Γιάννης Δαραβίγκας (ΠΟΛΙΤΙΚΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάννης Δαραβίγκας (ΠΟΛΙΤΙΚΟ)


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ……………………………………

Μας χωρίζουν τρείς εβδομάδες από τις εκλογές και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το διακύβευμα τους συντηρείται με έξυπνο συνάμα όμως και δόλιο τρόπο. Πόσες τηλεμαχίες θα γίνουν, ποιοί θα συμμετέχουν, ποιές θα είναι οι ενδυματολογικές προτιμήσεις τους και άλλα πολλά χωρίς σημασία στοιχεία.
Θυμάμαι και θλίβομαι για το ότι απασχόλησε τις ειδήσεις των καναλιών και μάλιστα με εκτενή τρόπο, τι έφαγαν και τι ήπιαν οι δημοσιογράφοι πριν την τηλεμαχία στις τελευταίες ευρωεκλογές. Θα αποχωρήσει ο κ. Καραμανλής αν χάσει η Νέα Δημοκρατία;
Θα αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου αν χάσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Θα επανέλθει ο. κ Αλαβάνος στην πολιτική;
Που θα είναι υποψήφιος ο κ. Σημίτης; Παραλλήλως προς όλα αυτά τα αγωνιώδη και κρίσιμα για το μέλλον του τόπου ερωτήματα, οι παραθυρομαχίες των υποψηφίων, που προσβάλλουν πέραν της νοημοσύνης και την αισθητική των Ελλήνων, μετατρέπουν τις εκλογές σε ένα ευτελές επικοινωνιακό παιχνίδι και δίνουν μία πλαστή εικόνα των προβληματισμών και της αγωνίας των Ελλήνων.
Είναι γεγονός αλλά και απορίας άξιον εδώ και χρόνια γιατί κατά την προεκλογική περίοδο γίνεται στα Μ.Μ.Ε. εκτενής αναφορά σε όλα τα θέματα που αφορούν τα διαδικαστικά και θεωρητικά ζητήματα των εκλογών, ενώ υποβαθμίζονται τα ουσιαστικά και πρακτικά θέματα που αφορούν στα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές. Οι αρχηγοί και τα στελέχη των κομμάτων αποδύονται σε μία εξαντλητική προσπάθεια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, υπερτονίζοντας με ευσυνειδησία και κουραστική περιπτωσιολογία τα λάθη των πολιτικών αντιπάλων τους, ενώ αντιπαρέρχονται με γενικόλογες αναφορές και υπεκφυγές την δική τους πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.
Εκθειάζουν τις ικανότητες τους και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος και των λύσεων που έχουν για την ανάπτυξη και ευημερία της χώρας.Έχω την τύχη να με τιμά με την φιλία του ο γέρων Ευμάθιος.
Σε μία πρόσφατη συνάντησή μας μου είπε αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και διεθνώς: « Δεν ισχυρίζομαι πως είμαι έξυπνος και ικανός άνθρωπος, αλλά όταν κάθε μέρα διαπιστώνω πως κατάντησε ο πλανήτης μας από τους έξυπνους και ικανούς ανθρώπους, νοιώθω παρηγοριά». Αυτή η σοφή παρατήρηση του γέροντα έχει απόλυτη εφαρμογή στο προεκλογικό κλίμα που βιώνουμε καθημερινώς.
Πολιτικά κατάλοιπα του παρελθόντος, περιαυτολογούν σε πλατείες, κλειστούς και ανοικτούς χώρους, σε τηλεοπτικά παράθυρα για τις ικανότητές τους να ανασύρουν την χώρα από το χάος στο οποίο την βύθισαν με την ανικανότητά τους.
Αλληλοκατηγορούνται για σκάνδαλα και κλοπή δημοσίων χρημάτων, αλλά ουδείς λογοδοτεί στην Δικαιοσύνη, αφού δεν υπάρχει αναμάρτητος που πρώτος τον λίθον βαλέτω, επαληθεύοντας το γνωστό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Με δεδομένη την κατάσταση αυτή νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να ακούμε με μεγάλη επιφυλακτικότητα, αν όχι και δυσπιστία, τα όσα λένε οι αρχηγοί και οι υποψήφιοι των πολιτικών κομμάτων που κυβερνούν την χώρα εδώ και τριάντα έξι χρόνια, εναλλασσόμενοι στην εξουσία και ανακυκλούμενοι στις καρέκλες των διαφόρων υπουργείων.
Ότι μπορούσαν να προσφέρουν στην χώρα το έδωσαν και δυστυχώς ήταν ελάχιστα. Αντιθέτως ότι μπορούσαν να πάρουν από την χώρα το πήραν και δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Τι ζητούν λοιπόν σήμερα; Να κυβερνήσουν πάλι την Ελλάδα με σκοπό να επιστρέψουν τα κλεμμένα ή να πάρουν κι’ άλλα γιατί τα κλεμμένα φαγώθηκαν;
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να νομίζει ότι θα επιστρέψουν τα κλεμμένα. Αν αυτή ήταν η πρόθεσή τους θα το είχαν κάνει εδώ και καιρό και θα ζήταγαν συγνώμη. Κατά συνέπεια καλώ όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούν.
-- Σκεφτείτε μια χώρα όπου οι πολίτες για να διεκδικήσουν ακόμη και τα αυτονόητα δικαιώματά τους, καταφεύγουν σε ικεσίες προς τους πολιτικούς και σε δωροδοκίες δημοσίων λειτουργών.
-- Σκεφτείτε μια χώρα όπου πολιτικά πρόσωπα και δημόσιοι λειτουργοί, αντί να υπηρετούν την πατρίδα και το συμφέρον της, υπηρετούν εταιρείες και επιχειρηματίες ως υπάλληλοι και μάλιστα ακριβοπληρωμένοι.
-- Σκεφτείτε μια χώρα όπου δεν θα υπήρχαν μαύρες τρύπες, ούτε ελλείμματα, ούτε μισθοί και συντάξεις που ξεφτιλίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών, αν τα πολιτικά πρόσωπα και οι δημόσιοι λειτουργοί, χρόνια τώρα, δεν έκλεβαν τα ταμεία του κράτους.
-- Σκεφτείτε μια χώρα όπου τριάντα έξι χρόνια, τα ίδια πρόσωπα, με τα ίδια ψέματα ότι είχαν σχέδια και λύσεις για τα πάντα, κυβέρνησαν, έκλεψαν και απέτυχαν.
-- Σκεφτείτε μια χώρα όπου τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που έχουν καθιερωθεί στην κοινή συνείδηση ως ανίκανοι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ως ικανότατοι δούλοι των προσωπικών συμφερόντων και επιδιώξεών τους, έρχονται σήμερα φαντάσματα ενός κακού παρελθόντος, να ισχυρίζονται πάλι ότι έχουν σχέδια και λύσεις για τα πάντα.
-- Είμαι βέβαιος ότι όλοι σκεφτόμαστε την ίδια χώρα.
-- Είμαι βέβαιος ότι όλοι σκεφτόμαστε πως η κοροϊδία παρατράβηξε.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Ce n'est pas le doute qui rend fou : c'est la certitude. Nietzsche

Ευχαριστώ για την δημοσίευση,με εκτίμηση

Γιάννης Δαραβίγκας
Υπ.Βουλευτής Α' Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ