Στο 93' ο Ρουίζ μάδησε την "βιολέτα". - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στο 93' ο Ρουίζ μάδησε την "βιολέτα".

γράφει ο http://animationaris.blogspot.com/

Το πρώτο βήμα έγινε μέσα στο καμίνι-κυριολεκτικά και μεταφορικά-Κλεάνθης Βικελίδης. Ενώ η θερμοκρασία χτυπούσε κόκκινο, 20.000 κόσμος έκανε το γήπεδο να κοχλάζει και πρίν την έναρξη του αγώνα, έκαναν την εμφάνιση τους οι μάνικες για να δροσίσουν τον κόσμο στα πέταλα του γηπέδου.
Το οποίο μας θύμισε κάτι από το περσινό φιλικό με την Μπόκα.
Είχαμε πεί ότι η Αούστρια είναι μια καλή ομάδα αλλά, ο καλός-σοβαρός ΑΡΗΣ μπορεί να περάσει το εμπόδιο της . Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε για το "δεύτερο ημίχρονο". Με σοβαρότητα τώρα και με ένα γκόλ εκτός έδρας η πρόκριση θα είναι ακόμα πιο κοντά.
Τίποτα δεν έχει κριθεί τα κεφάλια μέσα,δουλειά και με 1.000 ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ στο πλευρό της η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην Αυστρία.
Η ουσία:
Το πιό σημαντικό ήταν ο ΑΡΗΣ να κρατήσει το μηδέν παθητικό, κάτι το οποίο επιτευχθεί. Θετικό, επίσης, αν σκεφτούμε ότι στα περισσότερα φιλικά (αν όχι όλα,δεν θυμάμαι) αλλά και στα δύο επίσημα με τους Πολωνούς δεχθήκαμε γκόλ. To γκόλ του Ρουίζ στο 93' ήταν το κερασάκι στην τούρτα και η επιβράβευση της καλής εικόνας που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο μέρος.
11άδα:
Απο αυτά που ακούγαμε στα ράδια και διαβάζαμε στις εφημερίδες περιμέναμε να ξεκινήσει, o Tόχα αριστερά στην θέση του τραυματία Κάλβο και ένας εκ των Πρίττα-Μενδρινό να πλαισιώσουν τον Ναφτί στα αμυντικά χαφ. Κάτι τέτοιο δεν εγίνε με τον Τσεσνάουσκις να ξεκινάει αριστερά. Επίσης αντί για τον Λαζαρίδη, ο παρτενέρ του Γκιάρο ήταν ο Οριόλ.
Οι τρείς μαεστρικές αλλαγές του Κούπερ (Πρίττας-Μενδρινός-Ρουίζ) έδωσαν τεράστια φρεσκάδα στην ομάδα. Με τον Μενδρινό να είναι πάρα πολύ καλός έστω σε μια θέση που δεν τoν έχουμε συνηθίσει, αφού αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ. Τον Πρίττα να παίζει ως πραγματικό αμυντικό χαφ-κόφτης- και τον Ρουίζ να σκοράρει το νικητήριο γκόλ.
Η κλισέ φράση είναι ότι σύντομα θα ξεχάσουμε τον Κάμπορα, όποιοι δεν το έχουν κάνει ήδη, καθώς το επιθετικό τρίο Κόκε-Τζέσαρεκ-Ρουίζ δείχνει εκ των αποτελεσμάτων να είναι ουσιαστικό . Πολλοί λέγανε ότι Ρουίζ και Κάμπορα έχουν την ίδια "ποδοσφαιρική κοψιά", απλά να συμπληρώσω ότι φαίνεται ο Ρουίζ να κατέχει το τόπι περισσότερο απο τον Αργεντίνο. Mπορεί να κρατήσει μπάλα, να μοιράσει, να τριπλάρει και φυσικά να σκοράρει.
Απο τους καλύτερους παίκτες ήταν και ο αργηχός του ΑΡΗ. Ο Κόκε δεν έχασε ούτε μία κεφαλιά απο τους αμυντικούς της Αούστρια, έβγαλε την ασσίστ στο Ρουίζ και θεωρώ ότι έκανε ένα απο τα πιό ώριμα του παιχνίδια με την φανέλα του ΑΡΗ. Θα μπορούσε να σκοράρει αν ή μπάλα δεν χτυπούσε στο δοκάρι και κατέληγε άουτ.
Συνήθως MVP ενός αγώνα και αυτός που κλέβει την δόξα είναι ο επιθετικός. Όμως για το παιχνίδι με την Αούστρια νομίζω ότι ο Σηφάκης ήταν "φύλακας άγγελος" της εστίας του ΑΡΗ, με 3-4 "μεγάλες αποκρούσεις". Κατέβασε τα ρολά.
Κορυφαίοι του αγώνα, Σηφάκης, Τόχα, Ρουίζ, Κόκε, Μενδρινός και φυσικα ο αγέραστος Ρονάλντο Γκιάρο.

Δεν άρεσε:

Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως η αμυντική της λειτουργία. Είναι φανερό απο τα λίγα παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι τώρα υπάρχει μια αδυναμία αμυντικά στην αριστερή πτέρυγα. Αλλά και στην αμυντική λειτουργία στα αμυντικά χαφ. Με τον Ναφτί για ένα ακόμα παιχνίδι να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές τρύπες και αρκετοί διάδρομοι για τους Αυστριακούς.
Ο διαιτητής απο την Ρωσία, εκτός ότι έδωσε ανύπαρκτο χέρι στον Τσέζαρεκ ενώ ήταν μόνος του με την εστία, έκανε κάτι πρωτότυπο σταματώντας 2 φορές το παιχνίδι για να δροσιστούν οι παίκτες. Ταϊμ-ουτ, λοιπόν και στο ποδόσφαιρο


Πρόκριση μέσα στην Αυστρία. Είπαμε ο σοβαρός ΑΡΗΣ μπορεί

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ