141.ΚΑΜΙΚΑΖΙ-ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

141.ΚΑΜΙΚΑΖΙ-ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!


«Καμικάζι αγάπη μου…»
H μεγάλη στιγμή έφτασε! Οι οπαδοί της μοτοσικλέτας ξεσηκώνουν την πόλη! Μπήκε η άνοιξη και η χειμερία νάρκη της ασπρόμαυρης «αρκούδας» έλαβε τέλος. Ξύπνησε κι είναι έτοιμη να διαμαρτυρηθεί για τα οπαδικά της δίκαια. Βουμ, βουμ, βουμ ζεσταίνονται οι μηχανές!

Έτοιμο να φορεθεί και το κράνος (απαραίτητο συνοδευτικό κάθε ευσυνείδητου δικυκλιστή) για να ξεκινήσει η πορεία στο οπαδικό άγνωστο. Οι άνθρωποι ξεκινούν για τη μεγάλη ανατροπή. Ο οπαδοκτόνος νόμος που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία θα «λιώσει» από τις θυμωμένες ρόδες των μοτοσικλετιστών. Αφού ξεσηκώθηκε το σύμπαν, είπαν κι αυτοί να κάνουν το κομμάτι τους!

Καβαλούν τις μηχανές για να διαμαρτυρηθούν με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο (ακόμη και τους συμπαθείς ηρακλειδείς αντέγραψαν οι αθεόφοβοι !) κατά των διατάξεων του νόμου.Οι καβαλάρηδες της Εγνατίας με την οπαδική συνείδηση. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αλλά αφέθηκε σε αστεία χέρια. Ο Super 3 πέρα από το ότι πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες με πορείες εδώ και χρόνια, φρόντισε επίσης με την πολύτιμη συνεισφορά ανοικτόμυαλων οπαδών άλλων ομάδων να συγκροτηθεί η ΟΣΥΦΕ.

Ένα επίσημο όργανο, ένας φορέας έκφρασης οπαδικών θέσεων που θα έδινε κύρος και σοβαρότητα στην εικόνα μας απέναντι στους τρίτους που ‘χουν ταυτίσει τους οπαδούς με τους παρίες του ποδοσφαιρικού Συστήματος, τους περιθωριακούς αυτού του κοινωνικού συνόλου.Αυτή λοιπόν η σοβαρή προσπάθεια διαβρώθηκε από στενόμυαλες λογικές που τελικά οδήγησαν τόσο στην αποχώρηση του Συνδέσμου όσο και στην ίδια την υποβάθμιση του οργάνου αυτού απέναντι στους φορείς εξουσίας του ποδοσφαίρου.

Μια δυνατή φωνή που με τις λανθασμένες κινήσεις ορισμένων έσβησε πριν καν ωριμάσει στις συνειδήσεις των οπαδών και τα αποτελέσματά της μάλλον αξιολογούνται ως πενιχρά. Αφού λοιπόν χάθηκε η ενιαία έκφραση των οπαδών, οι καβαλάρηδες της Εγνατίας αποφάσισαν για πολλοστή φορά να δράσουν αυτόνομα. Ειλικρινά δεν μπορούμε ν’ αδειάσουμε το κεφάλι μας για να βοηθήσουμε κάποιους να σκεφτούν το προφανές! Μεμονωμένες κινήσεις εντυπωσιασμού δε θα ‘χουν κανένα αποτέλεσμα. Εκτός κι αν εμφορούνται από τέτοια έπαρση ώστε να θεωρούν ότι μια βόλτα με μηχανάκια θα ευαισθητοποιήσει τους χονδρόπετσους πολιτικούς μας! Υπάρχει και μια πιο πονηρή εκδοχή που πρέπει επίσης ν` αναφέρουμε. Ίσως έχουν πληροφορηθεί αυτό που κυκλοφόρησε τελευταία από την πιεσμένη κυβερνητική παράταξη ότι θα αμβλυνθούν διατάξεις του νόμου προς το ηπιότερο και σπεύδουν να καρπωθούν επικοινωνιακά αυτή την εξέλιξη! Με τη συγκεκριμένη ομάδα έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε πάντα πονηρά και να επιχειρούμε να διακρίνουμε τι υπάρχει πίσω από την κουρτίνα.

Οι «μοτοσικλετιστές» παρέμειναν σιωπηλοί επί μακρόν. Όταν ο Super 3 είχε κατακλύσει τα γήπεδα με πανό διαμαρτυρίας είχε μείνει ορφανός από συμπαράσταση. Φαίνεται ότι οι ορφανοί από αλληλεγγύη οπαδοί έμειναν ξαφνικά ορφανοί από πατερούλη. Από πολιτικό πατερούλη και βγήκαν τα καημένα να διαμαρτυρηθούν για την ορφάνια τους. Δε μας πείθουν. Όχι μόνο από δυσπιστία που είναι συνέπεια των πράξεων τους αλλά γιατί δεν υπάρχει ακολουθία έργων και λόγων. Ο Super 3 φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να πετύχει τη δική του αυτοκάθαρση από οπαδούς που δεν νοούσαν να αντιληφθούν ότι οπαδός σημαίνει συνειδητή και σοβαρή συμπαράσταση στην ομάδα. Φροντίσαμε να μην καταλήξουμε να χαρακτηριστούμε ως η «αβαρία» του ΑΡΗ που θα πρέπει να πεταχθεί από το καράβι αλλά ένα στιβαρό στήριγμα για το Σύλλογο.

Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Είναι πανεύκολο να φέρει κάποιος αναστάτωση στην πόλη με «μαγκιές». Να δείξει …οπαδική δύναμη. Όποιος έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του παραμένει συνετός, γνωρίζει τα όρια στις συμπεριφορές. Αντίθετα, κάποιοι φρόντισαν με τις ηλίθιες επιλογές τους να οδηγήσουν την κοινή γνώμη (όχι ότι ήθελε και πολύ) σε μια αντίληψη ότι ο οπαδός είναι μίασμα και υπάνθρωπος και πατώντας πάνω σ’ αυτές τις συμπεριφορές οι πολιτικοί θέσπισαν αυτό το νομικό έκτρωμα που ‘χει καταστρέψει ζωές. Οι οπαδοί είναι πολίτες της χώρας. Τα πράγματα μάς οδήγησαν να νιώθουμε ότι είμαστε σ’ ένα ειδικό καθεστώς. Οι πολίτες και οι οπαδοί!

Ο κοινωνικός ρατσισμός στο μεγαλείο του. Η ίδια συμπεριφορά ενός οπαδού στα πλαίσια αθλητικής συνάντησης τιμωρείται διαφορετικά (στα όρια της εξάντλησης της αυστηρότητας) από την ίδια συμπεριφορά ενός πολίτη σε μια κοινωνική εκδήλωση. Κατόρθωσαν ορισμένοι να πετύχουν τη στοχοποίηση μας από το Σύστημα. Ενώ θα ‘πρεπε οι οπαδοί να στοχοποιήσουν το Σύστημα έγινε το αντίστροφο! Αφού λοιπόν πρώτα φασκελώσουν τον εαυτό τους για όσα δικαιώματα έδωσαν στους τιμητές της κοινωνίας, ας καβαλήσουν μετά τα μηχανάκια τους για να διαμαρτυρηθούν!

Αφού σκεφτόμαστε να κάνουμε αντιδιαμαρτυρία (!) για να εκλείψει η βλακεία από τους οπαδούς! Να γίνει εγχείρηση εγκεφάλου ώστε να αρχίσουν ορισμένοι να σκέφτονται ως άνθρωποι κι όχι ως μηχανάκια και κράνη! Αν και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα άψυχα και δίχως κρίση αντικείμενα είναι λιγότερο επικίνδυνα για τον αθλητισμό από διάφορους «σκεπτόμενους» οπαδούς.Μας έχουν κουράσει αυτές οι μονότονα επαναλαμβανόμενες αναφορές. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι υποχωρούμε. Έχουν συσσωρευτεί τόσα γεγονότα σ’ αυτή την τριετία που βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος ώστε αν επιχειρήσουμε ειδικές αναφορές θα πρέπει να γράφουμε για μέρες.

Εμείς έχουμε μια πάγια θέση. Ο οπαδός να επανέλθει, από το καθεστώς του πολίτη 3ης κατηγορίας που τον πέταξε το πολιτικό Σύστημα, σ’ αυτό του μέσου πολίτη της χώρας. Ακούγεται ανατριχιαστικό! Απαιτούμε λοιπόν να ισχύουν, για όσους συλλαμβάνονται, όλα όσα ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο θεμελιώδες δικαίωμα της ισονομίας. Το δικαίωμα της έφεσης, της εξαγοράς της ποινής, της αναστολής εκτέλεσης της ποινή που ισχύουν για όλους, αλλά και δεν ισχύουν για …όλους. Του αληθινού σωφρονισμού όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά. Δε ζητάμε να υπάρχει ειδική αντιμετώπιση και ατιμωρησία.

Δεν ζητάμε με διάθεση αντεκδίκησης να βρεθούμε σε καθεστώς ειδικής μεταχείρισης από το Κράτος και το νόμο. Οι κυβερνήσεις είναι έκθετες εδώ και δεκάδες χρόνια για συμπεριφορές των πολιτικών που τις συνθέτουν και έχουν χάσει το δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους τιμητές της τάξης και της ασφάλειας του πολίτη. Είναι ηθικά έκθετοι. Ο οπαδός δεν είναι παιχνίδι, ούτε πειραματόζωο διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Είναι άνθρωπος που με τις δρακόντειες λογικές των πολιτικών στιγματίζεται εφ΄ όρου ζωής και φυσικά ούτε σωφρονισμός επέρχεται ούτε μεταμέλεια παρά μόνο οργή και θυμός για το Σύστημα.

Μέσα από ένα κείμενο δεν μπορεί να εξαντληθεί ένα τόσο μεγάλο ζήτημα που ξεπερνά τους οπαδούς και αφορά τη στοχοποίηση και τον κοινωνικό ρατσισμό του Κράτους.

Όσοι ξύπνησαν σήμερα καλό θα ‘ναι μετά τη βόλτα τους στην πόλη (ας φορέσουν αυτή τη φορά τα κράνη γιατί στη περίπτωση αυτή ο Κ.Ο.Κ είναι αμείλικτος και έχει μεριμνήσει για το κούφιο κεφάλι τους) να δουν μια ταινία γέλιου για να χαλαρώσουν μετά την ένταση της ημέρας.«Καμικάζι αγάπη μου» για τους κωμικούς οπαδούς.

πηγή.http://www.super3.gr/main.asp

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ