-ΑΝΆΛΥΣΗ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

-ΑΝΆΛΥΣΗ!



του ΧΑΡΗ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑ


Καλημέρα!
Δεν θα σταθώ στα παιγνίδια της αγωνιστικής,
είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα
Αυτό που θα ασχοληθούμε είναι η εισβολή του ''οπαδού'' το Σάββατο.
Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα κάπως διαφορετικά από ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει ο Μίχος, ο Καρούλιας και ο Καραγκιοζόπουλος!

Βλέπουμε λοιπόν έναν οικογενειάρχη να πηγαίνει στο γήπεδο μαζί με την μικρή του κόρη,μιλάμε για έναν σαραντάρη και βάλε και ξαφνικά να μπαίνει μέσα στο γήπεδο ,να πηγαίνει στον Σηφάκη και να τον βρίζει σε κατάσταση ΑΜΟΚ!
Ένας άνθρωπος που η καλοκαιρινή του άδεια άρχιζε από σήμερα!που είχε κλείσει διακοπούλλες,με μπανάκια,χαλάρωση και τα σχετικά!
Ένας ''χούλιγκαν'',ένας ''γνωστός-άγνωστος'' που δεν μοιάζει με τις περιγραφές που μας σερβίρουν τα μεγάλα Μ.Μ.Ε.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ? ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ?

Φίλοι μου,μπορεί να βλέπουμε έναν άνθρωπο σοβαρό ,μετρημένο που λέγαν και οι παλιοί,αλλά ξαφνικά κάτι να του την βιδώνει και να ξεσπά, να μετρατέπεται από καλός σε στιγμιαίο κακό....

Αυτό οφείλεται ιατρικά σε ατομικά τραύματα της νεανικής ηλικίας, σε απόκρυφες μνησικακίες, σε παρασιωπημένα πάθη,σε απροσδόκητες στη σύνθεσή τους αιτίες.

Για τον συγκεκριμένο ''οπαδό'' στην νιότη του,τότε που ακόμα μπορούσαν ΑΡΗΣ,ΠΑΟΚ,ΗΡΑΚΛΗΣ,να διεκδικούν εκτός από την πρωτοκαθεδρία της πόλης και ''τίτλους'',
,τότε στο μακρινό 1987,πρίν 22 χρόνια δηλαδή ,η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος από την ομάδα του,λόγω των μπαλλαδόρων που είχε,ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΗ! Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τον Παναθηναικό!

Με αυτό το κύπελλο,θα περνούσε τον ΑΡΗ που είχε 1 και θα ισοφάριζε τον ΠΑΟΚ πού είχε 2 και το μέλλον θα φαινόταν καλύτερο! 15.000 φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ,η μεγαλύτερη εκδρομή στην ιστορία της ομάδας ήταν στο ΟΑΚΚΑ!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ.....το κύπελλο δεν ήρθε.....ο ΗΡΑΚΛΗΣ παρόλο που ήταν καλύτερος στο τελικό ήρθε 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση και το ματς πήγε στα πέναλτι.......
(θυμάμαι σε προσωπική συζήτηση ο Γιάννης Μιχαλίτσιος που έπαιζε τότε στον ΟΦΗ,μου είπε ότι εκεί ήθελαν να πάνε το παιγνίδι..)

Τερματοφύλακας στον ΟΦΗ,δεν ήταν ούτε ο Χοσάδας ούτε ο Λαφτσής αλλά ο τρίτος,ο Μυρωνας Σηφάκης ο οποίος με καταπληκτικές αποκρούσεις έδωσε το ΚΎΠΕΛΛΟ στον ΟΦΗ!

Για αυτόν τον ''οπαδό'' αλλά και για πολλούς άλλους το χάσιμο του κυπέλλου ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής τους ......θα το είχαν χαραγμένο για πάντα μέσα τους.....δεν θα το ξεχνούσαν ποτέ....ο ΣΗΦΑΚΗΣ ,ΕΦΤΑΙΓΕ που έχασε το κύπελλο!
(Ιστορικά μπορώ να σας καταθέσω ότι ΑΛΛΟΙ έφταιγαν ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ αυτό το κύπελλο ο ΗΡΑΚΛΗΣ)
Πολλοί λένε ότι γιαυτή την πικρία πήγε μοναχός για αρκετό διάστημα...
Ο ''οπαδός'' μεγάλωσε,έπιασε δουλειά,έκανε οικογένεια,και ψιλοσταμάτησε να πηγαίνει γήπεδο...
.
22 χρόνια μετά,περνώντας ένα καλοκαίρι στη ζέστη της πόλης και χαρούμενος που είχε άδεια διακοπών έστω και τώρα,πήγε στο γήπεδο με την κόρη του.
Ονόματα ποδοσφαιριστών δεν ήξερε και πολλά. Λίγα της ομάδας του και αυτά από της εφημερίδες....Από παίκτες του ΑΡΗ,σχεδόν κανένα...ζήτημα να ήξερε τον ΚΟΚΕ και τον ΧΑΒΙΤΟ....
ΚΑΙ ΝΑ...το παιχνίδι αρχίζει....
Από τα ΜΕΓΑΦΩΝΑ στην σύνθεση του ΑΡΗ ακούγεται πρώτο το όνομα ΣΗΦΑΚΗΣ...
Δεν καταλαβαίνει τίποτα,το μυαλό του γυρίζει 22 χρόνια πίσω..
ΤΟΤΕ στο ΟΑΚΚΑ που ο Πατέρας Σηφάκης του ''έκλεβε ''το κύπελλο!
Το πως έφτασε μέσα δεν το κατάλαβε...
Στο χρωστούμενο παραλήρημα ζωής έβγαλε τα απωθημένα του,αυτά που κρατούσε μέσα του....
ΔΕΝ είχε σχεδιάσει τίποτα ούτε θα χτυπούσε τον παίκτη..και αυτό το χαστούκι που έδωσε ήταν για μία απάντηση του παίκτη...
νόμιζε πως χαστουκίζοντας τον ξεφτίλιζε,ενώ εάν του έδινε γροθιά θα τον ηρωποιούσε...
Ο Νίκος από το Φύλλιρο ξεπλήρωσε με το μυαλό του ένα γραμμάτιο ζωής.....
.
Το ζητούμενο όμως είναι να μην μπορει ο καθένας να ξεπληρώνει στο γήπεδο το ''ΟΠΟΙΟ'' απωθημένο του......
.
Το γήπεδο είναι χώρος κοινωνικής συναναστροφής και όχι ψυχικής εκτόνωσης!
.
Αυτό το πάω στο γήπεδο για να εκτονωθώ ΄που υπονοούσε ξύλο,βρίσιμο και αναμπουμπούλα ,είναι παρελθόν στα πολιτισμένα κράτη..
ΤΟ γηπεδο ειναι ΖΩΗ,οχι ΚΛΙΝΙΚΗ....
.
1ο. Υ.Γ Μπράβο σε ΣΗΦΑΚΗ,ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ για την στάση τους..
20 Υ.Γ η φωτογραφία είναι από αγώνα της LEEDS UTD

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ