- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

2011-02-12


Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0: Η ήττα κι η αηδία


Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0 για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2010-2011

Η ήττα
Είναι κάποια παιχνίδια για τα οποία πραγματικά δεν έχω λόγια για να σχολιάσω. Είτε γιατί δεν μπορώ να συγκεντρώσω τη σκέψη μου, είτε γιατί δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω σωστά την απόδοση της ομάδας, είτε γιατί έγιναν κάποια "κουφά" μέσα στο παιχνίδι που κυριολεκτικά σε αφήνουν άφωνο.

Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το σημερινό. Δεν έχω λόγια να το σχολιάσω. Χάσαμε επειδή είχαμε το μυαλό μας αλλού (ΤΣΣΚΑ); Χάσαμε επειδή παίξαμε χάλια; Χάσαμε επειδή κάναμε ένα ηλίθιο πέναλτι; Χάσαμε επειδή ένα καθαρό πέναλτι βαφτίστηκε φάουλ εκτός περιοχής; Όλα αυτά μαζί; Δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν παρουσίασε καλή εικόνα, δεν είχε καλή απόδοση, είχε πολλά νεύρα από ένα σημείο και μετά, αλλά από την άλλη δεν απειλήθηκε κι ιδιαίτερα, είχε κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν.

Μια από αυτές τις φάσεις είναι η φάση που ο κόρακας βαφτίζει φάουλ εκτός περιοχής την ανατροπή του Κλάους. Τόσο ο Κλάους όσο κι ο αμυντικός είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το κοράκι δίνει φάουλ ένα μέτρο έξω! Εκεί πιστεύω θα καθαρίζαμε το παιχνίδι, αφού ο νιόνιος δεν έχει ψυχικές δυνάμεις να κυνηγήσει ανατροπή... Άλλη φάση είναι η ευκαιρία του Σάλπι, εκεί που η μπάλα βγαίνει αργά και βασανιστικά άουτ. Και στο καπάκι έρχεται η φάση που ο Ριέρα κάνει πάρτι με τον Σαβίνι και ανατρέπεται βλακωδέστατα από το Μαλεζά, σε ένα σημείο που δεν ήταν απειλητικός.







Από εκεί και πέρα δεν κάναμε πολλά πράγματα. Σαν να μην είχαμε διάθεση-δυνάμεις-όρεξη μου φάνηκε. Δεν ξέρω. Πάντως ο σημερινός ΠΑΟΚ ήταν αρκετά χαρακτηριστικός για τη φετινή χρονιά. Φέτος δεν έχουμε το ένστικτο εκείνο που μας χαρακτήριζε πέρσι που τέτοιου είδους ματσάκια τα καθαρίζαμε άνετα. Για αυτό άλλωστε έχουμε μείνει και τόσο πίσω.

Η αηδία
Κλείνοντας θέλω λίγο να αναφερθώ στα όσα βλέπουμε να γίνονται φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πραγματικά είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιες αθλιότητες. Που να σταθεί κανείς πρώτα; Στους 2500 ''μπάτσους'' για το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ομο.......; Στην κλήση της ΑΕΚ για απολογία την Δευτέρα, ενώ οι κλήσεις αυτές γίνονται πάντα τις Πέμπτες, με σκοπό να παίξει με κόσμο το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ; Στην "περίεργη" υπόθεση με τη μεταγραφή Κοτσόλη στο βάζελο; Στο ντου του Μαρινάκη χτες στην ΕΠΟ; Στη σημερινή συνεδρίαση - Σαββατιάτικα, άλλη πρωτοτυπία κι αυτή - της επιτροπής εφέσεων ώστε να παίξει ο Μιραλάς σήμερα κόντρα στο ερ....ό;

Το πράγμα έχει καταντήσει χειρότερο κι από αηδία. Έχουμε χάσει κάθε όριο αβάντας στους 3 του ΠΟΚ που πλέον ανοικτά κι απροκάλυπτα γίνεται με κάθε τρόπο. Οι υπόλοιποι είναι σαν να μην υπάρχουμε. Μας φτύνουν και μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Είναι τέτοια η αηδία μου πλέον, που αναρωτιέμαι αν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο και να συντηρώ αυτό το μπλογκ...

Συνθέσεις:
Πανιώνιος: Μάχο, Γιόνσον, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν (Σαλαλί 87'), Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (Αναστασόπουλος 76'), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (Κούκετς 80')

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (Κρέσιτς 58'), Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (Ελ Ζαρ 60'), Βιειρίνια, Ίβιτς (Σαλπιγγίδης 67'), Τσουκαλάς, Σαβίνι, Αθανασιάδης, Εττο

Γκολ: Μπάλαμπαν 73'(πεν)

Κίτρινες Κάρτες: Σάμαρης 24', Γκαλίτσιος 41', Γκαρσία 46', Όμο 64', Τσιρίλο 74', Ριέρα 75', Γουνδουλάκης 77', Σαλαλί 92'

Δεύτερη κίτρινη κάρτα: Τσιρίλο 87'


Διαιτητής: Σταθόπουλος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ