προτάσεις ΣΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

προτάσεις ΣΚ

Ο Δράκουλας στην άγρια Δύση.
Το έργο του Στάθη Μαυρόπουλου «Dracula in Far West», μια συμπαραγωγή της θεατρικής ομάδας «Jouet» και της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» στο θέατρο «Αμαλία».
Ο Κόμης Δράκουλας αποφασίζει να εγκαταλείψει τον «φιλόξενο» πύργο του στην Τρανσυλβανία, λόγω των κλιματολογικών αλλαγών που πλήττουν τον πλανήτη, για ένα πιο …δροσερό Λονδίνο.
Άλλωστε τίποτα δεν πάει καλά, όταν δε μπορεί να καταλαγιάσει τη δίψα του για φρέσκο ζεστό αίμα, να γλιτώσει από το ανελέητο κυνηγητό ενός ενοχλητικού Ρουμάνου καλόγερου και να εμπιστευτεί τον κακομούτσουνο υπηρέτη του. Ξεκινά για τη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά ένα μοιραίο λάθος, τον οδηγεί στην Bullshity, μια μικρή πόλη στο Far West.
Εκεί συναντά desperados, ινδιάνους, κακοποιούς, χαρτοκλέφτες, πιστολέρος, σερίφηδες, νεκροθάφτες και… τη Λούση, την αρτίστα του σαλούν.
Ένας μοιραίος έρωτας ξεδιπλώνεται, ανάμεσα σε φέρετρα, καπνούς, πιστολίδια, καουμπόυς που γρονθοκοπούνται και, φυσικά, δαγκώματα! Όλα όσα ξέραμε, διαβάσαμε και είδαμε στο σινεμά, τώρα με μια «άλλη» ματιά… Η συνέχεια επί σκηνής… Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο των «Προτάσεων».
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Χουμέτη. Τα σκηνικά είναι της Μαρίνας Κελίδου, τα κοστούμια της Μαρίας Καραδελόγλου, η μουσική της ομάδας A Band Apart, οι φωτισμοί του Ρίτσαρντ Άντονυ. Βοηθός σκηνοθέτη η Κατερίνα Μαυροφρύδου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Ελένη Δημοπούλου, Σταύρος Ευκολίδης, Μένη Κυριάκογλου, Νέλσων Λούκας, Στάθης Μαυρόπουλος, Γιάννης Μόχλας, Νανά Παπαγαβριήλ, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Δήμητρα Χουμέτη

ΣΥΓΓΡΑΦΗ:
Στάθης Μαυρόπουλος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ