- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010


Αθήνα, 1 Ιουνίου 2010ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου

αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 και από ώρας 6.00 π.μ. έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 και ώρα 6.00 π.μ. συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΠΟΣΠΕΡT και της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ενάντια στα ασφαλιστικά, φορολογικά και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.
Η απεργία της Πέμπτης είναι η πρώτη από σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στον χώρο των ΜΜΕ με αιτήματα:
· Την υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν την κατάργησή τους·

Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου· Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι)· Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων μας· Το σταμάτημα κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης καθώς και την μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις.· Το σταμάτημα της αποδόμησης του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Η απεργία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων του χώρου μας και αποφασίστηκε μπροστά:
· στις γενικότερες εξελίξεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα· στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιστροφής σε εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα· στην εκδηλούμενη με προκλητικότητα και θρασύτητα στάση της εργοδοσίας που έφθασε σε ορισμένες περιπτώσεις να προτείνει ακόμα και την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ στις διαπραγματεύσεις για νέες· στις συνεχιζόμενες απολύσεις με ταυτόχρονες προτάσεις για μειώσεις μισθών, την αντικατάσταση των απολυμένων με υποαπασχολούμενους και με μαύρη εργασία, με την εντατικοποίηση, καταργώντας ωράρια και συμβατικές υποχρεώσεις· την διαπίστωση για την ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και την μεθοδευμένη απεμπόληση στοιχειωδών συνθηκών στο δικαίωμα ποιοτικής ζωής, όσο και για την αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 3ης Ιουνίου 2010 και να δώσουν δυναμικό παρόν στην συνάντηση και πορεία που θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
To Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ