ΕΣΡ: Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΣΡ: Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς


Την οριστική διακοπή των τηλεπαιχνιδιών "Master quiz" για το τηλεοπτικό κανάλι "Μακεδονία tv" αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Το τηλεπαιχνίδι αφορούσε την επίλυση γρίφων σχετικών με τη γλώσσα, τη γραμματική και την ορθογρφία και η συμμετοχή γινόταν μέσω τηλεφώνου.

Το ΕΣΡ έκρινε ότι συνέτρεξε παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού, που πολλές φορές έπρεπε να περιμένει πολλή ώρα στην τηλεφωνική γραμμή με αποτέλεσμα να χρεώνεται για το χρόνο αυτό αναμονής, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση.

Μειοψήφησαν οι Νέστωρ Κουράκης και Κωνσταντίνος Τσουράκης, οι οποίοι πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Εγνατία tv" του νομού Θεσσαλονίκης, διότι ενώ είχε δηλώσει ότι είναι ενημερωτικός σταθμός, δεν μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα.

Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, η Εύη Δεμίρη και η Ιρις Αυδή που πρότειναν σύσταση

.Εξάλλου, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Europe 1" του νομού Θεσσαλονίκης διότι δεν τηρούσε τους κανόνες γλωσσικής ευπρέπειας. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης και η Ιρις Αυδή που πρότειναν πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει το τηλεοπτικό κανάλι "Αρχιπέλαγος tv" του νομού Λέσβου, καθώς και του τηλεοπτικού καναλιού "Ηλέκτρα tv" του νομού Κορινθίας. Επίσης, απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχαν καταθέσει ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ωρες FM" νομού Πιερίας, ενώ στο ραδιοφωνικό σταθμό "Super FM" νομού Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η αίτηση για βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.

Επίσης, απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει το τηλεοπτικό κανάλι "Mega" για πρόστιμο που του είχε επιβάλει το ΕΣΡ ύψους 50.000 ευρώ για την εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" (12/9/2009), λόγω χαμηλής ποιότητας προγράμματος και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς προς αναφερόμενα πρόσωπα.

Το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση 5.600 ονομαστικών μετοχών του "Eurochannel" του νομού Κιλκίς, ονομαστικής αξίας 29,34 ευρώ η κάθε μετοχή. Η μεταβίβαση αυτή αφορά το ήμισυ των μετοχών του καναλιού.

Τέλος, εγκρίθηκε η μεταβίβαση 200 μετοχών ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ η κάθε μία, της εταιρίας "Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις ΑΕ" του νομού Κυκλάδων, που αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό"Σύρος tv1" και το ραδιοφωνικό σταθμό "FM 1" .

Οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν αντιστοιχούν στο 4,88% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

www.madata.gr/.../62824.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ