-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

βιβλίο
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Συγγραφέας: ΚΙΝΓΚ ΤΖΟΝ
Μετάφραση: ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εκδόσεις: ΟΞΥ


Περιγραφή:
Ένας από τους πιο ταλαντούχος συγγραφείς της νέας λογοτεχνικής γενιάς της Μεγάλης Βρετανίας, στο κλασικό του πλέον ντεμπούτο που χαρακτηρίζεται από τον Irvine Welsh ως το «καλύτερο βιβλίο για το ποδόσφαιρο και την κουλτούρα της εργατικής τάξης στην Βρετανία της δεκαετίας του 90΄» Το εργοστάσιο του ποδοσφαίρου είναι γραμμένο με γλώσσα ρεαλιστική και άμεση, αλλά και με χιούμορ που αφοπλίζει. Ο λόγος του John King γλιστρά ανάμεσα από τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, κάνει μια μικρή στάση στις ζωές των ανθρώπων που ζουν μόνο το απόγευμα του Σαββάτου, κι έπειτα περιπλανιέται στις μεθυσμένες πάμπ της Αγγλίας και τα γεμάτα ιδρώτα κλάμπ, για να καταλήξει σε κάποιον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο επόμενο Σάββατο, στο επόμενο γήπεδο. Ένα μυθιστόρημα για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

σινεμά---
Illuminati, Οι Πεφωτισμένοι
Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, ειδικός σε θέματα θρησκείας, ανακαλύπτει πως αναβιώνει μία κρυφή αρχαία αδελφότητα, γνωστή ως οι Πεφωτισμένοι. Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο Λάνγκτον καταφθάνει στη Ρώμη όπου ενώνει τις δυνάμεις του με τη Βιττόρια Βέτρα, μια όμορφη και αινιγματική Ιταλίδα επιστήμονα. Μαζί ξεκινούν ένα ασταμάτητο κυνηγητό μέσα σε σφραγισμένες κρύπτες, επικίνδυνες κατακόμβες και εγκαταλειμμένους ναούς, ακολουθώντας τα 400-ετών ίχνη αρχαίων συμβόλων, που αποτελούν τη μόνη ελπίδα σωτηρίας για το Βατικανό.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Ρον Χάουαρντ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Τομ Χανκς,
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ- http://entertainment.in.gr/html/ent/424/ent.32424.asp
θέατρο
ΤΟ « ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Την πρώτη του παράσταση με το έργο «Δίας» παρουσιάζει το «Θέατρο της Σιγής» Νομού Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Κωφών Μακεδονίας-Θράκης, την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, στις 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθν. Αμύνης 1).
Το «Θέατρο της Σιγής» δημιουργήθηκε από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης-Κέντρου Πολιτισμού, σε συνεργασία με κωφούς, μη επαγγελματίες ηθοποιούς, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και είναι το πρώτο, επισήμως αναγνωρισμένο, θέατρο κωφών της Βόρειας Ελλάδας.
Με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Φώτη Κόκκο, αποτελεί μία από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της Ομάδας Κωφών, που απαρτίζεται επίσης από ζωγράφους με επιτυχή ήδη παρουσία σε εκθέσεις εικαστικών.
Το έργο «Δίας» γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Χρήστο Χατζησάββα, ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης και βασίζεται στον μύθο του έρωτα του Δία με τη Σεμέλη και τη γέννηση του Διόνυσου, έχοντας όλα τα διαχρονικά στοιχεία του έρωτα, του θανάτου και της αναγέννησης, αποδίδεται δε εξ ολοκλήρου στη νοηματική γλώσσα με παράλληλη προβολή υποτίτλων. Εκτός από τον Χρήστο Χατζησάββα, εργάστηκαν: στα σκηνικά και τα κοστούμια η Αναστασία Καραμανλή-Ιορδανίδη, στη μουσική επιμέλεια η Ντίνα Νικολαΐδου, ενώ τη διερμηνεία και την απόδοση στη νοηματική έκανε η Ειρήνη Σοκολάκη.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν αλφαβητικά η Αλίκη Αμβροσιάδου, ο Θανάσης Γερμανίδης, ο Πάνος Κατσιπίδης, ο Παναγιώτης Μικρόπουλος, η Φούντα Ντόγιερ, ο Γιώργος Παπασωτηρίου, η Χρύσα Παυλή, η Παναγιώτα Προίσκου, ο Θωμάς Χαραλαμπίδης, η Κυριακή Χατζηβασιλίδου και η Μαρία Χριστοφορίδου.
Όπως αναφέρει στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης «ο Δίας είναι ένα έργο δικό τους, το οποίο, πιστεύω απόλυτα, μετά την παράστασή του θα είναι και δικό μας. Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που η Νομαρχία Θεσσαλονίκης-Κέντρο Πολιτισμού συνέβαλε και συμβάλλει στην ύπαρξη αυτής της Ομάδας. Αισιοδοξώ ότι κι εσείς θα μοιραστείτε μαζί μου την περηφάνια αυτή, ότι κι εσείς θα διαπιστώσετε όπως κι εμείς, ότι η ιδιαιτερότητα δεν είναι διαφορά».
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.
ποδοσφαιρικός αγώνας
ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1964

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ