-AEK-PAOK 3-1 the end - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

-AEK-PAOK 3-1 the end

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-1 χτες 19/05/2009 για την 4η αγωνιστική των play off 2008/09
Τίτλοι τέλους πέσαν χτες και ταφόπλακα στα όποια αισιόδοξα σενάρια μπορούσαν να στηθούν ακόμα για τη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League.

Βέβαια οι τίτλοι τέλους δεν πέσαν τόσο από την κακή απόδοση της ομάδας, όσο από άλλους εξωγενείς παράγοντες.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χτες πολύ άσχημα και νωχελικά, δέχτηκε το 1-0 νωρίς νωρίς και μέχρι το 20' περίπου πελαγοδρομούσε. Δέχτηκε μάλιστα και δεύτερο γκολ, το οποίο κακώς για μένα ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Από εκεί και μετά με οδηγούς τους Μπακαγιόκο και Βιερίνια ισορρόπησε, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για την ισοφάριση (με εξέχουσα το δοκάρι του Μπακαγιόκο), την οποία τελικά πέτυχε με ωραίο γκολ του Ίβιτς. Δυστυχώς 4 λεπτά μετά ο Σνάουτσνερ έκανε ένα παιδαριώδες λάθος και σέρβιρε το γκολ στο Μπλάνκο ο οποίος με άνεση έκανε το 2-1.
Και ενώ βλέπαμε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, με πολλές φάσεις και στις 2 εστίες, χωρίς εντάσεις και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ο Κάκος αποφάσισε ότι πρέπει να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής κι όχι οι 22 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Σε μια ανύποπτη φάση που ο Σορλέν κάνει φάουλ, ο Κάκος τον κιτρινίζει επιδεικνύοντας υπέρμετρη και περίσσια αυστηρότητα. Ο Σορλέν χάνει την ψυχραιμία του, γελάει ειρωνικά, λέει στον Κάκο "μπράβο", τον χειροκροτεί κι ο Κάκος τον πετάει έξω. 2 κάρτες σε διάστημα 15-20 δευτερολέπτων.
Δεν θέλω να αρχίσω τα κλαψουρίσματα του στυλ "Σφαγή του ΠΑΟΚ", "Φονιάς ο Κάκος" κλπ αλλά είναι προφανές ότι στη περίπτωση Κάκου έχουμε να κάνουμε με ένα διαιτητή, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Στην συγκεκριμένη φάση με το Σορλέν, ο Κάκος θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει μια αυστηρή σύσταση στον παίκτη και να λήξει εκεί το επεισόδιο. Αλλά όχι, ο Κάκος διαλέγει την άλλη λύση. Θέλει τα φώτα επάνω του, θέλει να πρωταγωνιστεί κι όχι να κρατήσει τις ισορροπίες και πετάει έξω το Σορλέν σε μια φάση, που όμοιά της γίνονται δεκάδες σε κάθε αγώνα και λήγουν εκεί.
Ο κάθε διαιτητής ξαναλέω, δεν είναι πρωταγωνιστής του αγώνα. Είναι ο ρυθμιστής του αγώνα που προσπαθεί να κρατήσει το παιχνίδι και να το κάνει να διεξάγεται ομαλά και με βάση τους κανόνες. Όσο πιο απαρατήρητος περάσει, τόσο καλύτερα. Είδα το βράδυ αργά τη διαιτησία του Μεντίνα-Κανταλέχο στον τελικό του ΟΥΕΦΑ και πραγματικά ευχαριστήθηκα διαιτησία, γιατί ο άνθρωπος πέρα του ότι είναι άριστος διαιτητής, ξέρει και ποιος είναι ο ρόλος του στον αγώνα. Κάτι που ο Κάκος δεν το ξέρει, ενώ κανείς δεν αμφισβητεί ότι όταν θέλει, μπορεί να κάνει άριστες διαιτησίες.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες και όντας αργή ομάδα, δεν είχε καμιά πιθανότητα να μπορέσει να κάνει κάτι απέναντι στην πιο γρήγορη ΑΕΚ που έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Το τελικό 3-1 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αλλά δυστυχώς μένουν σκιές και ερωτηματικά αναφορικά με τη φάση του 45' και τις όποιες σκοπιμότητες εξυπηρέτησε εκείνη τη στιγμή η αποβολή του Σορλέν.
Επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή 24/05/2009 στις 21.15 κόντρα στο βάζελο στο ΟΑΚΑ.
Έγραψε ο DonMits http://paoki.blogspot.com/ φωτο Δημ.Κασάπης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ