-ΣΑΝΤΟΣ,ΜΑΖΙΝΙΟ,ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ?ΨΗΦΙΣΤΕ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

-ΣΑΝΤΟΣ,ΜΑΖΙΝΙΟ,ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ?ΨΗΦΙΣΤΕ!

Καταθέτουμε ένα άρθρο του εκλεκτού Γιαννη Χατζηιωαννίδη για τον ΣΑΝΤΟΣ.

Οταν ο Σάντος δίδασκε στον Ρονάλντο

Θεωρείτε ο πληρέστερος ποδοσφαιριστής αυτή την εποχή. Ανάγκασε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης να πληρώσει 94 εκ. ευρω για να τον ντύσει στα λευκά. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γνωστά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τον Πορτογάλο.
Πόσοι όμως από εσάς γνωρίζουν πώς ο Ρονάλντο πέρασε από τα χέρια του τεχνικού του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος;
Πόσοι γνωρίζουν τις συμβουλές που έδωσε ο νυν κόουτς του ΠΑΟΚ στον νεαρό και άσημο τότε ποδοσφαιριστή; Μάλλον ελάχιστοι. Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε. Την σεζόν 2002-03 ο Σάντος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αλλά το κακό ξεκίνημα και η διαφορά φιλοσοφίας οδηγούν στην απομάκρυνση του από τον αθηναϊκό σύλλογο.Επιστρέφει στην πατρίδα του και αναλαμβάνει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Είναι η εποχή που η Σπόρτινγκ, διαθέτει δυο από τα κορυφαία ταλέντα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Τον Κουαρέσμα και τον Ρονάλντο.
Λίγες ημέρες αργότερα η Σπόρτινγκ πουλά τον Κουαρέσμα στην Μπαρτσελόνα και ο Φερνάντο Σάντος ζητά από τον πρόεδρο να μην πουληθεί ο Ρονάλντο για τον όποιο η Μάντσεστερ δίνει 10 εκ. ευρώ. Τρεις ήμερες αργότερα είναι το φιλικό Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ. Ο νεαρός βγάζει μάτια και ο Φέργκιουνσον διπλασιάζει την προσφορά του στους Πορτογάλους. Προσφέρει 18 εκ. ευρώ και ο παίκτης αναχωρεί. Ο Σάντος μιλώντας στην Πορτογαλική τηλεόραση λέει με παράπονο: «Είχα τους δυο καλύτερους ακραίους επιθετικούς και τώρα δεν τους έχω».
Η μεγαλύτερη συμβουλή που έδωσε ο Φερναντο Σάντος στον Ρονάλντο ήταν μία: «Κάνε μαθήματα χορού. Μάθε να κινείσαι γρήγορα. Πρέπει τα πόδια σου να αποκτήσουν εκρηκτικότητα». Ο Ρονάλντο ακούει τον Σάντος και αρχίζει τα μαθήματα. Αυτά τα «τσαλίμια» που τν βλέπετε να κάνει είναι προϊόν των εντατικών μαθημάτων χορού. Η συμβουλή του εμπείρου κόουτς έπιασε τόπο.Μιλώντας στο σεμινάριο που έγινε στο περιθώριο του τουρνουά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη είχε πει: « Ο Κριστιάνο είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που είχα ποτέ στην διάθεση μου. Δεν ήταν μόνο ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, αλλά είχε μεγάλη φιλοδοξία για διάκριση και δούλευε πάντα σκληρά στις προπονήσεις. Ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Τα αστέρια ποτέ δεν είναι μόνα τους ακόμη και στον ουρανό».
Μάλιστα ο νέος ποδοσφαιρικός σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, τρέφει σεβασμό για τον κόουτς του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τις συμβουλές του τον βοήθησε το χρονικό διάστημα εκείνο, να βελτιώσει κάποια πράγματα στον εαυτό του.
Κλείνοντας το κείμενο, θα αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του «OJogo» για την μετακίνηση του Ρονάλντο στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Είπε: «Συγχαρητήρια στον Κριστιάνο. Φεύγει από έναν τεράστιο σύλλογο για να πάει σε έναν άλλο. Γι’ αυτό και δεν θεωρώ ότι έκανε άλμα στην καριέρα του, αλλά ότι απλώς γύρισε σελίδα. Ελπίζω να συνεχίσει να έχει επιτυχίες».
Οι επισημάνσεις είναι της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.-το κείμενο δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ