- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


Εν όψει των κρίσιμων και δύσκολων αγώνων που ακολουθούν η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, μαζί με μέλη της διοίκησης και τον επικεφαλής Θόδωρο Ζαγοράκη, συνέφαγαν σ' εστιατόριο στην περιοχή της Περαίας, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά και τα τελευταία θετικά αποτελέσματα το . ενδοοικογενειακό κλίμα είναι καλό και κινήσεις σαν τη σημερινή έχουν σα στόχο την ενίσχυσή του.

Λίγο νωρίτερα στο πλαίσιο της προπόνησης, ο Μάκης Χάβος έδειξε πως εμμένει στο 4-4-1-1 με νέο στοιχείο τη μετατόπιση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, τους Γκαρσία - Τσουκαλά στο κέντρο, τον Βιεϊρίνια αριστερά, τον Ιβιτς σε ρόλο μεσοεπιθετικού χαφ και μπροστά του τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Αλλωστε και να είχε κάτι διαφορετικό στις σκέψεις του για την κορυφή της επίθεσης ο τεχνικός του «Δικεφάλου», ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς δεν του δίνει ανάλογη δυνατότητα. Για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ημερών, ο Βόσνιος αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στους κοιλιακούς (σ.σ. έχοντας ήδη εγχειριστεί δυο φορές από το ξεκίνημα της σεζόν) και πλέον η περίπτωσή του αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη. Εντούτοις, οι άνθρωποι της ομάδας δεν αποκλείουν την παρουσία του στην αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα της προσεχούς Κυριακής αλλά μοιάζει αδύνατο να μπορέσει να «βγάλει» ολόκληρο, απροβλημάτιστο 90λεπτο.

Αύριο θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα, ενώ στην ίδια λογική εντάσσεται κι ο Μίρκο Σαβίνι μετά το ατομικό που έκανε σήμερα εξαιτίας ενοχλήσεων που ένιωσε. Θυμίζουμε πως Βιτόλο, Ελ Ζαρ και Φωτάκης έχουν τεθεί εκτός για διαφορετικούς λόγους. Διαφορετική είναι η υφή του θέματος για τον Κριστιάνο. Σε λίγη ώρα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ ανάμεσα στον τεχνικό διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη και τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Ολες οι ενδείξεις συντείνουν προς το διαζύγιο. Αντιστρόφως ανάλογη διαδρομή φαίνεται να παίρνει ο 30χρονος Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας Αραούχο ντος Σάντος ή απλά . Ετό.

Κι αν το όνομα θυμίζει κάτι, πέρα από τον γνωστό εξαιρετικό στράικερ της Ιντερ, ίσως κάποιοι τον εντόπισαν στις πρόσφατες αναμετρήσεις με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Europa League.

Αν κι έχει συμβόλαιο με την κροατική ομάδα, οι άνθρωποί του διαβεβαίωσαν πως μπορούν να εξασφαλίσουν την ελευθέρας του εκμεταλλευόμενοι σχετικό όρο που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν απών από τη σημερινή προπόνηση και σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο τεχνικός των Κροατών, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς ανακοίνωσε κι επισήμως την αποχώρησή του ευχόμενος καλή τύχη στον πρώην ποδοσφαιριστή του «στη νέα ευκαιρία που του δίδεται στο εξωτερικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του «Δικεφάλου» επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις, προσθέτουν πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων κι αν όλα πάνε καλά ίσως και σήμερα προκύψει σχετική ανακοίνωση με τον ποδοσφαιριστή ν' αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μάλλον αυτή θα είναι κι η τελευταία δραστηριότητα της ομάδας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αφού η απόφαση των διοικούντων για δραστική μείωση του προϋπολογισμού είναι ειλημμένη.

«Ο Ετό θέλει ΠΑΟΚ.»

Αισιόδοξος ότι ο Ετο θα είναι πολύ σύντομα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Ο Μπόζο Σλίσκοβιτς μίλησε στον Sport103 FM για τους λόγους που επιλέγει ο Ετο τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του αλλά και για την επικείμενη συμφωνία του δικεφάλου με τον 30χρονο μπακ χαφ:Αναλυτικά η συνέντευξη του Σλίσκοβιτς:

«Ο Ετό έρχεται αύριο στην Ελλάδα. Είμαστε κοντά σε συμφωνία και αύριο νομίζω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν. Είμαστε πολύ κοντά για να τελειώσει αυτή η δουλειά». Σε ερώτηση για το αν ο παίκτης θα πάρει την ελευθέρας του και αν αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Ντιναμό, ο μάνατζερ του Ετό τόνισε: «Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει. Έχουμε μιλήσει με την ομάδα και όλα είναι εντάξει. Αύριο θα ξέρουμε πιο πολλά όταν ο παίκτης έρθουμε στην Ελλάδα».

Για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και για τα χαρακτηριστικά του παίκτη, ο Σλίσκοβιτς τόνισε: «Με τον ΠΑΟΚ μιλάμε για 2,5 χρόνια. Ο Ετό ως Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης που έμαθε στο 3-5-2 το οποίο παίζουν στην Βραζιλία. Εκεί όπου παίζουν όλη την γραμμή. Στη Ντιναμό έπαιξε ως δεξί μπακ, αλλά και μερικές φορές πιο μπροστά στην δεξιά πλευρά». Σε ερώτηση γιατί ο Ετό προτιμά τον ΠΑΟΚ, ο μάνατζερ του παίκτη ανέφερε: «Θέλει να παίξει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Το αποφάσισε παρά το ότι είχε πολλές προτάσεις. Πολλά κλαμπ μου τηλεφώνησαν για τον παίκτη από άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες.

Στην Κροατία δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει σε άλλη ομάδα γιατί η Ντιναμό είναι η μεγαλύτερη. Του άρεσε ο ΠΑΟΚ ενώ έμαθε και πολλά καλά για την ομάδα από έναν πρώην Βραζιλιάνο συμπαίκτη του που τώρα παίζει στον ΠΑΟΚ».

Τέλος, όσον αφορά το δικαίωμα συμμετοχής του με τον ΠΑΟΚ στα επόμενα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Μπόζο Σλίσκοβιτς ανέφερε: «Μπορεί να παίξει. Δεν είμαστε πλέον στην φάση των γκρουπ. Θα παίξει και στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ». Σε αντίθεση πάντως με τα όσα λέει ο μάνατζερ του ο Ετο δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς έχει παίξει με την Ντινάμο στην ίδια διοργάνωση.

* Διακόπηκαν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Κριστιάνο. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να λυθεί κοινή συνεναίση το συμβόλαιό του με την ομάδα. Στον ΠΑΟΚ θα το σκεφτούν και αναμένεται σύντομα νέα συνάντηση...

* Δημοσιεύματα στην Τουρκία (Hurrier) αναφέρουν πως η Εσκίσεχιρ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δύσκολα όμως εμπεριέχουν δόση αλήθειας...


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ