ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και αναφέρθηκε σ' όλα τα θέματα και ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό τμήμα, είτε έχουν σχέση με τα διοικητικά πεπραγμένα της ομάδας.
Πιο αναλυτικά ο κ. Ζαγοράκης είπε:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνει κάτι στην ομάδα που ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση, μια μιζέρια. ΟΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να στέκεται και να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Από τότε που έπαιζα είχα αρχή στη ζωή μου: δεν μου αρέσει η γκρίνια. Γιατί ξέρω ότι μεταφέρεται στην ομάδα. Όλα αυτά που λέω δεν αποτελούν δικαιολογία για το άσχημο αποτέλεσμα με την Χέρενφεν. Αν θυμάστε καλά, μόλις τέλειωσε το παιχνίδι ήμασταν όλοι σε αθλία κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι ο αποκλεισμός ήταν ένα δυνατό χαστούκι. Όχι μόνο για τα οικονομικά αλλά και για το ηθικό κομμάτι. Επειδή, όμως, γνωρίζω το ποδόσφαιρο, σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε πίσω».
«Η ομάδα από τη μέρα που αναλάβαμε έχει συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό ακολουθούσε και θα συνεχίσει να το ακολουθεί. Λάθη κάνουμε και έχουμε κάνει. Δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε λάθη. Το θέμα είναι να μην στοιχίζουν στην ομάδα. Κάναμε μια μικρή υπέρβαση όπως και πέρυσι στο μπάζετ της ομάδος, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για το αν αυτό μας δημιουργήσει πρόβλημα. Γιατί. Από την ημέρα που αναλάβαμε όλα γίνονται με σωστό νοικοκυριό».
«Από την ημέρα που αναλάβαμε μπήκαμε σε διαδικασία να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να απεγκλωβιστεί από τα χρέη. Αν δεν υπήρχαν τα χρέη όλα θα ήταν πολλά διαφορετικά. Έχουν γίνει επαφές. Υπάρχουν αιτήματα τα οποία από την πλευρά μας τα θεωρούμε δίκαια. Ποτέ δεν ζητήσαμε χάρη σαν ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν ζητήσαμε την διαγραφή των χρεών ή να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ. Απλά, ζητάμε το δίκαιο. Κάναμε κάποιες επαφές με πρώην και νύν υπουργούς. Ακόμα το κοιτάζουν το θέμα του ΠΑΟΚ. Να γνωρίζουν όλοι ότι εμείς έχουμε υπομονή, αλλά κάποια στιγμή θα βγούμε και θα αναφέρουμε το ποιες κινήσεις και προς σε ποια κατεύθυνση έχουν γίνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν φταίει η ομάδα για τα περισσότερα από τα χρέη. Ξέρω επίσης ότι δεν γίνεται να λειτούργει μια ομάδα όταν δεν πληρώνει ΙΚΑ, εφορία κλπ. Και όμως ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε».
«Ο αποκλεισμός προσωπικά με στεναχώρησε και είναι κάτι που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα. Είναι και θέμα εγωισμού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Κάναμε τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν με τρεις στόχους: Πρωτάθλημα, κύπελλο, ΟΥΕΦΑ. Ο ένας στόχος έφυγε, αλλά δεν αλλάζουμε τον προγραμματισμό και τους στόχους μας. Ναι όντως κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε μια ανάλογη πορεία με την περσινή χρονιά. Όσο για το πανό που αναρτήθηκε στο ματς με την Χέρενφεν. Ναι με πείραξε. Με ενόχλησε αφάνταστα. Μπορούν να πουν τα πάντα για τον Ζαγοράκη, δεν μπορούν όμως να με αποκαλέσουν και να μας αποκαλέσουν απατεώνες και ανήθικους. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι σήμαινε αυτό το πανό για το ΠΑΟΚ Travel.. Ας έρθουν αυτοί που το σήκωσαν να μας το πουν».
«Φέτος πριν καν ξεκινήσει η χρονιά λέτε ότι η ομάδα είναι χάλια. Πως γίνεται αυτό; Δεν πρέπει να την σταυρώνουμε την ομάδα από την αρχή. Δεν είναι καλό . Ας την αγαπήσουμε λίγο. Ξαφνικά η ομάδα πρέπει να πάρει τίτλους».
Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ
Εδώ όσο θα είμαστε δεν θα κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Πιστεύουμε στην δουλειά που κάνει και βλέπουμε τι γίνεται. Είναι προπονητής στην ομάδα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο πολύ στεναχώρια για την παραμονή του. Αφήστε την ομάδα να προχωρήσει. Είναι λύση να παίρνουμε καινούριους προπονητές; Η ανανέωση έγινε γιατί πιστεύουμε αυτό που κάνει. Έχουμε μια κρίση και όποιος στενοχωριέται ότι έχουμε αυτόν τον άνθρωπο στον πάγκο ας μην έρθει στο γήπεδο. Δεν μιλάμε για πρόσωπα, μιλάμε για τον ΠΑΟΚ.
Από τη στιγμή που συμφωνήσαμε με τον κ. Σάντος είναι σαν να έχει γίνει. Μένουν μόνο τα τυπικά και θα βγει μια επίσημη ανακοίνωση. Όσο για την χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε, πριν από το ματς με τη Χέρενφεν, έγινε γιατί αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε με τον κ. Βρύζα ότι υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση αλλά και μουρμούρα γύρω από την ομάδα. Θέλαμε να καταλάβουν όλοι και μέσα στα αποδυτήρια ποιος κάνει κουμάντο. Όλοι. Εκτός και εντός της ομάδος. Μια ομάδα δεν μπορεί να έχει πολλά αφεντικά στα αποδυτήρια. Πρέπει να είναι ένας. Συμφωνήσαμε με τον κ. Βρύζα και μιλήσαμε με τον προπονητή. Δέχτηκε και έτσι προχωρήσαμε».
Ο προπονητής φυσικά και είχε λόγο σ' όλες τις μεταγραφές. Ας μην ψάχνουμε να βρούμε προβλήματα. Είμαστε καλά. Πήγαμε να το χάσουμε στην αρχή αλλά το βρήκαμε. Οικογένεια είναι η ομάδα. Είναι πολλοί που στενοχωριούνται. Δεν τους αρέσει. Τα έλεγα και πέρυσι. Δεν τους αρέσει που η ομάδα είναι οικογένεια».
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ
Η σχέση του κ. Γκαγκάτση με τον ΠΑΟΚ είναι επαγγελματική. Προσωπικά εγώ παράγοντας δεν μπορώ να γίνω. Υπήρχε έλλειψη εμπειρίας πάνω σε αυτό το θέμα και μιλάμε για μια ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, που πρωταγωνιστεί. Ψάχναμε λύσεις. Δεν μπορούσε να κάνουμε κάτι στην αρχή. Αλλά υπάρχει η λύση τώρα με τον κ. Γκαγκάτση, ο οποίος το ξεκαθαρίζω δεν έχει καμία σχέση με το αγωνιστικό τμήμα. Πήραμε έναν άνθρωπο με παραγοντική εμπειρία και ξέροντας ότι όλα γίνονται για το καλό της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τέτοιες προσθήκες. Δεν μπορούμε εμείς να εκπροσωπήσουμε τον ΠΑΟΚ στα κέντρα αποφάσεων. Μπορεί ο κ. Γκαγκάτσης. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι 20-30 χρονιά στο ποδόσφαιρο. Μη θέλουν ορισμένοι να μπλέξουν αλλά θέματα με την παρουσία του κ. Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ. Δημόσιες σχέσεις με τον ΠΑΟΚ δεν θα κάνει κανείς όσο είμαστε εμείς εδώ. Ο κ. Γκαγκάτσης έχει υπογράψει ένα ανέκκλητο πληρεξούσιο που αναφέρει ότι μπορούν οι κ.κ. Βιοιλίδης και Μανδρίνος να τις πάρουν πίσω μέσα σε μια μέρα. Υπήρξαν άνθρωποι που μας κατηγόρησαν και μας είπαν ανήθικους που δώσαμε τις μετοχές στον κ. Γκαγκάτση. Άτομα που ήταν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και υπάλληλοι της ΠΑΕ. Μιλούν αυτοί για ηθική; Ορισμένοι ας προσέχουν τι λένε και τι κάνουν. Αυτό που επίσης είναι παράλογο είναι αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κ. Γκαγκάτση. Εμείς από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε μπορούσαμε και μεταβιβάζαμε τις μετοχές χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόλις είναι να μεταβιβαστούν οι μετοχές στον κ. Γκαγκάτση, ξαφνικά υπάρχει πρόβλημα».
Και τι θα κάνει ο κ. Γκαγκάτσης με τη διαιτησία; Δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να ευνοηθεί από την διαιτησία; Καταρχήν όλα άλλαξαν στην ΚΕΔ μέσα σε μια νύχτα και επαναλαμβάνω ότι ο ρολος του κ. Γκαγκάτση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι καθαρά μια επαγγελματική σχέση».
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ
Αυτοί οι παίκτες που είναι στην ομάδα και θα είναι θα σηκώσουν όλο το βάρος της χρονιάς. Δεν με νοιάζει ποιος θα παίζει και ποιος όχι. Είναι μέσα στην οικογένεια της ομάδα και εκεί Θα μείνουν. Να τελειώνουμε με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Όλοι είναι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο Αναστασάκος έθεσε θέμα αποχώρησης και τον παραχωρήσαμε για το συμφέρον της ομάδας μετά και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αυτά που λένε διάφοροι για Ατρόμητο - Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ και συνδέουν τη μεταγραφή του Μουν, ξεχάστε το. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει σε κανένα άρμα. Έχει το δικό του.
Φτάσαμε να μας απασχολεί το πότε θα παίξει ο Κουτσιανικούλης και πότε όχι. Να ξέρετε ότι πριν αποκτηθεί ήταν ένα αίτημα του προπονητή και του κ. Βρύζα. Επέμεναν παρά πολύ και ήρθα σε δύσκολη θέση. Είναι σίγουροι για αυτόν το ποδοσφαιριστή. Εφόσον λοιπόν είναι αυτοί σίγουροι, αφήστε να τον διαχειριστούν έτσι όπως αυτοί ξέρουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλουν να τον καταστρέψουν. Πέρσι ήταν ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Και τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ».
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
«Βασικά είναι θέμα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Γι' αυτό το λόγο και ο κ. Βιολίδης βρίσκεται στο σχήμα του ερασιτέχνη. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του. Είναι δυνατόν να μην θέλουμε να έχουμε καινούριο γήπεδο; Έχουμε ρίξει τόσα λεφτά α για να μπαλώνουμε το υπάρχον γήπεδο. Επαφές και κινήσεις έχουν γίνει έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για το καινούριο γήπεδο. Το καλύτερο θα είναι να γίνει όταν δεν θα είμαι εδώ. Έχω ακούσει ακόμα και ότι ο κ. Γκαγκατσης ήρθε στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του καινούριου γηπέδου. Πρέπει να γίνει άμεσα μια επιτροπή για να παρθούν αποφάσεις. Η αμάδα προχωράει και χρειάζεται νέο γήπεδο. Προσωπικά θέλω να γίνει στην Τούμπα».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ