-Η Ιστορία της Καστοριάς - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

-Η Ιστορία της Καστοριάς

Η Καστοριά, η ομάδα των Γουναράδων, γεννήθηκε το 1963 από τη συγχώνευση των τριών ομάδων που υπήρχαν μέχρι τότε στην Καστοριά, του Άρη, του Ατρομήτου και της Ορεστιάδας. Η δημιουργία της νέας ομάδας ήταν επιστέγασμα των προσπαθειών όλων εκείνων που έβλεπαν ότι ο νομός Καστοριάς χρειάζονταν τον δικό του εκπρόσωπο στον χώρο των μεγάλων του ποδοσφαίρου μας.
Ο σύλλογος της Καστοριάς ιδρύθηκε στις 06 Αυγούστου του 1963, μα μέχρι την περίοδο 1965-1966 αγωνιζόταν σαν Άρης Καστοριάς
Την περίοδο 1966-1967 αγωνίζεται κανονικά σαν Α. Γ. Σ. Καστοριάς "Καστοριά" και την περίοδο 1973-1974 ανέρχεται στην Α΄ Εθνική. Πράγματι οι θυσίες και οι κόποι των Καστοριανών πήραν "σάρκα και οστά" εκείνη την αγωνιστική περίοδο (1973-1974), όταν η ομάδα τους, μετά από μια θριαμβευτική πορεία τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο της Β' Εθνικής και μπήκε με το σπαθί της στη μεγάλη κατηγορία.
Το ντεμπούτο της στην Α' Εθνική το έκανε στις 29 Σεπτεμβρίου 1974, όπου κέρδισε τον επίσης νεοφώτιστο ΠΑΣ Γιάννενα με 1-0 με γκολ του Ανέστη Αφεντουλίδη.
Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε η Καστοριά τη χρυσή της εποχή στην Α' Εθνική είναι η εξής: Ερμείδης, Τσουλουκίδης, Γίτσης, Αργυρός, Παράσχος, Καραφέσκος, Καραχισαρίδης (64' Κόπανος), Αλεξιάδης, Σιάντσης, Κεσίδης, Αφεντουλίδης.
συνεχίζεται....
πηγή-http://www.kastoria-fc.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ