53. ΠΑΟΚ,...ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ του ΧΑΡΗ ΣΤΟΙΚΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

53. ΠΑΟΚ,...ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ του ΧΑΡΗ ΣΤΟΙΚΟΥ


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟΙΚΟΥ

Ήταν 6 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη του 2007 όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με τα διοικητικά της αγαπημένης του ομάδας τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν και η πιο εύκολη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει,όμως ήξερε πως ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση στα μάτια όλων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.


Από την πρώτη στιγμή έδειξε το ποια θα ήταν η πορεία της ομάδας. Είπε αμέσως το πλάνο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Οικονομική εξυγίανση για την πρώτη χρονιά,βλέπουμε τι έχουμε αγωνιστικά (ως ρόστερ) και το επόμενο καλοκαίρι θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα διεκδικεί ως ίσο προς ίσο ότι του αξίζει αγωνιστικά.

Πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν και είπαν οτι οικονομική εξυγίανση και ανταγωνιστική ομάδα δεν συμβαδίζουν Ζαγοράκης με την συμπαράσταση των συνεργατών του διαφώνησε και κοίταξε μπροστά,ήταν σίγουρος για αυτό που είχε ξεκινήσει.

Σε μικρό χρονικό διάστημα προσπάθησε και τα κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και ξεκίνησε να δημιουργεί έσοδα για την ομάδα. Κάποια στιγμή έπρεπε να δημιουργηθεί και μια ομάδα για την νέα χρονιά και να είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να ανταγωνιστεί τις άλλες ομάδες. Μετά από διαδικασίες ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει προπονητικό κέντρο για προετοιμασία και ξεκινάει η σεζόν με προπονητή τον Γ.Παράσχο.

Μόλις την δεύτερη αγωνιστική ο Ζαγοράκης παίρνει την απόφαση να αλλάξει προπονητή και φέρνει στον ΠΑΟΚ τον πορτογάλο Φερνάντο Σάντος.Του κάνει συμβόλαιο για τρία χρόνια.Και τότε ανακοινώνει στον κόσμο της ομάδας το πλάνο που έχει φτιάξει για τα επόμενα τρία χρόνια. Πρώτος χρόνος οικονομική εξυγίανσή, να περάσει η χρονιά και να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Την δεύτερη χρονιά η ομάδα θα δημιουργηθεί για να συμμετέχει στα πλει οφ και να εξασφαλίσει το ουέφα.Και την τρίτη χρονιά θα δημιουργήσουμε ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα. Και πάλι ήταν αρκετοί αυτοί που βγήκαν να τον αμφισβητήσουν. Αφού αρχικά κράτησε τον Σάντος έκανε και ιχυρές μεταγραφές που και οι Αθηναίοι θα ζήλευαν ξεκίνησε με σωστές βάσεις για να πετύχει τον στόχο του.Να μπει η ομάδα στα πλει οφ και να εξασφαλίσει το ουέφα.Το ξεκίνημα της σεζόν ουσιστικά έδειξε το τι θα γινόταν στην φετινή χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει πέσει από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.(ΣΗΜ. το άρθρο γράφτηκε πριν τον αγώνα ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ)Έχει μόλις τρεις ήττες σε όλο το πρωτάθλημα και έχει διατηρήσει αήττητη την έδρα του.

Η φετινή χρονιά έχει πάρα πολλά θετικά για τον ΠΑΟΚ και το σχέδιο του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά έχει και ένα αρνητικό.

Το αρνητικό είναι ότι ακόμα και σήμερα μετά από όλα όσα έχει πετύχει η ομάδα αγωνιστικά αλλά και η διοίκηση της ομάδας έξωαγωνιστικα υπάρχει ακόμα η αμφισβήτησει τόσο στα πρόσωπα της διοίκησης όσο και στο αν η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της.Η χρονιά δεν έχει τελειώσει και οι στόχοι της ομάδας έχουν ήδη επιτευχθεί.


Και τα πλει οφ εξασφάλισε και στην ευρώπη θα παίξει την επόμενη σεζόν.Και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οτι η ομάδα εξυγιάνθηκε οικονομικά όλα πήραν το δρόμο τους ώστε η ομάδα να ξανα κερδίσει την αξιοπρέπεια της.Πλέον μπορεί και κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους και έγινε και πόλος έλξης για αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στην προεδρεία του συλλόγου ο Θόδωρος Ζαγοράκης έδειξε ότι οικονομική εξυγίανση και πρωταθλητισμός συμβαδίζουν.Με σωστή δουλειά όλα μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να το πιστεύεις.Όσο για την συνέχεια τα καλύτερα έρχονται....

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ