-Αντι-αγγλική εμονή του Πλατινί. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

-Αντι-αγγλική εμονή του Πλατινί.


του ΧΑΡΗ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑ

Ο Πλατινι δεν ήθελε ξανά αγγλικό εμφύλιο στον τελικό .Τα βάζει συνέχεια με τους Άγγλους.Πρόσφατα, συνέχισε την επίθεσή του με δηλώσεις.
«Σε λίγο θα έχετε ξένους παίκτες,ξένους προπονητές και αποκλειστικά ξένους επενδυτές» είπε απευθυνόμενος στους αγγλικούς συλλόγους και συμπλήρωσε: «Εγώ νιώθω ότι είμαι δίπλα στον απλό ποδοσφαιρόφιλο,δεν είμαι επενδυτής ούτε επιχειρηματίας και θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο θέαμα που ελκύει εκατομμύρια κόσμου.Ναι είναι και μια επιχείρηση εκατομμυρίων, ωστόσο παραμένει ένα απλό παιχνίδι για τον απλό κόσμο και όχι για τους επιχειρηματίες». ο κ. Πλατινί μοιάζει να έχει κόμπλεξ με το πιο πετυχημένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το αγγλικό, φροντίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να στηλιτεύει την υπέρμετρη χρησιμοποίηση αλλοδαπών παικτών, καθώς και τα (εσωτερικά και μη) χρέη των «μεγάλων» συλλόγων. Αρχικά απείλησε το αγγλικό και τα υπόλοιπα «μεγάλα» πρωταθλήματα με μικρότερη εκπροσώπηση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το σχέδιό του μπήκε στο συρτάρι.
Δικαίως διαμαρτύρονται οι Άγγλοι για την εμμονή του κ. Πλατινί να ασχολείται αποκλειστικά με το δικό τους πρωτάθλημα, τη στιγμή που στους ημιτελικούς του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα είχε μόνο τέσσερις Ισπανούς στη σύνθεσή της και η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου παρέταξε σε κάποιους αγώνες φέτος μόλις τέσσερις Γερμανούς!
Ίσως στον τέλειο ποδοσφαιρικό κόσμο που οραματίζεται ο πρόεδρος της UΕFΑ να υπάρχουν ομάδες, όπως η Μίλαν του 2007 που κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα έχοντας εννέα Ιταλούς παίκτες και Ιταλό προπονητή ( Κάρλο Αντσελότι ) στον πάγκο της.
Ωστόσο ακόμη και οι Ροσονέρι απέκτησαν φέτος δανεικό τον... Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έχει «κοπεί» από την Πρέμιερ Λιγκ από το 2002!
Όπως και οι Αλεξ Μάνινγκερ, Ολοφ Μέλμπεργκ και Μόμο Σισοκό, οι οποίοι μετά την Πρέμιερ Λιγκ βρήκαν καταφύγιο στη Γιουβέντους και αποτελούν τους... σταρ της ιταλικής ομάδας που αντιμετώπισε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ τη Ρεάλ Μαδρίτης των επίσης «κομμένων» του αγγλικού πρωταθλήματος Ρουντ φαν Νίστελροϊ, Αριέν Ρόμπεν και Γκάμπριελ Χάιντσε .
Οπως έγραψε και ο κ. Πολ Γουίλσον στους «Τimes» του Λονδίνου «ίσως γι΄ αυτό τη συγκεκριμένη αναμέτρηση (Γιούβε- Ρεάλ), που κάποτε αποτελούσε μαγνήτη για όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη,παρακολούθησαν μόλις 25.000 θεατές, κάτι λιγότεροι από όσους επέλεξαν την ίδια ημέρα να δουν τον αγώνα της Νόριτς με τη Γουλβς για την Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας».
Η σκληρή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Πλατινί είναι ότι η νεοφώτιστη φέτος Χαλ μπορεί να κερδίσει την Αρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ οι Κανονιέρηδες στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνουν περίπατο στην Κωνσταντινούπολη διαλύοντας (5-2) τη δεύτερη του τουρκικού πρωταθλήματος Φενέρμπαχτσε και επιβεβαιώνοντας την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος τουλάχιστον στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.Και με τις 4 Αγγλικές ομάδες ναφτάνουν στους 8 και στην συνέχεια πάλι να είναι 3 στους 4!
Ο Γάλλος παράγοντας προσπαθεί ματαίως να διατηρήσει τις ισορροπίες, ωστόσο δεν μπορεί να βρει έναν προφανή τρόπο.
Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ