ΘΕΑΤΡΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΘΕΑΤΡΟ


ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ

Διεύθυνση:Κασσάνδρου 132ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνο Πληροφοριών:2310 216567


Δον Ζουάν.
Υπόθεση: Ο Βάαλ, ένας περιθωριακός καταραμένος καλλιτέχνης (ένα πρόσωπο εμπνευσμένο από τον ήρωα του ομότιτλου έργου του Μπρεχτ) παρουσιάζει σ' ένα μπαρ/κλαμπ/καμπαρέ, ένα freak show, με ήρωα τον Δον Ζουάν. Χρησιμοποιώντας σκηνές και αποσπάσματα από όλα σχεδόν τα έργα που έχουν γραφτεί για τον περίφημο ήρωα, και πλαισιωμένος από έναν underground θίασο, δημιουργεί μια παράφορη, παράτολμη και σχεδόν παρανοϊκή παράσταση, μέσα από την οποία προσπαθεί να “διαβάσει” τη δική του ζωή, τη δική του ύπαρξη. Τζαζ μουσικές, ροκιές και μουσικοχορευτικά νούμερα που εναλάσσονται με ειρωνικές, κωμικές ή δραματικές σκηνές, συνθέτουν μια έκρηξη ήχων, εικόνων και χρωμάτων, που ζωντανεύει τον θρύλο του ήρωα που κατέκτησε χιλιάδες γυναίκες, που έσπρωξε τη ζωή του, την ψυχή του, και τελικά την ίδια του την ύπαρξη, ως το τελευταίο όριο, σ' ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Κι όταν όλα θα οδηγήσουν στο δραματικό φινάλε, όχι της αποκάλυψης, αλλά της πτώσης, τα ερωτήματα θα συνεχίσουν να συνθέτουν το γκροτέσκο, κωμικό ή εφιαλτικό δίχτυ τους, σαν ένα αέρινο οικοδόμημα, σαν την ανάσα ενός τρελού. Γιατί – όπως και ο ίδιος ο Βάαλ θα δηλώσει σε μια αποστροφή του λόγου του - “Στο θέατρο έβρισκα πάντα πολύ ενδιαφέρουσες τις ερωτήσεις κι αφόρητα πληκτικές τις απαντήσεις.” Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο, γραμμένο από μια συγγραφική ομάδα που συγκρότησαν μέλη του Θεάτρου Παράθλαση. Ιδιομορφίες της παράστασης1. Λόγω ορισμένων πολύ βίαιων και τολμηρών σκηνών, η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. 2. Λόγω της ιδιόμορφης έναρξης του έργου, η πόρτα του θεάτρου θα ανοίγει στις εννέα παρά τέταρτο και η προσέλευση θα ολοκληρώνεται στις εννέα και πέντε. 3. Λόγω των ειδικών απαιτήσεων του έργου ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος και γι αυτό καλό θα είναι να φροντίσει κάποιος που θέλει να δει την παράσταση να εξασφαλίσει εγκαίρως τη θέση του.

Συντελεστές

Συγγραφική ομάδα: Γιούλη Αθουσάκη, Πασχάλης Αραμπατζής, Ευρώπη Αργυροπούλου, Γιώργος Γκασνάκης, Πάνος Δεληνικόπουλος, Μόνα Κιτσοπούλου, Σωτήρης Κανταρτζής, Κώστας Ταρπατζής. Μουσική: Αλέξανδρος Ραΐδης. Χορογραφία – κίνηση: Γιάννης Μαργαρώνης.

Σκηνικά – κοστούμια – ειδικές κατασκευές: Νίκος Καλαϊτζίδης. Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Γκασνάκης. Βοηθός χορογράφος: Μίκα Στεφανάκη.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γκασνάκης (Βάαλ), Σωτήρης Κανταρτζής (Δον Ζουάν), Γρηγόρης Μανωλόπουλος, Θωμάς Αμαξόπουλος, Πάνος Δεληνικόπουλος, Κώστας Ταρπατζής, Μίκα Στεφανάκη, Ευρώπη Αργυροπούλου, Πασχάλης Αραμπατζής, Δήμητρα Τσενεσίδου, Γιώργος Καμπούρης, Ελένη Μπέλα, Ελένη Καραμεσίνη, Ελένη Συμεωνίδου, Θανάσης Μανιόπουλος, Αφροδίτη Τσακίρη, Δήμητρα Γρηγοριάδη, Ανδρομάχη Δεσιοπούλου, Μάρθα Κιοσέ, Γιώτα Δανιηλίδου, Τζένη Κοτοπούλου, Ειρήνη Τζουρέλη, Μαρία Σεμερτζίδου, Μαρία Χριστοφίδου, Ελένη Κότταρη, Γιώργος Χαρνίδης, Μαίρη Καρυδάκη.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Μόνα Κιτσοπούλου

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ