Μαζίνιο ήταν και πέρασε... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μαζίνιο ήταν και πέρασε...

Ο Μαζίνιο μας τελείωσε, και μπορεί ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφω να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Βραζιλία. Το μόνο που μένει είναι να ανακοινωθεί πλέον και επίσημα. Προσωπικά, προβληματίζομαι γιατί δεν ξέρω ποίος φταίει περισσότερο ή λιγότερο για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις....
Ειλικρινά με προβληματίζει... Οι παίκτες; Ο Μαζίνιο; Ο Ντονάτο; Η διοίκηση;;;
To θέμα όμως δεν είναι εκεί , το θέμα, και αυτό που μας καίει όλους είναι, να βρει ο ΑΡΗΣ το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν γίνεται η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνίζεται λες και το σκόρ είναι 5-0 υπέρ της. Σε περιόδους αγωνιστικής κρίσης το "μάρμαρο πληρώνει" ο προπονητής και την δεδομένη στιγμή ο κατά τ΄άλλα συμπαθέστατος ΙομάρΜαζίνιο.
Καλώς η κακώς η ιστορία έδειξε ότι στον ΑΡΗ τα τελευταία τέσσερα χρόνια όπου η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο γίνανε πολλά προπονητικά πειράματα με άσημους προπονητές (αν εξαιρέσουμε τον Μπάγεβιτς). Απο τον Όγιος πήγαμε στον Κίκε Ερνάντεθ, απο τον Κίκε στον γλειφυτζουράκια Ολίβα απο εκεί στον Μπάγιεβιτς ο οποίος για τους χ-ψ λόγους φεύγει και ξανά μανά Κίκε στον ΑΡΗ, ο Κίκε κάθεται στον πάγκο του ΑΡΗ παραπάνω διαστημα απο ότι πρέπει και ξαφνικά αποφασίζεται να δοθεί ευκαιρία στον Μαζίνιο να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα απο τον ΑΡΗ. Να πειραματιστεί δηλαδή σε μια ομάδα όπου έχει να πάρει 40 χρόνια τίτλο και έχει αν όχι το καλύτερο ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην ιστορία της.
Η εύλογη απορία που δημιουργείται και επειδή επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση είναι η εξής: Περάσανε από τον ΑΡΗ αυτά τα 4 χρόνια προπονητές με φτωχό βιογραφικό, το θέμα είναι ποιος - ποιοι και με ποιο σκεπτικό τους φέρανε.Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και τι σου φταίει ο Μαζίνιο και ο κάθε Μαζίνιο αν ο Γκρασιάν και κάθε Γκρασιάν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βέβαια ο προπονητής πρέπει να παίρνει απο τους παίκτες του το 100% των δυνατοτήτων τους.Είπαμε την δεδομένη στιγμή το μάρμαρο πληρώνει ο προπόνητης, την επόμενη φορά όμως και ελέω της άφιξης νέου προπονητή και της πίστωσης χρόνου που θα δικαιούται υπεύθυνοι θα είστε εσείς και μόνο εσείς ποδοσφαιριστές του ΑΡΕΩΣ.
Η διοίκηση δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά σε σχεση με την προηγούμενη διοίκηση που αδικαιολογήτως κρατούσε τον Ερνάντεθ στον πάγκο της ομάδας και προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση αγωνιστικά και οικονομικά με την έλευση ενός καταξιωμένου προπονητή, τώρα αν αυτός θα λέγεται Κούπερ, Σούπερ,Μούπερ ποσό μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έρθει επιτέλους ένας προπονητής με όλη της σημασίας της λέξεως και να εμφυτεύσει την νοοτροπία του νικητή στους παίκτες και να πάρει απο αυτός όχι το 100% των δυνατοτήτων τους αλλά να ξεζουμίσει ότι θετικό έχουν να προσφέρουν στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ