άρα υπάρχω. Χτυπάω κάρτα, ζω. Καταναλώνω, έχω τιμή και υπόληψη. Πήγα στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, κατέχω τη γνώση.
Σας παρουσιάζουμε τους 100 μεγαλύτερους Ελληνες. <<Είμαι ο Ιωάννης Καποδίστριας, παρακαλώ ψηφίστε με>>, λέει το κάλεσμα του τηλεοπτικού σταθμού, για την ανάδειξη του΄΄εκλεκτού΄΄Ελληνα. Στο ίδιο σακί με τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια, με τη διαφορά, πως εκεί κρινόταν η αποχώρηση. Ο Ιπποκράτης, ο Καραθεοδωρή, ο Βελουχιώτης, ποτέ δε μπηκαν στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού. Μπαίνουν τώρα, με εύσχημο τρόπο. Σ' ένα τσουβάλι ποιητές, αθλητές, στρατιωτικοί, πολιτικοί, γιατροί, μαθηματικοί, περιμένουν στη σειρά για τον αριθμό τους, ενώ είχαν ζήσει σε άσχετες μεταξύ τους εποχές.
Σίγουρο είναι, πως αν γνωρίζαμε τη ζωή και το έργο όλων αυτών των πρώην και ελάχιστων νυν προσωπικοτήτων, των συγκεκριμένων και άλλων εκατοντάδων που λείπουν απ'τους ΄100΄, μέσα απο την προσωπική ή δημόσια εκπαίδευση, δε θα εμφανίζονταν ποτέ παρόμοιες δημοσκοπήσεις.
Στείλε μια λέξη, εκφράστηκες, ευχαρίστησε μας για το δικαίωμα που σου δώσαμε με ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ. Εξάλλου, εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΚΗ στη eurovision...

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ