Πάντος - ΑΡΗΣ 0-0 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πάντος - ΑΡΗΣ 0-0


Μετά την ήττα της ΑΕΚ στην γειτονιά της Κλεάνθους, τα play off δεν τελειώσανε ακόμα για τον ΑΡΗ.

'Ενα αποτέλεσμα υπάρχει την Τετάρτη, η ΝΙΚΗ για να μην τερματίσει η ομάδα στην τελευταία θέση των play off, μετά από πάρα πολλά χρόνια να περάσει ομάδα του ΠΟΚ στην βαθμολογία, και φυσικά για να μην έχουμε παρατράγουδα.

Με νίκη ο ΑΡΗΣ την Τετάρτη θα αφήσει ή τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο.
Θα εξοικονομήσουμε 15 μέρες ξεκούρασης και το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την επόμενη περίοδο αντί για 15 Ιουλίου θα είναι στις 29 Ιουλίου.

Φέτος "αυτοκτονήσαμε" αρκετές φορές, αυτό στο επόμενο παιχνίδι καλό θα είναι να το ξεχάσουν οι παίκτες για να κλείσει η χρονιά "όμορφα και αγαπημένα".
Την Τετάρτη, όποιος απο τους παίκτες νοιώθει ότι δεν μπορεί να προσφέρει, είτε γιατί τον πονάνε οι κοιλιακοί του ,είτε γιατί ήδη έχουν φτάσει στα αυτιά του οι φήμες ότι θα αποτελέσει παρελθόν, είτε γιατί δεν θέλει ο ίδιος να μείνει στην ομάδα, να το δηλώσει στον προπονητή του να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Για όσους εκνευρίστηκαν απο την χθεσινή εμφάνιση της ομάδας (μαζί και εγώ) να τους πώ ότι τόσο μπορούν αυτοί οι παίκτες τόσο παίζουν ή μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο, απολαμβάνουν να αδικούν τους εαυτούς τους.

Μέχρι και ο Κούπερ με τις αλλαγές του σήμερα έδειξε ότι τον ικανοποιούσε η ισοπαλία. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί ένας εκ των Αντού-Μεριέμ δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο.

Ο Κούπερ μίλησε για κούραση, χάρη στην επιλογή του Κόντη να κρατήσει τον Μαζίνιο στον πάγκο η ομάδα, εχει φτάσει στα όρια της απο άποψη φυσικής κατάστασης, αν δεν έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο.Όταν νεκρανασταίνεις την ΑΕΚ και δεν μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό του φιλότιμου κατα τ' άλλα Τάσου Πάντου, είσαι όχι άξιος αλλά πανάξιος της μοίρας σου.

Πότε θα ξαναβρείς τέτοιες άθλιες ομάδες για να διεκδικήσεις κάτι καλό;;; Αυτό είναι που εκνευρίσε τον κόσμο στα play off, η ευκαιρία που μας δόθηκε απέναντι σε ομάδες χιλίων προβλημάτω. Αλλά τι να κάνει και ο κόσμος όταν για κάποιους παίκτες η χρονιά τελείωσε με το που πέρασε η ομάδα στον τελικό και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη.

Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η ομάδα κατέβηκε με Γραικό, Οικονομόπουλο και Αγτζίδη στον πάγκο και πολλές απουσίες . Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία , και ο Ολυμπιακός είχε 10 απουσίες. Πάλι το αριθμητικό πλεονέκτημα πήγε στο ανάθεμα, παίζει να είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον παίκτη παραπάνω και αυτό το φαινόμενο τό έχουμε "φάει" φέτος με το κουτάλι.

Στο ποδόσφαιρο, δοκάρι και μέσα γίνεσαι ήρωας, δοκάρι και έξω περνάει η "δόξα"απο δίπλα σου και δεν σε ακουμπάει.

Ο Κάμπορα στο 91' μετά απο την παράλληλη πάσα του Αραβίδη, απλά δεν κατάφερε να γίνει ήρωας. Είπαμε, αν δεν σε θέλει....δεν σε θέλει. Ο Αράνο, από την ώρα που ακούστηκε ότι μπορεί να δοθεί ως αντάλλαγμα στην Ρίβερ για την απόκτηση του Νασούτι, έχει μεταμορφωθεί και στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι ο κορυφαίος του ΑΡΗ. Ο Νασούτι πήρε κόκκινη κάρτα και δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να μην ήταν αυτή η τελευταία φορά που τον είδαμε να αγωνίζεται με την φανέλα του ΑΡΗ και να προχωρήσουμε στην απόκτησή του.


Είπα παραπάνω ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ένας εκ των Αντού- Μεριέμ, ειδικά οταν ο Κάλβο δεν μπορούσε να περάσει (αν είναι δυνατόν) τον Πάντο (Πάντο σου βγάζω το καπέλο) και επιθετικά στο δημιουργικό κομμάτι ο ΑΡΗΣ ήταν υπό το μηδέν με μηδέν τελικές προσπάθειες στο ημίχρονο.

Πάμε και στον Φερνάντεζ, στον παίκτη ορισμό του παράλληλου ποδοσφαίρου, η λέξη κάθετη δεν υπάρχει στο ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο του παίκτη.

Μπορεί να έτρεξε περισσότερο απο τον καθένα, να έκοψε φάσεις, να έδειξε πάθος αλλά καθυστερεί όλες τις επιθέσεις της ομάδας αφού οι 9 στις 10 πάσες του ή πίσω θα είναι ή παράλληλα ή θα κρατάει παραπάνω απο ότι πρέπει την μπάλα στα πόδια του. Θα τον προτιμούσα να τον δώ ώς αριστερό χάφ και όχι στο κέντρο. Άραγε θα μείνει του χρόνου;;

Για τον Γκαρσία δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι, τουλάχιστον κάτι θετικό.
Χαβίτο τα ίδια, φιλότιμος τρέξιμο, αμυντικά καλός αλλά έχει πιάσει ταβάνι στην αποδοσή του. Ο Ντάκος, ενώ μέχρι το 20' λεπτό δεν είχε σφυρίξει φάουλ, απο εκεί και πέρα έκανε ρεκόρ καρτών, κιτρινίζοντας 8 απο τους 13 ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ που αγωνίστηκαν και φυσικά το "κερασάκι" η κόκκινη κάρτα στον Νασούτι.
Αυτά για το χθεσινό παιχνίδι, σε λίγες μέρες απο τώρα θα υπάρχουν πολλές εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, ήδη έχουμε ακούσει πολλά, ήδη έχουμε μάθει κάποια πράγματα. Την Πέμπτη θα σχολιάσουμε για όλα που έγιναν αυτές τις μέρες αλλά και όλη την χρονιά........ και έχουμε πολλά να πούμε.




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ