νεο ασφαλιστικό - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

νεο ασφαλιστικό

ΤΟ διάβασα και σας το αναμεταδίδω.


Ποιοι εργαζόμενοι διασώζονται από τις σαρωτικές αλλαγές......

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ οι «τυχεροί» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι όσοι προλάβουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 -12-2010.
Αυτοί οι εργαζόμενοι διασώζονται από τις σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που ξεκινούν από το 2011 στο Δημόσιο αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επιπλέον εκτός κινδύνου είναι και η πλειονότητα όσων ασφαλίστηκαν μέχρι τις 31 -12- 1982. Για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν προβλέπονται αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης, πλην ορισμένων εξαιρέσεων (πχ αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για μητέρες ανηλίκων παιδιών στο Δημόσιο).
Παράλληλα από τις δραματικές ανατροπές στην ηλικία συνταξιοδότησης διασώζονται και όσοι καταφέρουν να συμπληρώσουν έως και επτά πλασματικά έτη.
Για τη συμπλήρωση της... πολυπόθητης 40ετίας μεταξύ άλλων υπολογίζονται ο στρατός92 χρόνια), οι σπουδές(4 χρόνια) και ο χρόνος λοχείας.
Ανεπηρέαστοι λέει το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ ,από την αύξηση των ορίων ηλικίας μένουν και οι ασφαλισμένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, που έτσι και αλλιώς θα έπαιρναν σύνταξη στα 65. Ωστόσο, όσοι έχουν υψηλούς μισθούς θα επηρεαστούν από τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας και επικαλείται το αξιόπιστο ρεπορταζ της εφημερίδας, από τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ευνοούνται όσοι έχουν χαμηλούς μισθούς.
Το μέτρο σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα θα «τρέξει» το 2015, οπότε και θα εφαρμοστεί η «βασική» και η «αναλογική» σύνταξη τόσο στο Δημόσιο όσο και στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.
Ετσι ασφαλισμένος με 800 ευρώ μισθό θα δει τη σύνταξή του να βελτιώνεται με το νέο σύστημα.
Με το παλαιό καθεστώς θα πάρει 562 ευρώ για 35ετή ασφάλιση, ενώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί στα 732 ευρώ.
ΛΕΤΕ?
Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ρύθμιση για τους ένστολους, θέμα το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα.

περισσσότερα στο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=17640949 ή πάρτε και καμμιά εφημερίδα!

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ