ΘΕΑΤΡΟ-«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ>> - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΑΤΡΟ-«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ>>

Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ

ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΛΕΡ
«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ»
με τον Θύμιο Καρακατσάνη
σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη

Από 22 Ιανουαρίου 2010
Με το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλλερ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ανεβαίνει στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ από 22 Ιανουαρίου μέχρι 14 Φεβρουαρίου.
O Γιάννης Ιορδανίδης, στην νέα του συνεργασία με τον Θύμιο Καρακατσάνη, σκηνοθετεί τον γνωστό ηθοποιό στο ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, ενός ανθρώπου που πίστεψε πως εκείνος μόνον δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα κριτήρια που έθεσαν για όλη την ανθρωπότητα κάποιοι «ευυπόληπτοι» κύριοι που παροικούν σήμερα την κορυφή της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου.
Εξήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του, το έργο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, αφού το ποσοστό της φτώχειας σε παγκόσμια κλίμακα ακολουθεί σήμερα ανοδική πορεία και αποτελεί πλέον εν δυνάμει απειλή για όλο τον κόσμο.
Πηγή έμπνευσης του έργου στάθηκε για τον Μίλλερ, ο πατέρας του που ήταν εμποράκος. Πουλούσε γυναικεία ρούχα στη Νέα Υόρκη. Στη μεγάλη οικονομική ύφεση στην Αμερική το 1929, καταστράφηκε. Από εκείνη την ημέρα έπαψε να κοιτάει το γιο του στα μάτια. Και έτσι, ντροπιασμένος, πέθανε.
Ο Γουίλλυ Λόμαν, ο εμποράκος, ζει την τελευταία ημέρα της ζωής του. Χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα, και με τον τρόμο ότι στα μάτια των άλλων του θα είναι ένας αποτυχημένος. Μέσα από τη ζωή του Λόμαν, ο Μίλλερ εξετάζει το μύθο του Αμερικανικού ονείρου, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο – τις ελπίδες και τους φόβους της μέσης κοινωνικής τάξης.
Ο Θάνατος του Εμποράκου πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουαιη το 1949 και χάρισε στον Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου έργου την ίδια χρονιά.
Ο Εμποράκος όχι μόνο πρόσφερε στον τριαντατριάχρονο τότε Μίλλερ παγκόσμια αναγνώριση, αλλά αποτέλεσε επίσης και τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου Αμερικανικού θεάτρου.
Ας σημειωθεί πως ο Γιάννης Ιορδανίδης καταπιάνεται για δεύτερη φορά με έργο του Αμερικάνου δραματουργού (προηγήθηκε η επιτυχημένη παράσταση Ήταν όλοι τους παιδιά μου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο), ενώ ο Θύμιος Καρακατσάνης έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με το ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, αφού τον είχε ερμηνεύσει και πάλι, το 1985.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γουίλυ Λόμαν Θύμιος Καρακατσάνης
Λίντα Αφροδίτη Γρηγοριάδου
Μπιφ Μιχάλης Μαρκάτης
Χάπι Φίλιππος Φιλόγλου
Μπέρναρντ Γιώργος Ρούφας
Γυναίκα της Βοστόνης Ελευθερία Ρήγου
Τσάρλι Χάρης Εμμανουήλ
Θείος Μπεν Στάθης Κακαβάς
Χάουαρντ Βάγκνερ Κωνσταντίνος Καρβέλης
Τζένι Ελευθερία Ευθυμιάτου
Στάνλεϊ Κωνσταντίνος Καρβέλης
Δις Φορσαϊθ Ελευθερία Ευθυμιάτου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία:Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνικά- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί:Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένις Μεταξάς

Παραστάσεις: Τρίτη-Τετάρτη -Πέμπτη – Παρασκευή 9:15μ.μ.,
Σάββατο 6:15μ.μ. & 9:30,
Κυριακή 8:00μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων: 24 Ευρώ και 16 Ευρώ (Παιδικά – Φοιτητικά)
Σάββατο λαϊκή απογευματινή 6:15 μμ 20 €

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ