ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε στο πρόσωπο και με τη φωνή της ταλαντούχας Εφης Σταμούλη, πάνω στο σανίδι του θεάτρου «Αμαλία».
Η Ιοκάστη επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, με άλλο βέβια ανέβασμα ενός διαφορετικού θιάσου.Η ξεκαρδιτική κωμωδία του Ακη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είχε πρωτοανεβεί από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» πριν τρία χρόνια και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε πέρσι στην Αθήνα από την «Ελληνική Θεμάτων», με την αγαπημένη Σοφία Φιλιππίδου να ερμηνεύει τον πρωταγωνσιτικό ρόλο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Τώρα αυτή η παράσταση έρχεται στη Θεσσαλονίκη, και κάνει πρεμιέρα στις 7 Απριλίου στο θέατρο «Εγνατία».Η υπόθεση
Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς.
Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο, μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μάνος Καρατζογιάννης, Νάντια Κοντογεώργη, Αρετή Πασχάλη
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχααύριο στις 17.20 στα πλαίσια της Πολιτιστικής Γνώμης
θα συνομιλήσουμε με τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ