24ωρη απεργία - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

24ωρη απεργία

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη 8 Ιουλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΣΥ, της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αλλά και όλων των εργατικών συνδικάτων της χώραςΖΗΤΩΝΤΑΣ:


• Την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που πλήττει κατάφωρα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα


.• Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


• Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


• Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).


• Την ασφάλιση και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο


.• Τη διακοπή κάθε συζήτησης για περικοπή αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και αύξηση της ποσόστωσης στις απολύσεις


.• Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).


• Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου .

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει για άλλη μια φορά ότι:-απορρίπτει κάθε σχέδιο που οδηγεί σε ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων και περιορισμό των κατακτήσεων στην περίθαλψη.-τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και διακηρύσσει σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αγωνιστική διάθεση του κλάδου απέναντι στην επιδρομή που επιχειρείται σε βάρος τους
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ΚΑΛΕΙ τα μέλη της να μετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2010 και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ