αρης-αελ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

αρης-αελ



Ένα αρκετά εύκολο απόγευμα σήμερα για τον ΑΡΗ μας που επικράτησε με 2-0 της Λάρισας. Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε τελειώσει με μεγαλύτερο σκόρ υπέρ μας αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική μας προσπάθεια.
Ο ΑΡΗΣ δεν νομίζω να έκανε fair play στο δεύτερο ημίχρονο, απλά χαλούσε ότι καλό έκανε στο τελείωμα των φάσεων. Πάντως,πιστεύω ότι όταν βρίσκεις τόσο κακές ομάδες όπως η σημερινή Λάρισα,αγωνιζόμενη από το 17' με 10 παίκτες τότε δεν την αφήνεις να σηκώσει κεφάλι και την φορτώνεις με όσα περισσότερα γκόλ είναι δυνατόν. Αυτό όμως δεν έχει καμία μα καμία σημασία γιατί η ουσία στο σημερινό παιχνίδι ήταν οι 3 πολύτιμοι βαθμοί και μόνο αυτοί. Επίσης έσπασε και η παράδοση που ήθελε τα μεταξύ μας παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα και ας μην ξεχνάμε ότι τελευταία φορά που κερδίσαμε την Λάρισα εντός έδρας ήταν το 1996 με 6-0.
Πάνω κάτω την 11άδα μπορούσαμε να την φανταστούμε, αλλά απο την στιγμή που όλοι οι παίκτες ήταν ετοιμοπόλεμοι αίνιγμα ήταν ποιός θα ξεκινούσε βασικός στα αμυντικά χαφ και ποιός θα έπαιρνε θέση βασικού στο άκρο της μεσαίας γραμμής. Τελικά Φερνάντεζ και Πρίττας αποτέλεσαν το βασικό δίδυμο στο κέντρο και ο Χαβίτο αγωνίστηκε δεξιά με την γνωστή αλλαγή του Κάλβο στην αριστερή πτέρυγα. Ο Χαβίτο σήμερα αν τα τελειώματα των φάσεων του είχανε καλύτερη τύχη θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους του ΑΡΗ, καθώς έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και ήταν καλός τόσο στην επίθεση όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ήρωας γίνεσαι μόνο όταν σκοράρεις, αλλά ο Χαβίτο είμαι σίγουρος ότι έκανε αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του.
Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων (βασικά σε όλο το παιχνίδι). Η υπόθεση νίκη έγινε πιο εύκολη μετά την αποβολή του Ραντοσάβλιεβιτς στο 17' και χρειάστηκαν δύο λεπτά απο το 32 μέχρι το 34 για να γίνει το 2-0. Σημαντικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ αντέδρασε σωστά απέναντι σε 10 παίκτες, μια υπεροχή που σε προηγούμενα παιχνίδια δεν την είχαμε εκμεταλλευτεί Με ένα εκπληκτικό γκολ του Ναφτί που αντικατέστησε στο 13' τον τραυματία Φερνάντεζ (το καλύτερο γκόλ της αγωνιστικής) και με ένα γκόλ του Κάμπορα στο 34'. Δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο "Cachorro" που συνοδεύει τον Κάμπορα από τα γήπεδα της Αργεντινής, ελληνιστί "κουτάβι". Καθώς εκεί που δεν τον περιμένεις "τρυπώνει" και κάνει την ζημιά στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Αργεντίνος και το κάνει με τεράστια επιτυχία φτάνοντας τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. Από εκεί και πέρα ο Γκιάρο συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και θα χάσει 2 από τα επόμενα 4 παι
χνίδια, πάντως αχρείαστη κάρτα στον χώρο του κέντρου.
Ο Κάλβο κάποιες περιττές ενέργειες θα μπορούσε να τις αποφύγει, μου έδινε την εντύπωση σήμερα ότι πάση θυσία ήθελε να σκοράρει. Ο Πρίττας πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, μερικές φορές κολλούσε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Αυτά τα ολίγα , το παιχνίδι δεν χρήζει νομίζω περαιτέρω ανάλυσης καθώς η αντίπαλη ομάδα ήταν λίαν επιεικώς τραγική. Έρχεται ένα κομβικό παιχνίδι στην Καβάλα για την συνέχεια, η νίκη είναι επιτακτική.
Η κακοδαιμονία πάντως συνεχίζεται με τους τραυματισμούς και δεν έφτανε στο 13' ο Φερνάντεζ, ήρθε και ο τραυματισμός του Σηφάκη,. Σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε από το ράδιο ο Σηφάκης θα λείψει για 10 μέρες με πρόβλημα στον μηνίσκο και σίγουρα θα χάσει το επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα. Τι ατυχία είναι αυτή;; Να μπαίνεις στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και να τραυματίζεται ο βασικός σου τερματοφύλακας..Αγιασμό ΧΘΕΣ..
Υ.Γ.1. Ένας χρόνος χωρίς πέναλτι δεν μπορούσε να περάσει έτσι για αυτό στο ημίχρονο του αγώνα τρεις πιτσιρικάδες κάνανε αναπαράσταση το πως είναι να σφυρίζει ο διαιτητής πέναλτι και φυσικά μια τούρτα τοποθετήθηκε πάνω στην άσπρη βούλα.

Υ.Γ.2. Ανανέωση στο συμβόλαιο του Κάμπορα...ΧΘΕΣ.
Υ.Γ.3. Κάναμε μια προσπάθεια ελέω προστίμων με τα κουπόνια για οικονομική ενίσχυση, κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) που σκέφτονται με το κάτω κεφάλι πετάξανε ένα αντικείμενο στον επόπτη και ανάψανε πυρσούς. Να τους απομονώσουμε.
Υ.Γ.4. Η κερκίδα γιατί ήταν τοσο υποτονική σήμερα; Να σοβαρευτούν μερικοί και να αλλάξουν την νοοτροπία τους.

http://animationaris.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ