210.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 25-26/4/09 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

210.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 25-26/4/09

θ'εατρο-ΒΑΛΤΙΝΟΣ-μη γελατε ειναι σοβαρό

Ο Γκάρυ Εσσέντιν είναι ένας επιτυχημένος και ταλαντούχος ηθοποιός με ιδιοτροπίες και χαρίσματα.
Ευερέθιστος, εγωκεντρικός, ματαιόδοξος αλλά και γοητευτικός, πνευματώδης και φιλήδονος περιφέρεται μέσα στην άνεση που του προσφέρουν οι εντυπωσιακές αναρίθμητες ρόμπες του. Φυγαδεύει στους ξενώνες τις ερωμένες του.
Απολαμβάνει κάθε στιγμή την εξάρτηση που έχει ο κύκλος του από αυτόν, τους επηρεάζει και τους καθοδηγεί, όπως ο ήλιος κάνει με τους δορυφόρους του. Επιζητά τη φροντίδα και το ενδιαφέρον τους.
Έρχεται όμως μια στιγμή που αρχίσει να νιώθει ότι τελικά η ζωή του γίνεται όντως δραματική. Τότε είναι που, επιτέλους, ζει μια αυθεντική στιγμή, μια στιγμή ζωής αληθινής. Το τραγικό είναι ότι πια κανείς δεν πείθεται ότι ο Γκάρυ, για πρώτη φορά είναι αληθινός και ειλικρινής, ότι τους μιλά δίχως μάσκα.
Η αμφιβολία τους όμως διαλύεται γρήγορα όταν εκείνος αποφασισμένος να τους πείσει, στρέφει τον «καθρέφτη» προς το μέρος τους και αποκαλύπτει την δική τους υποκρισία και το ψέμα που τους περιβάλλει, ανατρέποντας τις ισορροπίες...
Eπιμέλεια. χάρης Γκουγκουλίτσας


βιβλιο ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ συγγραφέας ΓΚΟΜΠΡΙΤΣ Ε.Χ.
Τα Ελληνόπουλα έχουν τώρα στη διάθεση τους ένα βιβλίο που είναι γραμμένο ειδικά για να τα ταξιδέψει με ανάλαφρα φτερά στον μαγικό κόσμο της τέχνης. Γιατί ο Γκόμπριτς ξεκινά από μία παιδαγωγική αρχή: όλα μπορείς να τα πεις με μία γλώσσα τόσο απλή που να τα καταλάβει ακόμα και ένα παιδί. Καλύπτει την απέραντη έκταση μιας ιστορίας της τέχνης που ξεκινάει από τα σπήλαια του Λασκώ, διατρέχει όλους τους πολιτισμούς και όλους τους αιώνες και φθάνει ως τις μέρες μας.
http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0037892.
Είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει για την ιστορία της Ευρωπαικής τέχνης.
επιμέλεια.ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑΣ


σινεμά Υπ' Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος.

Περιπέτεια 2008, Γαλλία, Διάρκεια: 110'
Ο Ζακ Μεσρίν ήταν ο τελευταίος μεγάλος Γάλλος γκάνγκστερ. Οι αρχές τον είχαν χαρακτηρίσει "Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1", ενώ χάρη στην ικανότητά του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας, ο κόσμος τον αποκαλούσε: «ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα». Η πρώτη ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Ζακ Μεσρίν, από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο έγκλημα μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία. Οι σχέσεις του με τη Ζαν Σνάιντερ τον Γκουίντο, τον Ζαν-Πολ Μερσιέ και τον Πολ θα καθορίσουν αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία του στο έγκλημα.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Ζαν Φρανσουά Ρισέ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ζεράρ Ντεπαρντιέ,
Βενσάν Κασέλ,
Σεσίλ ντε Φρανς

αγωνας

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ