Παύλος Δερμιτζάκης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Παύλος Δερμιτζάκης

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής (αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού) και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.


Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 29 Ιουνίου 1969.
Ποδοσφαιρική καριέρα
Ξεκίνησε την κ
αριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα του Βύρωνα Καβάλας, από όπου τον απέκτησε η Καβάλα το 1987, στην οποία αγωνίστηκε σαν βασικό στέλεχος για 5 χρόνια (4 στη Β' και ένα στη Γ' εθνική), πετυχαίνοντας με τη φανέλα της συνολικά 47 γκολ.
Το 1992 αποκτήθηκε σαν εγάλο όνομα από τον ΠΑΟΚ μαζί με τον άγνωστο νεαρό Ζαγοράκη στον οποίο αγωνίστηκε τα επόμενα 3 χρόνια, κατά την τρίτη του όμως χρονιά, με προπονητή τον Άρι Χάαν, είχε ελάχιστες συμμετοχές (4 για το πρωτάθλημα και 4 για το κύπελλο).


Την περίοδο 1995–96 αγωνίστηκε σε δύο ακόμα ομάδες Α' εθνικής, τον πρώτο γύρο στον Αθηναϊκό και τον δεύτερο στην Καλαμάτα, έχοντας 9 και 13 συμμετοχές αντίστοιχα.

Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το τέλος της καριέρας του άλλαζε διαδοχικά ομάδες, κινούμενος μεταξύ Β' και Γ' εθνικής, αγωνιζόμενος στους Εργοτέλη, Παναιγιάλειο, ΕΑΡ, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ατρόμητο Αθηνών. Έκλεισε την καριέρα του το 2000.
Στα 13 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας αγωνιζόμενος σε συνολικά 9 συλλόγους των τριών εθνικών κατηγοριών, σημείωσε τα εξής στατιστικά:

Α' εθνική: 64 συμμετοχές, 10 γκολ
Β' εθνική: 149 συμμετοχές, 38 γκολ
Γ' εθνική: 114 σ
υμμετοχές, 58 γκολ
Σύνολο: 327 συμμετοχές, 106 γκολ

Προπονητική καριέρα
Την προπονητική του καριέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης την ξεκίνησε στον Εργοτέλη (Δ' εθνική) την περίοδο 2001–02 διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Μύρωνα Σηφάκη, καταφέρν
οντας να κερδίσει για την ομάδα την άνοδο στην Γ΄ Εθνική .

Συνέχισε σε μία άλλη ομάδα του Ηρακλείου, τον Ατσαλένιο, τον οποίο επίσης ανέβασε από την Δ' εθνική στην Γ΄ Εθνική.
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ατσαλένιου καθοδηγούμενη από τον Παύλο Δερμιτζάκη πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στην Γ΄ Εθνική (4η θέση το 2005–06, 3η θέση το 2006–07) διατηρώντας μάλιστα το αήττητο στην έδρα του, δεν καταφέρνει να προβιβαστεί στη Β΄ Εθνική.

Τελικά πέτυχε την άνοδο με τον Διαγόρα\ από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ Εθνική την περίοδο 2007–08, διατηρώντας και πάλι το αήττητο της έδρας για την ομάδα της Ρόδου\.
Συνέχισε στη Β΄ Εθνική με τον Διαγόρα, όμως στις 30 Νοεμβρίου 2009 παραιτήθηκε από τον πάγκο της ομάδας και τον Ιανουάριο του 2010 αναλαμβάνει τον ήδη υποβιβασμένο και χωρίς νίκη στην Super League Πανθρακικό\\ αντικαθιστώντας τον Αλμπέρ Καρτιέ και καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταβάλει την ομάδα και να πετύχει τις πρώτες νίκες αλλά και να επιδείξει αρκετά καλές εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2010 το όνομα του ακούστηκε για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως αρχικά επέλεξε για τεχνικό τον Ιταλό Μάριο Μπερέτα.
Όταν ο τελευταίος απομακρύνθηκε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε τελικά την τεχνική ηγεσία αλλά δεν κάθησε πολύ στον πάγκο του ΠΑΟΚ αφού απολύθηκε μετά από 3 συνεχόμενες ήττες.
Συνδύασε το όνομά του με την πρόκριση στους ομίλους του ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΗΓΚ αλλά και με την εντός έδρας ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο,ΑΡΗ.
Είναι κάτοχος του ανώτατου πτυχίου UEFA Pro, παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ