ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 3-2: Περιττό άγχος - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 3-2: Περιττό άγχος


γράφει ο DonMits
από το καφενείο του Παοκτσή.

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 3-2 για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2010-2011

Με το δεξί ξεκινήσαμε χτες τις υποχρεώσεις μας στη Σούπερ Λιγκ. Αγχωθήκαμε βέβαια αρκετά και περιττά, όχι τόσο γιατί ο Πανσερραϊκός ήταν καλός, όσο γιατί εμείς ήμασταν ακόμα με τα μυαλά στους πανηγυρισμούς της πρόκρισης και κατά συνέπεια πολύ χαλαροί.Θα κάνω σκόρπιες παρατηρήσεις για το χτεσινό αγώνα, καθώς ήταν αρκετά άναρχος, οπότε κι οι σκέψεις μου είναι κι εκείνες πολύ μπερδεμένες:
- Η απουσία του Κοντρέρας ήταν και πάλι εμφανής. Φάγαμε εντός έδρας 2 γκολ από μια ομάδα που θα χαροπαλέψει κι είναι το νούμερο 2 υποψήφια για υποβιβασμό. Συνολικά στα παιχνίδια χωρίς Κοντρέρας έχουμε φάει 6 γκολ, ενώ με Κοντρέρας μόνο 1!
- Έλεος πια με τον Ιταλό. Μπορεί να μην φταίει ο ίδιος για τα 2 γκολ που φάγαμε, αλλά η παρουσία του είναι αρνητική. Ευτυχώς εξιλεώθηκε με το γκολ που πέτυχε για το 2-1. Προσωπικά ελπίζω να γίνει καλά ο Ζουέλα και να είναι εκείνος το μπακαπ του Κοντρέρας
.- Στα χαφ δεν τα πήγαμε καλά. Η αρχική τοποθέτηση του Σορλέν δεν μας βγήκε, κάτι που ο Δερμιτζάκης διέγνωσε και τον άλλαξε στο 30' με τον Παπάζογλου. Απορήσαμε πολλοί στο γήπεδο γιατί ξεκίνησε ο Γάλλος. Την απάντηση την πήρα σήμερα όταν διάβασα ότι ο Γάλλος επιστρέφει για οικογενειακούς λόγους στη Γαλλία (τον έφαγε στη γκρίνια η γυναίκα του...) και προφανώς ο Δερμιτζάκης ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει την Τούμπα.

Ο Σορλέν λοιπόν φεύγει και παρότι δεν αποτέλεσε ποτέ το πουλέν μου, δεν μπορώ να πω ότι δεν λυπάμαι που μας φεύγει ένας παίκτης πολυ-εργαλείο, ένας άριστος επαγγελματίας που δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα κι ήταν πάντα εργατικός στο γήπεδο, άσχετα αν ήταν σε καλή μέρα ή όχι. Οι πληροφορίες λένε ότι θα παίξει στην Εβιάν, ομάδα στη β' Γαλλίας, για 200.000 € (αντί των 420.000 που έπαιρνε εδώ). Ολιβιέ σε ευχαριστούμε!- Η αλλαγή που γύρισε το παιχνίδι ήταν η ακριβώς η αντικατάσταση του Γάλλου από τον Παπάζογλου. Ο παίκτης δέχτηκε πολλές μπαλιές τις οποίες μπόρεσε και κράτησε κι έτσι πήρε μέτρα η ομάδα στο γήπεδο.
Συνολικά είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, μοίραζε και σωστά τη μπάλα και πίεσε την άμυνα των Σερρών. Επιστέγασμα της πολύ καλής απόδοσής του ήταν το νικητήριο γκολ, έστω κι αν μας άγχωσε ώσπου να το βάλει
.- Πολύ καλός ήταν κι ο Γκαρσία, που μου φάνηκε ότι την ψώνισε άσχημα μετά το 0-1 κι ήταν για αρκετό διάστημα ο μόνος που πάλευε στο κέντρο. Να σημειώσω επίσης ότι κανονικά θα είχε εκείνος χτες το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά το έδωσε ο ίδιος στον Μαλεζά!
- Πολύ σημαντικό ήταν ότι το γκολ για το 1-1 μπήκε πριν το ημίχρονο. Το 2-1 έγινε αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και νομίσαμε όλοι ότι το παραμύθι τελείωσε. Αλλά καταφέραμε και φάγαμε πάλι γκολ στο κακό μας δεκαπεντάλεπτο 46'-60', όπου έχουμε φάει συνολικά 5 γκολ φέτος! Είναι προφανές ότι αυτό πρέπει να δουλευτεί για να διορθωθεί. Ευτυχώς ο Παπάζογλου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους
.- Καλός ο Βιερίνια χτες, έβαλε ένα πολύ όμορφο γκολ. Καλός κι ο Σάλπι, μοίρασε 2 ασίστ, αλλά είναι πολύ αγχωμένος στην τελική προσπάθεια. Πιστεύω άμα βάλει 1-2 γκολ θα "ξεμπουκώσει".
- Το δεύτερο γκολ των Σερρών δεν τρώγεται ρε Ντάριο!
- Κάτω του μετρίου ήταν χτες ο Λίνο. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια επίπεδα απόδοσης. Κάτω του μετρίου κι ο Ίβιτς που ουσιαστικά δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Φιλομένο αντίθετα ήταν πολύ κινητικός κι ορεξάτος κι είχε 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά έπεσε και σε πολύ καλό τερματοφύλακα.- Συνολικά κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες, βάλαμε 3 γκολ, αλλά φάγαμε και 2 από μια ομάδα που έκανε 4-5 τελικές προσπάθειες.- Άριστη και πάλι η διαχείριση του αγώνα από το Δερμιτζάκη.
Ήμασταν πολλοί χτες στην Τούμπα που λέγαμε ότι κακώς κράζαμε το καλοκαίρι όταν ακούστηκε το όνομά του για τον ΠΑΟΚ.Την επόμενη εβδομάδα δεν έχει πρωτάθλημα λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων. Έτσι υπάρχει λίγος χρόνος για ξεκούραση και ανασύνταξη εν όψει των εκτός έδρας αγώνων με Τρίπολη και Μπριζ.

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο (83' Σνάουτσνερ), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (30' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (60' Φιλομένο), Σαλπιγγίδης.Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Πάμπλο Άμο, Κάστο Πέρεζ, Μπέλιτς, Βρούτσινα (73' Γεωργιάδης), Τάντιτς (82' Ανάκογλου), Παπάζογλου, Λεονάρντο (66' Σουμπίνιο), Αμπουμπακαρί, Παντελιάδης.Γκολ: 45+ Βιεϊρίνια, 47' Τσιρίλο, 70' Παπάζογλου /- 19' Μπέλιτς, 55' Μπέλιτς

Κίτρινης κάρτες: 48' Τσιρίλο, 55' Παπάζογλου, 90+ Βιτόλο - 35' Αμπουμπακαρί, 57' ΒρούτσιναΔιαιτητής / Βοηθοί: Παππάς (Δ) / Καρατζίκας (Β), Τουμπακάρης (Β)

οι υπογραμίσεις είναι της Α.Γ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ