χιμένεθ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

χιμένεθ

Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία χρόνια που η ΑΕΚ επιμένει ισπανικά για τον πάγκο της. Μετά τον Λορένθο Σέρα Φερέρ και το πρώτο «πείραμα» της εποχής Νικολαΐδη, μια άλλη διοίκηση, αυτή του Στάυρου Αδαμίδη,΄φέρνει έναν άλλο Ισπανό.
Κοινό στοιχείο και των δυο, τόσο του Λορένθο όσο και του Μανόλο, το γεγονός ότι πέρασαν τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας τους στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Ο πρώτος στην Μπέτις και ο δεύτερος στην «αιώνια αντίπαλο» της πόλης, την Σεβίγια.
Ο Ισπανός έρχεται στην Ελλάδα σε μια δύσκολη συγκυρία για την ΑΕΚ. Η επιλογή του αποτελεί στοίχημα για τη διοίκηση, αλλά και φως ελπίδας για τους απανταχού «Ενωσίτες», που στο πρόσωπο του Ισπανού αισιοδοξούν ότι θα βρουν τον τεχνικό που θα φέρει επιτέλους την ηρεμία εντός – και εκτός – ομάδας, βάζοντας τα θεμέλια για μια καινούργια αρχή στην μετά Μπάγεβιτς εποχή.

Ο Manuel Jimenez Jimenez γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1964 στο Αραάλ, μια κωμόπολη στην επαρχία της Σεβίλλης.
Το γεγονός ότι έμεινε 16 ολόκληρα χρόνια στη Σεβίλλη (3 στη Sevilla B και 13 στη Sevilla FC), πιστός στην αγαπημένη του ομάδα, τον έκανε ένα από τα σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Υπήρξε για πολλά χρόνια ο μεγάλος αρχηγός με τα χαρακτηριστικά εκείνα που ανάγουν έναν ποδοσφαιριστή σε «σημαία» μιας ομάδας: μαχητής, ακούραστος και αθόρυβος εργάτης μέσα στο γήπεδο, αλύγιστος, πραγματική εγγύηση στα μετόπισθεν, σκληρός όποτε χρειαζόταν, πραγματικός καταλύτης στα αποδυτήρια.
Όταν η Σεβίγια υποβιβάστηκε, ο Χιμένεθ συνέχισε το ποδόσφαιρο για έναν ακόμη χρόνο (τη σεζόν 1997-98) στη Real Jaen, η οποία αγωνιζόταν στην Segunda Division και εκεί ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής
Είναι πολύ δύσκολος στην κριτική. Δεν την ανέχεται από τους παίκτες, τη δέχεται πολύ δύσκολα από τους δημοσιογράφους. Γενικά πάντως έχει καλές σχέσεις με τον Τύπο, αρκεί να μην του πατήσουν τον «κάλο». Μπορεί να γίνει έξαλλος αν ερωτηθεί για εξωαγωνιστικά θέματα. Δεν καταλαβαίνει από «βεντέτες», κάτι που επίσης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στη νέα του ομάδα. Είναι ακριβοδίκαιος και μισεί τις κλίκες. Του αρέσει να μοιράζει ρόλους στην ομάδα, χωρίς όμως να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε «δικά του παιδιά» και μη.

Δεν έχει εργαστεί ποτέ εκτός Σεβίλλης, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει και παραστάσεις και πείσμα και όρεξη. Τέλος, θέλει να έχει αυτός τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, το απόλυτο κουμάντο δηλαδή, στη λειτουργία των ακαδημιών.
Θεωρεί ότι μπορεί να αναδείξει νέους παίκτες και αν μη τι άλλο, το παρελθόν του στην Sevilla B συνηγορεί υπέρ αυτού 100%.

περισσότερα
http://sport24.gr/football/omades/Aek/o_manolo_ximeneth_se_24_paragrafoys.571094.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ