- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ

Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ (* 12 Μαρτίου 1911 στο Λίβερπουλ; † Νοέμβριος 1987) ήταν ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ. Ο γιος του Αλοΐς Χίτλερ και της Ιρλανδής Μπρίτζετ Ντάουλιγκ (Bridget Dowling) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πατέρας του εγκατέλειψε σύντομα την οικογένεια και επέστρεψε στην Γερμανία.
Ο Αλοΐς ξαναπαντρεύτηκε, προσπάθησε όμως γύρω στο 1925 να αναπτύξει γραπτώς ξανά σχέση με την Μπρίτζετ και τον γιο του. Την παρακάλεσε να στείλει τον Γουίλιαμ στην Γερμανία και η Μπρίτζετ τελικά συμφώνησε. Στην ηλικία των 18, ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ πήγε για πρώτη στην Γερμανία για να επισκεφτεί τον πατέρα του.
Αφού το 1933 ο θείος του Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος της Ναζιστικής Γερμανίας, ο Γουίλιαμ επέστρεψε στην Γερμανία, ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο θείος του. Αυτός όμως δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον ερχομό του ανιψιού, αφού προσπαθούσε με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια να εξαφανίσει κάθε ίχνος της καταγωγής του (αργότερα κατέστρεψε το χωριό των γονέων του γι' αυτό τον λόγο).
Παρόλα αυτά φρόντισε και βρήκε θέση εργασίας για τον ανιψιό του. Στην αρχή ο Γουίλιαμ δούλευε σε τράπεζα, αργότερα στην
Opel. Δεν ήταν όμως ευτυχισμένος με την ζωή του στην Γερμανία.
Όταν ο θείος του το 1938 του πρότεινε για καλύτερη θέση εργασίας να πάρει την γερμανική υπηκοότητα, ο Γουίλιαμ υποψιάστηκε παγίδα. Πανικοβλημένος εγκατέλειψε την Γερμανία και επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου έγραψε άρθρο για το Look magazine με τίτλο "Why I hate my uncle" (Γιατί μισώ τον θείο μου).
Όταν, το 1939, ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Γουίλιαμ βρισκόταν με την μητέρα του στις ΗΠΑ, όπου έμεινε οριστικά. Από το 1944 μέχρι το 1947 υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 1947 παντρεύτηκε την Φύλις (* 1925), με την οποία είχε τέσσερα παιδιά: τον Αλεξάντερ Άντολφ (* 1949), τον Λούις (* 1951), τον Χάουαρντ (* 1957, † 1989 σε τροχαίο) και τον Μπράιαν (* 1965). Οι γιοι του Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ είναι ανύπαντροι και δεν έχουν παιδιά.

ΑΠΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ