ΑΠΌ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΠΌ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Η εφημερίδα "Εξέδρα" δημοσίευσε τη Δευτέρα τους διαλόγους από τα πρακτικά του Δ.Σ. της 1ης Μαρτίου. Διάλογοι με ένταση που εστιάζονται, κυρίως, σε προσωπικές διαφορές μεταξύ των μετόχων.
Αναλυτικά όλοι οι διάλογοι μεταξύ των μεγαλομετόχων, όπως του αποκάλυψε η εφημερίδα "Εξέδρα"
Πατέρας: "Δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτά τα 15 εκ. ευρώ που σήμερα λείπουν από το ταμείο μας είναι κάτι το οποίο δεν περιμέναμε, το οποίο είναι υποκριτικό και είναι κάτι πουθ προέρχεται από κακοδιαχείριση είτε του οικονομικού τμήματος της ΠΑΕ είτε εμένα προσωπικά.
Δηλαδή ότι μου έχουν ξεφύγει κάποια πράγματα από τον έλεγχο μου και έχουν κάνει κάποιοι εδώ μέσα κάποια έξοδα που δεν γνώριζα. Και τα δυο είναι ψευδέστατα. Η οικονομική τρύπα που υπάρχει, των 15 εκ. Ευρώ στα μετρητά, είναι τα χρήματα που δεν εισπράξαμε ποτέ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν αυτά τα λεφτά τα είχαμε πάρει, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση".
Π. Κυριακόπουλος: "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει οποιαδήποτε μομφή είτε στον πρόεδρο είτε στη διοίκηση, όσον αφορά την καθημερινή διαχείριση και για οποιαδήποτε θέματα που λέτε για υπεξαιρέσεις, κομπίνες και τέτοια".
Πατέρας: "Δεν έθεσα θέμα στήριξης σήμερα. Δεν κατηγορώ κάποιαν ξεκάθαρα από το συμβούλιο ότι αφήνει μομφές προς το πρόσωπο μου. Λέω ότι είναι λυπηρό όταν όλοι εσείς διαβάζετε τις τελευταίες 90 ημέρες αυτές τις γελοιότητες, να μη βρεθεί κανείς να με πάριε ένα τηλέφωνο και να μου πει: "Ρε συ πρόεδρε ξέρεις κάτι; Μην τα παίρνεις σοβαρά.
Αυτό με ενόχλησε. Πλην του κ. Βγενόπουλου ο οποίος δυο-τρεις φορές διαβάζοντας τα άρθρα με πήρε να μου πει ότι:"Αυτά μην τα παίρνεις σοβαρά, κοίταξε τον στόχο μας και συγκεντρώσου εκεί", οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν θεώρησαν απαραίτητο να πάρουν και να μου πουν κάτι γι' αυτά που βγαίνουν προς τα έξω.
Ως επί το πλείστον έβγαιναν από την πλευρά Βαρδινογιάννη. Όλες οι εφημερίδες έγραφαν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι δυσαρεστημένος γιατί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκξού δεν έχει διαχειριστεί σωστά το μπάτζετ. Ποιοι μπάτζετ; Παίρνουν λεφτά από μετά για το μπάτζετ; Ότι συμφωνήσαμε εδώ με κωδικούς, το διαχειρίζονται οι κ. Βουτσαράς και ο κ. Παπασοσπυριδάκης".
Π. Κυριακόπουλος: "Τίθεται ηθικό θέμα. Είναι απών ο κ. Βαρδινογιάννης. Όταν αρχίζουμε και βάζουμε ονόματα..."
Πατέρας: "Είπα, τα έγραφαν οι δημοσιογράφοι".
Π. Κυριακόπουλος: "Είναι απών δεν μπορεί να απαντήσει".
Πατέρας: "Αν ο κ. Βαρδινογιάννης είναι απών και τον εκπροσωπείς εσύ, μιλάω σε εσένα".
Π. Κυριακόπουλος: "Δεν εκπροσωπώ τον κ. Βαρδινογιάννη ως μέτοχο".
Π. Γιαννακόπουλος: "Ζήτησε ποτέ από τον καιρό που έχεις γίνει πρόεδρος να μας μιλήσεις; Εμένα σήκωσες μια φορά το τηλέφωνο να με ρωτήσεις κάτι; Ποτέ".
Πατέρας: "Σαν τί; Ένα παράδειγμα. Στο μόνο πράγμα που έβαλες προσωπικά χέρι, ήταν στο θέμα του Σισέ. Άλλη φορά δεν μου είχες βάλει".
Π. Γιαννακόπουλος: "Του Σισέ είπα ότι κατά την γνώμη μου έπρεπε να είναι ένας άλλος. Έχω το δικαίωμα να το πω".
Για την απομάκρυνση του Χενκ Τεν Κάτε
Π. Γιαννακόπουλος: "Για την απόλυση του προπονητή δεν ρώτησες κανέναν".
Πατέρας: "Το να προσλάβω ή να απολύσω έναν προπονητή, δεν υποχρεούμαι να ενημερώσω κανέναν. Ο λόγος που δεν το έκανα είναι άλλος".
Π. Γιαννακόπουλος: "Κάνεις λάθος"
Πατέρας: "Δεν κάνω κανένα λάθος"
Π. Γιαννακόπουλος: "Το θέμα του προπονητή είναι σοβαρό. Την προηγούμενη βραδιά ήμαστε στου Μαντζαβελάκη στην γιορτή. Δεν είπες κουβέντα ότι θα κάνεις κάτι. Τα διαβάσαμε από τις εφημερίδες".
Πατέρας: "Απορώ, ένας άνθρωπος της δική σου ηλικίας είναι δυνατόν να μην σκέπτεται ότι αν στο έλεγα στου Μαντζαβελάκη θα είχαμε γίνει όλοι νούμερα".
Π. Γιαννακόπουλος: "Ήμαστε τέσσερις άνθρωποι εκεί".
Πατέρας: "Τι ρόλο παίζει αυτό; Δεν θα έβγαινε προς τα έξω Παύλο;"
Π. Γιαννακόπουλος: "Όχι"
Πατέρας: "Ε τώρα τι να σου πω. Εδώ βγαίνουν προς τα έξω αυτά που λέμε εδώ μέσα. Με 50 δημοσιογράφους δίπλα μας δεν θα έβγαινε έξω το θέμα προπονητή".
Π. Γιαννακόπουλος: "Ούτε εγώ ούτε ο κ. Βαρδινογιάννης πληροφορηθήκαμε. Το διαβάσαμε την άλλη μέρα στις εφημερίδες".
Πατέρας: "Εν πάση περιπτώσει. Να ρωτήσω κάτι; Πάρθηκε μια απόφαση στο θέμα του προπονητή, η οποία καλώς η κακώς αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή. Ο κ. Βαρδινογιάννης προς τιμήν του από πέρσι έλεγε ότι αυτός ο προπονητής δεν κάνει. Με δική μου προτροπή των κρατήσαμε.
Όταν έφυγε, ήμασταν έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, ή διαφορά μας ήταν μηδαμινή αλλά έβλεπα ότι με την ομάδα δεν έβρισκε τον ψυχισμό να προχωρήσουμε. Και μου λες εσύ ότι σε μια δεξίωση με 50 δημοσιογράφους έπρεπε να το συζητήσω το θέμα";
Π. Γιαννακόπουλος: "Ένα σου λέω μονάχα, ότι ήταν απαράδεκτο να διαβάσουμε από τις εφημερίδες".
Πατέρας: "Εγώ πιστεύω ότι εκείνη την ώρα εσύ έπρεπε να πεις μπράβο, έχουμε έναν πρόεδρο που κράτησε το μυστικό μέχρι τέλους".
Π. Γιαννακόπουλος: "Εν είπαμε να πεις ονόματα, αλλά ότι αύριο σκοπεύω να πάρω προπονητή"
Πατέρας: "Δεν σκόπευα να απολύσω τον προπονητή την επόμενη μέρα. Φώναξα τον προπονητή να συζητήσουμε. Μπου είπε ότι για ότι συμβαίνει στην ομάδα ευθύνονται οι δημοσιογράφοι και ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι επαγγελματίες. Δεν ήξερα καν ότι η έκβαση θα ήταν αυτή. Περίμενα να βρω άκρη με αυτόν τον άνθρωπο και ότι θα συνέχιζε".
Π. Γιαννακόπουλος: "Εγώ ξέρω καλά ότι το πρωί μίλησες με τον Γιάννη και δεν του είπες τίποτα"
Πατέρας: "Αυτή είναι η αλήθεια"
Π. Γιαννακόπουλος: "Εντάξει, τίποτε άλλο".
Πατέρας: "Σε κανέναν δεν είπα τίποτα"
Π. Γιαννακόπουλος: "Άρα νομίζεις ότι εσύ πρέπει να διευθύνεις μόνος σου τον Παναθηναϊκό και να τα κρατάς μέσα σου".
Πατέρας: "Ποια κρατάω Παύλο; Όταν προσβάλαμε τον Χενκ και βρεθήκαμε οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι στο γραφείο του Βγενόπουλου θυμάσαι που κάναμε παρουσίαση για πέντε προπονητές;"
Π. Γιαννακόπουλος: "Ναι"
Πατέρας: "Τι είπατε τότε; Διάλεξε όποιον νομίζεις εσύ. Εσύ έχεις την ευθύνη".
Π. Γιαννακόπουλος: "Για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμάμαι και το δέχομαι". Για το θέμα του γηπέδου και την υλοποίηση του
Γεωργανάς: "Έχω κάνει κάποιους υπολογισμούς και θέλω να ρωτήσω (είπε στον Βαγγέλη Σαμαρά). Έχεις 8 εκ. Ευρώ;"
Σαμαράς: "Να βάλουμε λίγο τα πράγματα πως έχουν στο θέμα της ΓΗΠΕΛ. Τον Αύγουστο του 2005 ξεκινήσαμε συμφωνώντας με τον δήμο ότι θα μετακομίσουμε στον Ελαιώνα και έγιναν όλες οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Πρώτον, να βρούμε κατασκευαστή. Υπογράψαμε τη σύμβαση τον Ιούλιο του 2008. Δυο εργασίες έχει αναλάβει. Να κάνει τις μελέτες εφαρμογής, 2. εκ. Ευρώ, σύνολο 96, και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις εξοπλισμού και λοιπά θα τις εκτελέσει η ΠΑΕ από μόνη της εκτός εργολαβίας.
Έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες των αδειοδοτήσεων. Τον Σεπτέμβριο του 2009 αποκτήσαμε οικοδομική άδεια στα χέρια μας. Μια και μόνο εκκρεμότητα έτρεχε και δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε. Η προσφυγή που είχε γίνει στο εμπορικό του Βωβού.
Γίνονται διάφορες επαφές με το νέο υπουργείου για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο θέμα του νόμου που δεν αφορούν το γήπεδο".
Πατέρας: "Η ΓΗΠΕΛ έχει πάρει περίπου 1,5 εκ. Ευρώ από την ΠΑΕ για ένα έργο που δεν πάει αυτή τη στιγμή πουθενά".
Σαμαράς: "Γιατί δεν πάει πουθενά;"
Πατέρας: "Από το κράτος, όχι εξαιτίας σου. Τι να μιλάμε για κορμοράνους; Φταίει ο Βωβός, φταίει το ΣΥΡΙΖΑ, φταίει το ΣτΕ, πάντως δεν φταίει ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΠΑΕ ούτε η ΓΗΠΕΛ. Ας πούμε ότι η Μπιρμπίλη ξυπνάει καλά, σου υπογράφουν όλα τα χαρτιά και προχωράμε να κάνουμε το γήπεδο.
Με τι χρήματα θα το κάνουμε; Όποιος και να πάει να πάρει δάνειο, δεν υπάρχει. Οι τράπεζες έχουν στεγνώσει. Μπορεί να έρθεις σε άσχημη θέση σε ένα μήνα, να έχεις πάρει όλα τα χαρτιά και να μην υπάρχει τράπεζα στην Ελλάδα να χρηματοδοτήσει το έργο".
Π. Γιαννακόπουλος: "Τα λεφτά που θα βρεθούν;
Πατέρας: "Αυτό λέω. Μιλάμε για 90-95 εκ. Ευρώ, να πάρουμε με χρηματοδότηση τα 60-70; Πως, από τη στιγμή που οι τράπεζες, όπου ξέρουμε τι γίνεται γιατί είμαστε μέτοχοι, κρύβουν τα προβλήματα, θα βρούμε τα λεφτά; Έχει λάβει υπόψη της η ΓΗΠΕΛ πόσο έχουν αλλάξει οι οικονομικές συγκυρίες; Οι τράπεζες οι οποίες είχαν δώσει το δάνειο ήρθαν και είπαν “Δεν θέλουμε τώρα, δίνουμε μόνο τα μίσα".
Σαμαράς: "Η χρηματοδότηση του γηπέδου θα βρει από έναν σχεδιασμό. Όμως δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι το έργο που θα χρηματοδοτήσουμε από τις μελλοντικές εισροές που θα έχει και τα έσοδα του project finance.
Η όλη ιστορία είναι να βρούμε εκείνη τη φόρμουλα συμφωνίας με τον κατασκευαστή ώστε το έργο να μη διακοπεί διότι έχουμε αναλάβει την υποχρέωση απέναντι στο υπουργείο τυχόν νέες μελέτες να τις κάνουμε εμείς για να πάρουμε γρήγορα το "ΟΚ".
Να μη διακοπεί το έργο και λόγω της υποχρέωσης που έχουμε απέναντι στον δήμο ότι θα πρέπει να είναι σε πλήρη εξέλιξη το έργο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ