ΘΕΜΕΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ 1-2 ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΘΕΜΕΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ 1-2 ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.







apo ton animationaris.


Nικηφόρα ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τον ΑΡΗ μας, επικρατώντας με 1-2 της Γιαγκελόνια μέσα στο Μπιάλιστοκ.
Όταν βλέπεις τον Κάλβο στα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα να σκοράρει είς διπλούν, τότε λές ότι το σκόρ θα πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μπορεί να μην είδαμε κάτι τέτοιο, αλλά αυτό που μένει είναι η ουσία και το προβάδισμα πρόκρισης με τα δύο γκόλ εκτός έδρας.
Η Γιαγκελόνια σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ομάδα που μπορεί να φέρει τον σοβαρό ΑΡΗ σε δύσκολη θέση. Την είχα υπερτιμήσει με αυτά που διάβαζα και τελικά άλλα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.
Όχι, βέβαια ότι ο ΑΡΗΣ έπαιξε την φοβερή μπάλα, απλά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, δηλαδή να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης απο το πρώτο παιχνίδι. Ας μην ξεχνάμε πέρσι κάποιες ομάδες που δυσκολεύτηκαν με κάτι ψαράδες και ρέγγες.
Ουσιαστικά σε περίοδο προετοιμασίας βρισκόμαστε και δεν περίμενα η αλήθεια είναι να δώ την ομάδα να τρέχει ακατάπαυστα για 90 λεπτά, ούτε να πιέζει ασφυκτικά ή να μην παρουσιάζει κάποια προβληματάκια.
Προβληματάκια, κυρίως στην αμυντική λειτουργία.
Μια νίκη που θα την χαρακτήριζα 100% επαγγελματική και όπως είπε και ο "στρατηγός" αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και ότι απλά τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης καθώς απομένει ακόμα ένα 90 λεπτο.
Σοβαρότητα λοιπόν και στο δεύτερο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο Βικελίδης.
Η έκπληξη στην 11άδα ήταν ο Κολομβιανός Τόχα, καθώς ο Κούπερ απο αυτά που είδαμε στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη δεν είχε συνηθίσει να ξεκινάει στην βασική 11άδα παίκτη με μόλις 7 μέρες στην ομάδα.
Θα βοηθήσει ο Κολομβιανός πάρα πολύ απο αυτά που έδειξε, αρκεί κάποιος να του πεί ότι στο Ελληνικό πρωτάθλημα οι κάρτες δεν χαρίζονται, επειδή τον είδα πολύ φουριόζο και σήμερα αλλά και στα βιντεάκια στο youtube. Moυ θυμίζει πάντως κάτι απο τον περσινό Φερνάντεζ, καθώς και οι δύο ως αριστερο χαφ ήρθαν στον ΑΡΗ αλλά αμυντικά χαφ παίξαν στο τέλος.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να αναφέρουμε κάτι άλλο ή να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα απο ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα, πάρα την επισημότητα του, να χαρακτηριστεί και ώς φιλικό προετοιμασίας. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, θέλει δουλειά η ομάδα και για αυτό υπάρχει στον ΑΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ με κεφαλαία γράμματα.
Μπράβο στα παληκαράκια που ταξιδέψανε τόσα χιλιόμετρα με τα πούλμαν για να δουν την καψούρα.

Υ.Γ.1
Δεν ήταν τόσο λαλίστατος ο προπονητής της Γιαγκελόνια μετά το παιχνίδι όπως στην pre-game συνέντευξη του. Η δε κοπέλα που κλήθηκε να "κανει" την μεταφράστρια απο τα Πολωνικά στα Ελληνικά, ουδεμία σχέση με το "άθλημα της μετάφρασης", απλά είχε δουλέψει τρία χρόνια σε εστιατόριο στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής.
Υ.Γ.2
Πραγματικά, απορίας άξιο πώς η UEFA έδωσε έγκριση σε αυτό το γήπεδο-εργοτάξιο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ