- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009



ΠΑΟΚ - γαύρος 1-2 για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2009-2010Άργησα να κάνω ανάρτηση για το χτεσινό παιχνίδι, γιατί είναι τέτοια η πίκρα μου κι η απογοήτευσή μου που δεν θα μπορούσα να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά.
Είμαι 35 χρονών (παρά μια εβδομάδα) και παρακολουθώ, υποστηρίζω και ακολουθώ τον ΠΑΟΚ από τα 8 μου, από τότε που με πήρε ο πατέρας μου στο ΠΑΟΚ - Bayern.
Έχω δει άπειρα ματς του ΠΑΟΚ, έχω γιορτάσει ενεργά (με την έννοια ότι το θυμάμαι και συμμετείχα στα πανηγύρια) 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα, έχω χαρεί μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη κι έχω φάει και τρελές πίκρες (χαμένους τελικούς κυπέλλων, ήττες σε ντέρμπι, αποκλεισμούς από μικρότερες ομάδες κλπ).
Την πίκρα που ένοιωσα χτες σπάνια την έχω νοιώσει. Πολύ σπάνια.Έχουμε απέναντί μας έναν γαύρο ψόφιο, που έρχεται χωρίς Γκαλλέτι, Ζαϊρί, Μαρέσκα με έναν επιθετικό και 5 αμυντικά χαφ σε 4-5-1.
Εμείς βάζουμε γκολ πρώτοι, ο γαύρος ψάχνεται και αντί να τον πατήσουμε κάτω και να τον λιώσουμε και να τον τελειώσουμε, του δίνουμε χώρο, του δίνουμε οξυγόνο να αναπνεύσει και 2 γκολ δώρο...
Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να τραβιέται πίσω στην Τούμπα και να μην τελειώνει έναν αντίπαλο ο οποίος για 20-25 λεπτά ψάχνει να βρει το χόρτο!!! Δεν είναι δυνατόν ρε Φερνάντο να παίζεις με αντεπιθέσεις στην Τούμπα. Όπως και να το κάνουμε ο γαύρος αν βρει χώρο και του δώσεις ανάσες, θα σου κάνει τη ζημιά. Μας είπες χτες ότι οι παίκτες τραβήχτηκαν αδικαιολόγητα πίσω. Εσύ που ήσουνα να τους ξυπνήσεις;;;
Στο δεύτερο ημίχρονο (κι αφού είχαμε φάει το 1-1 από αντεπίθεση σε ... οργανωμένη άμυνα) πιέσαμε και πάλι ψηλά το γαύρο και τον κλείσαμε.
Απειλήσαμε κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά είχαμε και δυο μεγάλες ευκαιρίες (κεφαλιά του Τσιρίλο και δοκάρι του Φιλομένο) που θα μπορούσαν να μας δώσουν το ματς. Και ξαφνικά βλέπουμε το γαύρο να γυρίζει σε 4-4-2 με Μήτρογλου 2ο επιθετικό και τον Δον Φερνάντο να κάνει τις αλλαγές στο 82' και στο 88'!!!
Μας δουλεύεις ρε Δον;;;
Τι νόημα έχει να τις κάνεις εκεί τις αλλαγές;;;
Δηλαδή ρε Σάντος κι εμάς ακόμα που δεν φωνάζουμε να φύγεις, μας ξενερώνεις απίστευτα. Θέλω να γίνω "Σαντόσκυλο" και δεν με αφήνεις!!!Πέραν αυτών των προφανών παρατηρήσεων, έχω και μερικές άλλες:
- Μεγάλη υπόθεση ότι χτες δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο, παρά την εξέλιξη του αγώνα. Ελπίζω ότι είναι δείγμα γενικότερης βελτίωσής μας αυτό.
- Με καλύτερο και πιο γεμάτο ρόστερ από πέρσι, παίζουμε χειρότερα και δεν παίρνουμε αποτελέσματα.
- Βάλτε επιτέλους το Μαλεζά σέντερ μπακ και τον Σαβίνι αριστερό μπακ. Ο Λίνο διανύει πολύ άσχημη περίοδο και χτες ο ... Τοροσίδης τον έκανε γιο-γιο. Κάτι που είδαμε όλοι εκτός από τον Δον... Χώρια που δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μαλεζάς τρώει τόσο πάγκο ενώ πέρσι ήταν τόσο καλός.- Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μούσλι έχει τελειώσει. Μακάρι να κάνω λάθος.- Όταν ένας προπονητής έχει σε 17 ντέρμπι με το ΠΟΚ 0 νίκες, κάτι δεν πάει καλά. Θυμίζω ότι ακόμα και με Βούκοτιτς είχαμε πάρει ντέρμπι. Ο Σάντος σε 17 ματς πρωταθλήματος δεν πήρε ούτε ένα. Τυχαίο;;;
- Τέτοιο γαύρο δεν θα ξαναβρούμε. Αν ερχόταν ο γαύρος πλήρης πόσα θα μας έριχνε δηλαδή;;;
- Ναι, ήταν κακός ο Κάκος χτες, ναι δεν έδωσε κάρτες που έπρεπε να δώσει σε γαύρους, ναι βοήθησε το γαύρο να ανέβει στο τελευταίο δεκάλεπτο με εκνευριστικά σφυρίγματα, ναι μας έσπασε τα νεύρα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την χτεσινή μας ανεπάρκεια και την ανικανότητά μας να τελειώσουμε έναν αντίπαλο που επί 25' λεπτά ήταν ακόμα στα αποδυτήρια...
- Φεύγοντας χτες από το γήπεδο έτυχε να περπατάω δίπλα σε μια παρέα 15χρονων και σκέφτηκα ότι αυτά τα παιδιά ουσιαστικά δεν έχουν δει ποτέ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να κερδίζει στο πρωτάθλημα το γαύρο. Εγώ στην ηλικία τους θυμάμαι να βάζω στοιχήματα με τους συμμαθητές μου για το με πόσα γκολ θα κερδίζαμε το γαύρο στην Τούμπα.Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη πίκρα μου χτες...
Επόμενος αγώνας την Τετάρτη 23/09/2009 στον Πανιώνιο (ο εξ αναβολής αγών της 1ης αγωνιστικής) και ακολούθως την Κυριακή 27/09/2009 στον Ατρόμητο.
Σάντος απαιτώ 2 διπλά!
Συνθέσεις:ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Πάμπλο Γκαρσία (83΄ Ίβιτς), Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια (88΄ Κονσεϊσάο), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (46΄ Φιλομένο)Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα, Στολτίδης (77΄ Μήτρογλου), Λεονάρντο (86΄ Όσκαρ), Τοροσίδης, Ντιόγο (88΄ Γκαλίτσιος)Γκολ: 10΄ Βιεϊρίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ ΠαπαδόπουλοςΚίτρινες κάρτες: 29΄ Φωτάκης, 46΄ Φιλομένο - 60΄ ΛεονάρντοΔιαιτητής: Κάκος
Έγραψε ο DonMits

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ