Συνελήφθη στη Λιβύη ο Μπατατούδης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη στη Λιβύη ο Μπατατούδης


Είχε καταδικαστεί σε 10ετη κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων από την Intersat – InteractiveΣτην Λιβύη συνελήφθη ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης.
Αναμένεται σύντομα να εκδοθεί στην χώρα μας για να εκτίσει..την ποινή του
Μπατατούδης είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2009 σε 10ετή κάθειρξη από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος μετόχων της Intersat – Interactive, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα ο ίδιο αναζητείτο από τότε αλλά κανείς δεν τον είχε βρει για να τον συλλάβει αφού κατάφερε να διαφύγει από την χώρα.Η ιστορία και η δίκη:Η δίκη είχε ξεκινήσει από το 2001. Στην τελευταία δίκη στις 24 Μαρτίου του 2009 ο ίδιος δεν ήταν παρών και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.
Η υπεξαίρεση αφορά χρήματα που εκταμίευσε από τα ταμεία της Interactive– Intersat, με προσύμφωνο, για να αγοράσει μετοχές της «Άθλος ΠΑΟΚ» σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά τελικά ούτε μετοχές αγόρασε, ούτε τα χρήματα επιστράφηκαν στο ταμείο.Το αδίκημα για την απιστία των 3,3 δις δραχμών από τα τηλεοπτικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2001, παραγράφηκε, λόγω της παρέλευσης πενταετίας, αφού είναι πλημμέλημα. Ο δικηγόρος του Μπατατούδη, όπως αναμενόταν, κατέθεσε τότε ένσταση παραγραφής της υπόθεσης, η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο και έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του Μπατατούδη για την απιστία λόγω της παραγραφής.
Η υπόθεση παραγράφηκε γιατί με τους ρυθμούς χελώνας που κινούνται οι χιλιάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις σε Α΄, Β’ και Γ΄ βαθμό δικαιοδοσίας το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη κοινοποιήθηκε στον Γιώργο Μπατατούδη μετά την πάροδο 5ετίας (2-4-2001 το αδίκημα της απιστίας και 19-7-2006 η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου, δηλαδή πέντε χρόνια μετά και 3 μήνες, η οποία απέρριψε την αναίρεση που έκανε η πλευρά Μπατατούδη κατά του Βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών).
Στην δίκη για την υπεξαίρεση που κράτησε δύο ώρες περίπου παρέστησαν ως μάρτυρες ο Δημήτρης Μόκκας, ο οποίος κίνησε όλη την διαδικασία, καταθέτοντας αναφορά στον εισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή τον Νοέμβριο του 2002, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Άποψη» και την τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 «η Δίκη της Δευτέρας», ο Θανάσης Κατσαρής και οι μέτοχοι της Intersat Δημήτρης Νεοκοσμίδης και Ανδρέας Ράλλης, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραστάθηκε δια του νομικούς της Αχιλλέα Μαυρομάτη ως πολιτικώς ενάγουσα.Στο τέλος της δίκης βγήκε η καταδικαστική απόφαση για τον Μπατατούδη με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών.
newsit

http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_8030.html#ixzz0qF3sEnvV


α.γ

υ.γ αντε ο Γρηγοριάδης θα πει κανενα λόγο ,δεξί του χέρι ήταν......

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ