Παγκόσμιος ΤελικοςΣτίβου - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Παγκόσμιος ΤελικοςΣτίβου



επιμέλεια-ρεπορταζ

ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑΣ

Mπροστά σε πάνω από 30.000 θεατές( 24.566 εισιτήρια) ο Τζαμαϊκανός σταρ νίκησε στα 200 μετρα στον τελικό των Grand Prix με χρόνο 19.68 που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων (σ.σ. ισοφάρισε το 19.68 του Τάισον Γκέι από το 2006), αλλά όχι παγκόσμιο ρεκόρ!

Κάθε φορά που ο Γιουσέιν Μπολτ τρέχει σε μια κούρσα, περιμένουμε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Πόσο μάλλον τώρα που βρέθηκε στη χώρα μας και στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη.

Ο Μπολτ ξεσήκωσε το πλήθος με το σόου που προσέφερε, παίζοντας μπουζούκι πριν από την εκκίνηση με συνοδό κιθάρα τον μετέπειτα δεύτερο της κούρσας Αμερικανό ΓΟΥΑΛΑΣ ΣΠΙΡΜΟΝ .
Παρακολούθησε από τη γιγαντοοθόνη την προσπάθεια της Μπλάνκα Βλάσιτς να καταρρίψει με 2,10μ το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος και... γούρλωσε τα μάτια του με το χορό της εκπληκτικής Κροάτισσας.



Aυτή είναι η πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις από τις πέντε ανήκουν στον ίδιο και τις έχει πραγματοποιήσει φέτος!


Στην συνέντευξη τύπου ο ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ δήλωσε:


«Προφανώς όταν φθάσω στην Τζαμάικα θα υπάρχει κάποια υποδοχή. Θα υπάρχουν κάποιοι από την κυβέρνηση θα δώσω και συνέντευξη Τύπου, αλλά μετά θα πάω σπίτι μου και θα ξεκουραστώ όσο περισσότερο μπορώ. Δεν είμαι ο τύπος της… παραλίας.

Προτιμώ να μένω στο σπίτι και να περνώ την ώρα μου παίζοντας μουσική και βίντεογκειμς.

Χαίρομαι που ακυρώθηκαν οι αγώνες στην Σανγκάι και την Νταεγού και έχω έτσι την ευκαιρία να επιστρέψω νωρίτερα στην πατρίδα μου.

Λείπω δύο μήνες, δύο εβδομάδες και δύο μέρες. Και δε βλέπω την ώρα να επιστρέψω. Ήταν μια μεγάλη σεζόν και είμαι πραγματικά περήφανος για τα όσα έχω πετύχει. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Και στόχος μου είναι να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο. Για τη νέα σεζόν δεν υπάρχει κάτι σίγουρο, θα μιλήσω με τον προπονητή μου και τον ατζέντη μου και θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνω. Σε ό, τι αφορά την επιλογή μου ανάμεσα στο μήκος και τα 400μ., επιλέγω 100% μήκος».

η εκπληκτική κροάτισσα ύψους 1,93 μ που πήρε την πρώτη θέση στο ύψος- ΜΠΛΑΝΚΑ ΒΛΑΣΙΤΣ δήλωσε:



«Έκανα μια μεγάλη προσπάθεια για να πηδήξω πάνω από τα 2.10μ. Ένιωσα ότι ήμουν πολύ κοντά. Είμαι βέβαιη ότι μια μέρα θα σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ, αρκεί να παραμείνω υγιής και συγκεντρωμένη. Δεν πρέπει να με αγχώνει, αλλά να αφήσω τα πράγματα να έρθουν από μόνα τους. Δεν ξέρω πόσες φορές δεν έχω καταφέρει να περάσω τα 2.10μ. ο πατέρας μου σίγουρα κρατάει τη στατιστική. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους Έλληνες φιλάθλους, τους γνωρίζω εξάλλου και ξέρω ότι είναι πολύ θερμοί».


η νικήτρια στα 100μ. γυναικών με 10.67, τον καλύτερο χρόνο στο αγώνισμα από το 1998) Α μερικανή ΚΑΡΜΕΛΙΤΑ ΤΖΕΤΕΡ δήλωσε



«Έτρεξα πιο γρήγορα σε σχέση με το Βερολίνο. Φέτο, άλλαξα προππονητή και χρειάστηκα χρόνο, ούτως ώστε να βρω τον εαυτό μου. Τα πράγματα δεν είχαν κυλήσει καλά για μένα, ίσως γιατί σκεφτόμουν πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ‘οτι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην πιάσω τον απαιτούμενο βαθμό συγκέντρωση πριν τους αγώνες. Πιστεύω ότι μπορώ να τρέξω ακόμη πιο γρήγορα. Θα είναι όνειρο για μένα να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ».

Απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Τελικού Στίβου IAAF/VTB Bank δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αλλά και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σταύρος Δουβής.


«Μία μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Θεσσαλονίκη. Θέλω να σταθώ, όχι απλά στην ικανοποίηση, αλλά στον ενθουσιασμό των ανθρώπων της IAAF για το επίπεδο της διοργάνωσης και να τονίσω ότι η Ελλάδα συνέχισε την παράδοση της άριστης οργάνωσης των μεγάλων αθλητικών γεγονότων», ανέφερε ο κ. Δουβής σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της τελετής λήξης των αγώνων.








Ευχή όλων μας να ξαναέχουμε τέτοιους αγώνες που αναβαθμίζουν την ξεχασμένη μας αθλητικά Θεσσαλονίκη.
'Αψογη διοργάνωση με άψογη λειτουργία του γραφείου τύπου των αγώνων.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ