παοκ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

παοκ

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 1-2 σήμερα 31/10/2010 για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2010-2011
Με μεγάλη δόση τύχης πήραμε το διπλό στην Κρήτη. Με γκολ στο 94' από τον ... σέντερ φορ Κοντρέρας πήραμε το τριποντάκι και συνεχίζουμε.
Το μόνο βέβαια που πρέπει να μας χαροποιεί είναι το τρίποντο. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι η εμφάνιση δεν ήταν η πρέπουσα.
Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ μουδιασμένα έως βαριεστημένα κι αδιάφορα. Οι γραμμές μας δεν είχαν την απαραίτητη συνοχή - ειδικά η μεσαία γραμμή ήταν πολύ μπροστά - με αποτέλεσμα να παίζουμε σχεδόν αποκλειστικά με γιόμες. Απαράδεκτο όταν έχεις στην ενδεκάδα παίκτες σαν τον Ελ Ζαρ, το Βιερίνια, τον Ίβιτς. Κάποιος πρέπει να κατεβάζει τη μπάλα, κι όχι να περιμένουν τη γιόμα του Κοντρέρας ή το μπάσιμο του Μαλεζά.
Αυτό το αλαλούμ βέβαια επέτρεψε τον Εργοτέλη να μας κόβει με άνεση και να φτάνει στην περιοχή μας συχνά-πυκνά. Σε μια τέτοια περίπτωση κι ενώ η άμυνα ήταν σε αποσύνθεση έγινε και το 1-0.
Αυτό το 1-0 μάλλον αφύπνισε λίγο την ομάδα. Σιγά - σιγά σοβαρευτήκαμε, βάλαμε τη μπάλα κάτω και στην πρώτη ουσιαστικά σοβαρή προσπάθεια ο Βιερίνια έκανε φοβερή κάθετη πάσα στο Σάλπι που έκανε το 1-1. Από εκεί και μετά ο Τέλης αποδιοργανώθηκε και ψαχνόταν, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε το ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος είχαμε καλή διάθεση, καλύτερη συνοχή και κυρίως καλύτερη κατοχή της μπάλας. Πιστεύω ότι ο Εργοτέλης εγκλωβίστηκε στη λογική του να κρατήσει το 1-1, ενώ εμείς κυνηγήσαμε το δεύτερο γκολ, το οποίο και πετύχαμε με αρκετή δόση τύχης. Πάντως 1000 μπράβο στον Κοντρέρας που είχε τα @ρχίδια να σουτάρει στο 94' ενώ είχε δίπλα του το Σάλπι. Εκεί φαίνεται ο ηγέτης.
Από εκεί και πέρα θέλω να σταθώ σε μερικά πράγματα που μου κάναν εντύπωση:
- Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ελ Ζαρ. Ο Γαλλο-μαροκινός έχει βελτιώσει την φυσική του κατάσταση και έχει ανεβάσει την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια. Σήμερα ήταν από τους λίγους παίκτες που είχαν καθαρό μυαλό και είχαν και πολύ καλή τακτική συμπεριφορά. Ο Ελ Ζαρ είναι σε επίπεδο τακτικής κατανόησης του αγώνα πιο ψηλά από κάθε άλλο παίκτη μας.
- Τρίτο σερί ματς ο Σάλπι κορυφή και έβαλε δεύτερο γκολ. Τυχαίο;; Δεν νομίζω. Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι πως ο Δέρμι δεν τον χρησιμοποίησε ούτε μια φορά εξ αρχής στην κορυφή.
- Βέβαια από την άλλη έχω να παρατηρήσω ότι ο Χάβος υστερεί πάρα πολύ στη διαχείριση του αγώνα. Δεν είναι δυνατόν ρε συ Χάβο να θέλεις το παιχνίδι, να βλέπεις ότι υπάρχουν παίκτες που υστερούν και να μην κάνεις αλλαγές. Έστω και κάποιες για φρεσκάρισμα. Π.χ. ο ντεφορμέ τελευταία Μουσαϊντί θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί από τον Σακελαρίου και να παίξει δεξιά ο Σνάουτσνερ που δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Βιερίνια που με τη σειρά του έμενε αποκομμένος.
Παρά τη μέτρια εμφάνιση δεν υπάρχει λόγος να αρχίζουμε τη μίρλα. Η ομάδα αρχίζει να παίρνει αποτελέσματα και έτσι θα βρει πρώτον την ηρεμία της και δεύτερον το δρόμο της.
Επόμενος αγώνας είναι την Πέμπτη 04/11/2010 στις 20.00 κόντρα στη Βιγιαρεάλ για τον όμιλο του Europa League. Επόμενος αγώνας πρωταθλήματος είναι την Δευτέρα 08/11/2010 -λόγω εκλογών- στην Καβάλα.
ΥΓ Μπράβο στους ΠΑΟΚτσήδες της Κρήτης. Πάντως είναι ντροπή για το πρωτάθλημά μας να γίνονται αγώνες σε γήπεδα 25.000 θέσεων με 1.273 θεατές παρόντες...
Ο εμίρης
Μέσα στο ΣΚ κυκλοφόρησαν έντονα φήμες για κάποιον Άραβα από το Κατάρ που θέλει να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Επειδή όλα αυτά τα σενάρια τα θεωρώ από φαιδρά έως και σικέ, έχω να πω ένα πράγμα. Αύριο η ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αποφασίσει για τη νέα ΑΜΚ. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, έρχεται, "σκάει" μερικά εκατομμύρια σε μετρητά για να συμμετάσχει στην ΑΜΚ και αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ. Όλα τα άλλα είναι φαιδρότητες.



Συνθέσεις:
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (59' Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Ρομάνο (85' Μπέτο)
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (96' Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86' Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια
Γκολ: 16' Μπούντιμιρ - 35' Σαλπιγγίδης, 94' Κοντρέρας
Κίτρινες κάρτες: 30' Σίλβα Τζούνιορ - 60' Βιτόλο, 88' Ίβιτς, 95' Κοντρέρας
Δεύτερη κίτρινη κάρτα: 82' Σίλβα Τζούνιορ
Διαιτητής: Μάνταλος
Έγραψε ο DonMits

http://paoki.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ