Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ


Σε προηγούμενη αναφορά της στήλης, τον Ιούνιο του 2008, ο Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ έφευγε έφυγε από την Ανόρθωση για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ζάμαλεκ. Για να δούμε πώς τα πήγε…
Αλλωστε ο ΑΑΜ δεν είναι ούτε 27 ετών και έχει προκάνει (sic!) να αγωνιστεί ήδη σε πέντε διαφορετικές χώρες ενώ άλλες δύο φορές συμφώνησε με ομάδες (σε χώρες εκτός της προαναφερθείσας πεντάδας) αλλά δεν πήγε ποτέ να παίξει!
Γεννημένος στη Γκίζα στις 14 Φεβρουαρίου 1983, ο Μέγκαχεντ κλότσησε για πρώτη φορά το τόπι στις ακαδημίες της Ζάμαλεκ και προήχθη στην πρώτη ομάδα το 2002, σε ηλικία 19 ετών. Πλην όμως δεν πήρε συμμετοχές νωρίτερα από την περίοδο 2004-05, αγωνιζόμενος είτε ως στόπερ είτε ως αμυντικός χαφ.
Από τον ΠΑΟΚ ο Αιγύπτιος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2005 και έπαιξε σε 13 ματς πρωταθλήματος ως τέλους, με προπονητές τους Ρολφ Φρίνγκερ και κατόπιν Νίκο Καραγεωργίου. Μόνη συμμετοχή σε γκολ; Στις 15 Μαΐου 2005 στην Καλαμαριά όταν έβγαλε την ασίστ στον Μίετσελ για το 0-1 αλλά, ως γνωστόν, τότε ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 με αποτέλεσμα να πέσει ο Αρης. Όχι και τόσο τυχαίο, έτσι;
Ο Μέγκαχεντ έμεινε στην Τούμπα συνολικά για δυόμιση σεζόν, παίζοντας μόλις σε 30 ματς. Τον χειμώνα του 2007 έμεινε ελεύθερος, όντας τραυματίας και δεν βρήκε εύκολα ομάδα, πηγαίνοντας εντέλει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Σαμπάμπ.
Τη σεζόν 2007-08 ο Μέγκαχεντ πήγε στην Κύπρο, παίζοντας για την Ανόρθωση. Εμεινε ένα χρόνο και το καλοκαίρι του ’08 πήγε στην Τουρκία, συμφωνώντας με τη Χατσετέπεσπορ (πρώην Γκεντσλερμπιρλιγί Οφτάσπορ). Εμεινε ως τη χειμερινή διακοπή και ακολούθως πήγε ξανά στην Κύπρο, αυτή τη φορά για την ΑΕΚ Λάρνακας.
Το καλοκαίρι του ’09 ο Αιγύπτιος επέστρεψε στην Τουρκία, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη Ντιγιαιρμπακίρσπορ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πάει στο Ιράκ, συμφώνησε με την Αλ Σορτά αλλά δύο μέρες μετά έγινε… καπνός!
Δεν ήταν η πρώτη φορά που την… έκανε. Ο ΠΑΟΚ τον είχε δώσει δανεικό στην ουγγρική Ντεμπρετσένι, έκανε προετοιμασία αλλά δεν έπαιξε ποτέ με τους Μαγυάρους.
Εδώ και λίγες ημέρες ο Μέγκαχεντ ψάχνει για ομάδα, καθότι αποδεσμεύθηκε από την Ντιγιαιρμπακίρσπορ, έχει ήδη αγωνιστεί σε Αίγυπτο, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και στη Σαουδική Αραβία, και… παραλίγο σε Ιράκ και Ουγγαρία.
Τάδε έφη: «Οι μεταγραφές είναι μέσα στη ζωή των ποδοσφαιριστών. Έμαθα πολλά στα δύο χρόνια που πέρασα στον ΠΑΟΚ, όμως όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν καλύτερα και για τις δύο πλευρές αυτή η μεταγραφή. Φεύγω από την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη αφήνοντας πολλούς φίλους. Ελπίζω η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια και στο μέλλον. Όπου και να είμαι ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Θα τον έχω πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου, καθώς ήταν η ομάδα που με έφερε στην Ευρώπη».
Koubanezos

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ