- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010


ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1 χτες 28/03/2010 για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2009-2010
Άτυχοι σταθήκαμε στο Αλκαζάρ, καθώς χάσαμε στο 93' ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν καλύτεροι κι είχαμε και δυο δοκάρια.
Δεν μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι πάντως και στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, δεχτήκαμε το 1-0.
Το γκολ θα μπορούσε να αποφευχθεί κάλλιστα, αλλά δυστυχώς δεν κυνήγησε κανείς το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Χαλκιά στο σουτ του Μεττίν.
Από εκεί και πέρα στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν πολύ κακό ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε δυο μπαλιές.

Όχι ότι η ΑΕΛ ήταν καλύτερη ή ότι μας πίεσε, αλλά μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΛ είχε ήδη αυτό που ήθελε και απλά μας περίμενε.
Με λίγη τύχη βέβαια θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει στη φάση του δοκαριού του Βιερίνια, αλλά "δεν μας ήθελε".Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο ορεξάτοι και κυρίως πιο οργανωμένοι.

Πρακτικά δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο. Αυτή η υπεροχή όμως ήταν φλύαρη και δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες ή φάσεις. Εξαίρεση το δοκάρι του Ίβιτς.
Η ισοφάριση ήρθε τελικά, αλλά μετά ήρθε και μια αδικαιολόγητη χαλάρωση.
Ενώ θα μπορούσαμε να πετάξουμε τη Λάρισα στο καναβάτσο, επαναπαυτήκαμε στο 1-1. Απόλυτη απόδειξη αυτής της χαλάρωσης είναι η φάση του 2-1 στο 93', όπου γίνεται μια μπαλιά 60 μέτρων κι η άμυνά μας απλά κοιτάει αδιάφορα...Αυτό που ήταν παραπάνω από εμφανές χτες, ήταν η απουσία της επιθετικής γραμμής.
Ο Εντίνιο ήταν ανύπαρκτος, δεν πήρε και πολλές μπάλες βέβαια.
Ο Ίβιτς πίσω του δεν μπόρεσε να τον τροφοδοτήσει, αλλά κι εκείνος είχε πρόβλημα, γιατί πίσω του είχε το Φωτάκη και το Βιτόλο που δεν έχουν το κατέβασμα της μπάλας. Σαν ανασταλτικά χαφ τα πήγαν περίφημα, ο Βιτόλο είχε και αρκετά ανεβάσματα προς την περιοχή του τυριού, αλλά δεν μπορεί να ανεβάσει την ομάδα όπως ο Γκαρσία.Δεν θα μπω σε συζήτηση του αν μας αδικεί ή όχι το τελικό αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι ότι χάσαμε (πάλι) ένα παιχνίδι στο οποίο συνολικά ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν είχαμε την ψυχή και τη συγκέντρωση για να το πάρουμε.
Η ομάδα διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, κι όποιος δεν το βλέπει κρυβόμενος πίσω από δικαιολογίες "ήμασταν καλύτεροι" απλά εθελοτυφλεί. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχουμε το δικαίωμα να μηδενίζουμε την ομάδα και ότι έχει πετύχει φέτος. Αν είμαστε τυχεροί, το ντεφορμάρισμα αυτό θα διαρκέσει μερικές αγωνιστικές και θα είμαστε πάλι σε φόρμα στα play off. Αν κρατήσει περισσότερο, θα έρθει η κατάρρευση της ομάδας στα play off όπως και πέρσι.
Το κακό είναι όμως ότι με τη χτεσινή ήττα, η διαφορά από τον 5ο μειώθηκε στους 10 βαθμούς, δηλαδή στους 2 στην ειδική βαθμολογία των play off.Επόμενος αγώνας στις 11/04/2010 με την Καβάλα στην Τούμπα.
Συνθέσεις:
ΑΕΛ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ραντοσάβλιεβιτς), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι)
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν)Γκολ: 16' Κουζέν, 93' Πούρι - 83' Κοντρέρας
Κίτρινες: 39' Νταμπίζας, 50' Κουζέν - 25' Τσιρίλο, 47' Φωτάκης, 83' Ιβιτς, 87' Κοντρέρας
Κόκκινη (δεύτερη κίτρινη): 90' Κατσιαρός
Διαιτητής: Σταθόπουλος

Έγραψε ο DonMits -http://paoki.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ