ΠΣΑΤ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΠΣΑΤ

Ημερομηνία :9/11/2009
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΣΑΤ
Η ετήσια τελετή απονομής Δημοσιογραφικών βραβείων που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) για 11η χρονιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι συνάδελφοι με τα καλύτερα ρεπορτάζ στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο για τη χρονιά που πέρασε, ενώ απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις στο Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, για την πολυετή προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό καθώς και στους εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής ραδιοφωνίας, Λουκά Παπαϊωάννου και Βασίλη Γεωργίου. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν, επίσης, στα παιδιά των συναδέλφων που εισήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και σε συγγραφείς αθλητικούς συντάκτες-μέλη ΠΣΑΤ.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), Παναγιώτης Φελλούκας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Σάββας Κόσιαρης, εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και φορείς του αθλητισμού και δεκάδες δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι εξής:
ΓΡΑΠΤΟΣ ΤΥΠΟΣ- ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Αναστάσιος Αγγελόπουλος (Εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη Πατρών»): «Κων. Δαβουρλής-Ιστορική Αναδρομή»
Γιάννης Αναγνωστόπουλος-Ηρα Νικολετοπούλου (ΕΡΤ): «Παραολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου»
Γιώργος Αρκουλής (Ιστοσελίδα «zougla.gr») - Ευθυμογράφημα
Νίκος Δελαγραμμάτικας (ΑΝΤ-1): Ρεπορτάζ από το Πεκίνο
Ζήσης Καραβάς (Εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ»-Αρθρογραφία): Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ-Χρ. Σβολόπουλος
Χρήστος Μουτσάκης (Περιοδικό «Active»): «100 χρόνια Ηρακλής»-Επαθλο ΕΔΟΕΑΠ-Παν. Γεραμάνης
Θάνος Μπλούνας (Εφημερίδα «Καθημερινή»): «Η φαμίλια των διαιτητών»-Αφιέρωμα
Νίκος Χαλκιόπουλος: Φωτογραφικό στιγμιότυπο Ενόργανης Γυμναστικής
Δημήτρης Χατζηγεωργίου (ΕΡΤ): Συνέντευξη με τον Γιουσέιν Μπολτ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Σήφης Βοτζάκης-Βαγγέλης Μελέκογλου: «100 χρόνια Παναθηναϊκός»
Άρης Γάτας: «Τότης Φυλακούρης-Της ζωής μου το φιλμ»
Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Μαύρο Φιλί»
Παναγιώτης Σπηλιόπουλος: «Αθλητισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας»
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: «Παιχνίδι χωρίς όρια»

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
Αλεξία Αλευρόπουλου: Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Παντείου Πανεπιστημίου
Ευάγγελος Αντωνιάδης: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά
Κατερίνα Δοντά: Τμήμα Μηχανικών Μεταλλειολόγων Μετσοβείου Πολυτεχνείου
Χρήστος Λιόσης: Τμήμα Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου
Ευαγγελία Λουκάτου: Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
Αύγουστος Πανταζίδης: Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης.

Χορηγοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι ΟΠΑΠ Α.Ε, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΑ, Νομαρχία Αθηνών, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και Γ. ΔΡΙΒΑΚΟΣ Α.Ε, τους οποίους το ΔΣ του ΠΣΑΤ ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια που προσφέρουν στον Σύνδεσμό μας.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης θα φιλοξενηθεί αύριο το 27ο Ελληνοκυπριακό Συνέδριο, που διοργανώνεται εναλλάξ σε Ελλάδα και Κύπρο και ενισχύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των αθλητικών δημοσιογράφων των δύο χωρών. Έχουν προσκληθεί και θα παραστούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Αθλητισμού και του Δημοσιογραφικού κόσμου.
Το θέμα του Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας-Κύπρου είναι «Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στον Αθλητισμό και τα ΜΜΕ». Εισηγητές του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν στις 09:00, θα είναι οι συνάδελφοι, Λάμπης Ταγματάρχης, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Μάκης Βοϊτσίδης (πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ) καθώς και ο Δρ. Πάμπος Παπαγεωργίου από την Κύπρο (καθηγητής-οικονομικός αναλυτής).
Η επίσημη κήρυξη των εργασιών του 27ου Συνεδρίου, έγινε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης, ο ομόλογός του της ΕΑΚ, Παναγιώτης Φελλούκας, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.
«Σε πείσμα των καιρών, εμείς επιμένουμε να κρατάμε ζωντανές ιδέες, πρωτοβουλίες και θεσμούς, που συνδέονται με τη λειτουργία και την αποστολή του αθλητικού δημοσιογράφου. Ο ΠΣΑΤ, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας, θα προσπαθήσει και εφέτος να στείλει ένα μήνυμα προς την αθλητική και δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Παναγιώτης Φελλούκας, έκανε λόγο για έναν θεσμό που έχει μέλλον. «Η εφετινή αποστολή είναι η πιο πολυμελής στην Ιστορία του θεσμού, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον των αθλητικών συντακτών της Κύπρου για το συνέδριο. Αυτά τα συνέδρια είχαν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δεν είναι τυπικά συνέδρια, είναι ουσιαστικά που προβληματίζουν και προωθούν τον αθλητισμό τόσο από πλευράς ΓΓΑ όσο και από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΚ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ