ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ 1-0 χτες - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ 1-0 χτες

Έγραψε ο DonMits (καφενείο του παοκτσή)


ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ 1-0 χτες 19/08/2010 για τα play off του Europa League
Με το χτεσινό 1-0 επί της Φενέρ ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, έστω και αν αυτό είναι με το "φτωχό" 1-0.
Και το λέω φτωχό, γιατί είχαμε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, κάτι που θα έκανε τη ρεβάνς σίγουρα πιο εύκολη. Αποκορύφωμα οι ευκαιρίες του Μούσλι στο 45' και του Παπάζογλου στο 90'.
Μεγάλη μπάλα από τον ΠΑΟΚ χτες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε φουριόζοι, με πολύ επιθετικογενές σχήμα με Μπουσαϊντί και Λίνο, αλλά και τριπλέτα Σάλπι-Βιερίνια-Μούσλι. Οι τούρκοι μοιάζαν χαμένοι στο γήπεδο, ασύνδετοι τελείως, καθώς Βιτόλο και Γκαρσία κάναν πάρτι στο κέντρο κόβοντας τη Φενέρ στα 2. Ήρθε και νωρίς νωρίς το γκολ (στο 19') και το παιχνίδι κυλούσε όπως θέλαμε. Μπροστά ο Βιερίνια ήταν σε μεγάλα κέφια κι αν ο Μούσλι είχε κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η σεμνή τελετή θα είχε λάβει νωρίς-νωρίς τέλος. Φενέρ στο γήπεδο υπήρξε όλο κι όλο για 5 λεπτά μετά το 1-0 και μετά εξαφανίστηκε και πάλι.
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αδικαιολόγητα φοβισμένοι και κρύοι. Είχαμε πάλι ένα νεκρό διάστημα 10-15 λεπτών, το οποίο ευτυχώς δεν μας κόστισε όπως με τον Άγιαξ. Και εκεί που αρχίσαμε να ισορροπούμε, ήρθε το χειρουργείο από το γερμανό διαιτητή, ο οποίος εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα έδειξε με περισσή ευκολία τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Βιτόλο για φάουλ στο Νιανγκ (ο οποίος πέταξε σαν να τον χτύπησε ρεύμα...)
Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω, να κλείσουμε χώρους και να περιμένουμε τη Φενέρ χωρίς να μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι πρωτοβουλίας.
Η Φενέρ δεν μπόρεσε να βρει χώρους, δεν μπόρεσε να κάνει φάσεις κι απείλησε μόνο με 1-2 μακρινά σουτ, χωρίς να πατήσει περιοχή.Στις περιπτώσεις που δημιουργούσε κάποιοες ψιλοπροϋποθέσεις, η άμυνά μας ήταν εκεί με τον Κοντρέρας να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τον Μαλεζά να είναι τουλάχιστον σοβαρός. Δικαιωθήκαμε λοιπόν όσοι λέγαμε ότι πρέπει να προτιμηθεί έναντι του αστείου Ιταλού...

Η μεγαλύτερες φάσεις του αγώνα ήρθαν στα τελευταία λεπτά.

Στο 90' ο Παπάζογλου χάνει απίστευτη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή (πιστεύω η μπάλα βρέθηκε κάπου κατά τη Αγία Βαρβάρα πίσω από τη θύρα 4) και λίγο αργότερα ο Κρέσιτς αποκρούει τετ-α-τετ.Το 1-0 μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν είναι κακό αποτέλεσμα, μπορούσαμε όμως παραπάνω. Απλά σταθήκαμε άτυχοι-άστοχοι στην τελική προσπάθεια.Κλείνοντας θέλω να σταθώ στο Δερμιτζάκη. Ο προπονητής μας τόλμησε και έπαιξε χτες με 2 επιθετικογενή μπακ και τριπλέτα Σάλπι-Βιερίνια-Μούσλι. Είμαι σίγουρος ότι ο Σάντος θα ξεκινούσε το Σνάουτσνερ αντί του Μπουσαϊντί (που έδωσε εξαιρετικά δείγματα χτες) και Σορλέν στα πλάγια.

Ο Δερμιτζάκης τόλμησε και έκανε αλλαγή σέντερ φορ σε σέντερ φορ (Παπάζογλου αντί Σάλπι) σε μια φάση του αγώνα που άλλος προπονητής θα περνούσε ανασταλτικό χαφ. Ακόμα κι η αλλαγή του Ίβιτς από τον Φιλομένο είναι αλλαγή μεγάλης μαγκιάς. Προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα ψηλά, ενώ θα μπορούσε π.χ. να περάσει Φωτάκη να παίζει μαζί με τον Γκαρσία. Προσωπικά του βγάζω το καπέλο γιατί είδαμε χτες μάγκα προπονητή, να βγάζει αυθεντική ΠΑΟΚτσίδικη τρέλα. Κάτι που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε.
Η ρεβάνς στην Πόλη την άλλη εβδομάδα θα είναι δύσκολη. Θα πάμε χωρίς Βιτόλο και μάλλον και χωρίς Ίβιτς. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην έχουμε το νεκρό διάστημα, ειδικά τη στιγμή που ο αντίπαλος μπαίνει φουριόζος.
Κι η Φενέρ σίγουρα θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο από ότι χτες. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι η πίεση έχει περάσει σε εκείνους πλέον, ενώ εμείς με ένα γκολ καθαρίζουμε τη μπουγάδα.

Συνθέσεις:ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς (77' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (59' Σορλέν)Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Λουγκάνο, Εκέρ, Άλεξ, Κριστιάν, Σαχίν, Σεντούρκ (46' Νιαγκ), Αντρέ Σάντος, Τοπούζ (71' Οζέρ), Γιονούλ, ΕρκίνΓκολ: Βιερίνια 19'Κίτρινες κάρτες: 46' Βιτόλο, 73' Ίβιτς – 27' Σεντούρκ, Λουγκάνο, 75' ΣάντοςΔεύτερη κίτρινη κάρτα: 57' ΒιτόλοΔιαιτητής: Μανουέλ Γκράφε (Γερμανία)

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ