-Οι τελικοί θέλουν υπομονή - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

-Οι τελικοί θέλουν υπομονή

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το κύπελλο, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά «τελικό» μαζί της θα παίξει για το πρωτάθλημα.
Τέτοιος είναι ο αγώνας το βράδυ της Κυριακής, αφού κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ασφαλώς και θα έχετε διαβάσει, ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει μία ελαφρά καλύτερη μεταχείριση στην κλήρωση των προκριματικών φάσεων, λόγω συλλογικής βαθμολογίας στις λίστες της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Στην πραγματικότητα βέβαια το «μεγάλο αγγούρι», που είναι ο τελικός προκριματικός γύρος του Αυγούστου, δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτή είναι μία συζήτηση που μπορεί να εξελιχθεί από Δευτέρα.
Αυτό που προέχει είναι το κυριακάτικο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να μην έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα της φετινής περιόδου. Όχι από πλευράς αποτελέσματος, αφού δεν κατάφερε να νικήσει κανένα από τα τρία προηγούμενα, αλλά από τακτικής πλευράς και αγωνιστικής εικόνας.
Στα τρία προηγούμενα, οι πράσινοι αντίκρισαν μία εικόνα που δεν περιέγραφε ένα «ντέρμπι» ομάδων με τους ίδιους υψηλούς στόχους και τις ίδιες αγωνιστικές φιλοδοξίες.
Βρήκε απέναντί του μία ΑΕΚ, με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα και τον Μπλάνκο πίσω από τη σέντρα, να προσπαθεί να τον χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα και ηττήθηκε, ενώ οι επόμενες δύο συναντήσεις παρά την προσπάθεια των παικτών του δεν ξέφυγαν από την ισοπαλία.
Η αναμέτρηση της Κυριακής του δίνει ένα τακτικό πλεονέκτημα, λόγω της καλύτερης βαθμολογικής του θέσης και τη δυνατότητα να αντιστρέψει τα προηγούμενα δεδομένα. Τώρα μπορεί να είναι αυτός που θα περιμένει στο χορτάρι, αφού η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να νικήσει.
Μπορεί δηλαδή να παίξει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά και του πρόσφερε δύο πολύ σημαντικές εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες στη Βρέμη και στο Μιλάνο.
Κάποιοι ίσως πουν ότι η ομάδα που παρατάσσεται για την ισοπαλία, αναλαμβάνει υψηλό ρίσκο ήττας. Αυτό είναι σωστό, αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Δεν μίλησε κανείς για παράταξη ισοπαλίας, αλλά διεκδίκηση της νίκης μέσω ενός πιο πρόσφορου τρόπου.
Το να υποχρεώσεις τον αντίπαλο, να αναλάβει ρίσκα που είναι ξένα προς την αγωνιστική του ταυτότητα (τουλάχιστον την φετινή), δεν είναι «παράταξη ισοπαλίας», αλλά εκμετάλλευση όσων κατέκτησες μέσα από 30 αγωνιστικές κανονικής περιόδου και 5 αγώνες πλέι οφ, δηλαδή της βαθμολογικής σου ανωτερότητας.
Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Δημήτρης Κριτής,http://www.prasinanea.gr/?gclid=CPWwkNqyu5oCFcISzAodkTnGCA

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ