-ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

-ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Απόδειξη πως οι μεταγραφές αεροδρομίου είναι για πανηγυρτζήδες παρέα με φανταχτερά εξώφυλλα. Όταν τον έφερε ο Σάκης Σταυρόπουλος στον Πανηλειακό, η είδηση στα 'ψιλά' των εφημερίδων δεν έκανε εντύπωση ούτε στους φιλάθλους του Πύργου Ηλείας. Με καριέρα σε Ραντνίσκι, Ερυθρό Αστέρα, Σουμπότισα, ελάχιστα προμήνυαν όσα θα ακολουθούσαν. Η ομάδα ανέβηκε από τη Γ' στην Α' Εθνική, ενδιαφέρον για την απόκτηση του τεράστιο. Ο Παναθηναϊκός θεώρησε υπερβολικά τα ποσά που ζητούσε ο Σταυρόπουλος, έτσι Τζόλε και Γιαννακόπουλος κατέληξαν στον Ολυμπιακό, για να πλαισιώσουν Καραταΐδη, Καραπιάλη, Αλεξανδρή και σία, στην πρόσπάθεια σβησίματος των 10 'πέτρινων χρόνων'. Μόνο με Σαβέφσκι, Βαζέχα μπορώ να τον συγκρίνω,ως 'ξενους' παίκτες, σε ποιότητα, διάρκεια, ήθος. Τα 188 γκόλ που πέτυχε στην Ελλάδα, την πρώην Γιουγκοσλαβία, στην Εθνική της χώρας του, αποδεικνύουν και με αριθμούς την αξία της πορείας του. Χωρίς να είναι σέντερ φορ.
Οι ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου, δεν πρέπει να μπαίνουν σε στένή οπαδική κριτική. Ίσως τα γκόλ του από πέναλτι ή φάουλ να ήταν λιγότερα αν κάποιοι διαιτητές δεν έδειχναν υπερβολικό σεβασμό στο 'θείο'. Είμαι όμως σίγουρος ό,τι όλοι οι φίλαθλοι έχουν φανταστεί το πως θα ήταν η δική τους ομάδα, αν έπαιζε στο αριστερό άκρο της επίθεσης της.
Αξίζει μιά θέση στην ποδοσφαιρική μας μνήμη. Τέτοιους παίκτες απαιτώ να βλέπω. Σε ΟΛΕΣ τις ομάδες. Όσο γιατί δεν πήρε μεταγραφή σε ανώτερο πρωτάθλημα, η ζυγαριά του 'δεν μπορούσε'με το 'δεν ήθελε', θα μείνει μετέωρη να τροφοδοτεί συζητήσεις του μέλλοντος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ