Κώστας Φραντζέσκος - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Φραντζέσκος

Ο Κώστας Φραντζέσκος
ήταν ποδοσφαιριστής αρκετών ομάδων, καθώς και της Εθνικής ομάδας. Γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1969 στην Αθήνα και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Αετό Καλλιθέας και στη συνέχεια πήγε στην ερασιτεχνική ομάδα της Βουλιαγμένης.
Πορεία
Το 1990 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε αμέσως στην Α' εθνική.
Μάλιστα στην πρώτη κιόλας χρονιά του κατέκτησε το νταμπλ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για 2 1/2 χρόνια στον ΟΦΗ(φανέλα με το δέκα) και για 3 1/2 στον ΠΑΟΚ( φορούσε τη φανέλα με το νούμερο οκτώ), όπου αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς της ομάδας, τη μεγαλύτερη ίσως αποδοχή που δέχθηκε από όσες ομάδες αγωνίστηκε.
Προς το τέλος της καριέρας του άλλαζε διαδοχικά ομάδες (Καλαμάτα, Ιωνικός Νικαίας, Άρης, Προοδευτική), όμως αγωνίστηκε και στο Κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας.
Με την Προοδευτική αγωνίστηκε τη σαιζόν 2004-05 και στη Β' εθνική, για μοναδική φορά στην καριέρα του.
Συνοπτικά σε 343 αγώνες του στην Α' εθνική της Ελλάδας πέτυχε 116 γκολ, ενώ αντίστοιχα στην Α' εθνική της Κύπρου πέτυχε 14 γκολ σε 20 αγώνες.

Επίσης αγωνίστηκε και σε αγώνες κυπέλλου με όλες τις ομάδες του, αλλά και στα κύπελλα Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (11 αγώνες χωρίς γκολ), τον ΟΦΗ (5 αγώνες, 3 γκολ) και τον ΠΑΟΚ (12 αγώνες, 6 γκολ). Στην καριέρα του κατέκτησε 4 τίτλους, όλους με τον Παναθηναϊκό.

Το πρωτάθλημα του 1991 και 3 κύπελλα (1991, 1993, 1994).
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο από άλλες θέσεις. Την περίοδο 2007-08 διετέλεσε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα του Ηλυσιακού, αλλά και υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας προς το τέλος του πρωταθλήματος της Β' εθνικής.

Εκτελέσεις φάουλ
Ο Κώστας Φραντζέσκος υπήρξε ρέκορντμαν στις εκτελέσεις φάουλ στην Ελλάδα, εκτελώντας πάντα με το αριστερό πόδι που ήταν και το καλό του, γεγονός για το οποίο του αποδόθηκε το προσωνύμιο "μίστερ φάουλ". Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να πετύχει χατ τρικ (3 γκολ στον ίδιο αγώνα) από 3 εκτελέσεις φάουλ. Συνέβη σε αγώνα ΠΑΟΚ - Καστοριάς για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 1996-97 Αντίθετα δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις εκτελέσεις πέναλτι.
Στην Εθνική Ελλάδας
Στην Εθνική ομάδα αγωνίστηκε σε 38 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ. Η πρώτη του συμμετοχή έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 1992 σ' ένα φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Εθνική Κύπρου(2-3) που είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο. Προπονητής του ο Αλκέτας Παναγούλιας
Η τελευταία του συμμετοχή έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2000
, πάλι σε φιλικό αγώνα, με αντίπαλο την Αυστρία
(4-1) που είχε γίνει στην Καλαμάτα. Προπονητής του ο Βασίλης Δανιήλ.


πηγές

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ