ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Νο3 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Νο3

ΤΟΥ Χάρη Στόικου
Από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι και σήμερα ο λόγος για τον οποίο κάποιος νεαρός αποφασίζει να γίνει οπαδός του ΠΑΟΚ ξέρει ότι δεν είναι ούτε τα πρωταθλήματα, ούτε τα κύπελλα και τέτοιου είδους χαρές.
Όμως ζούσε και ζει πάντα με την ελπίδα για την κατάκτηση αλλά τίποτα το σπουδαίο. Άρα λοιπόν αυτό που έχει περάσει στο μυαλό όλων και ισχύει και σήμερα είναι ότι πρέπει να κερδίζει τις εντυπώσεις στα μεγάλα παιχνίδια και να κάνει την υπέρβαση.Κυρίως στην Ευρώπη.

Τολμώ να πω ότι ως ένα βαθμό το έχει πετύχει με μεγάλες νίκες και προκρίσεις.
Όμως στο μυαλό όλων είναι σίγουρα και τα μεγάλα παιχνίδια που έκανε ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αλλά δεν τα κατάφερε και στο τέλος του έμεινε η πικρή γεύση του αποκλεισμού.
 Το πρώτο ζευγάρι αγώνων που μου έρχεται στο μυαλό με μεγάλες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και αποκλεισμό είναι την περίοδο 1983-1984.
Τότε σε δύο αναμετρήσεις με την περίφημη Μπάγερν Μονάχου δεν ηττήθηκε, ήρθε δύο φορές 0-0 και στα πέναλτι αποκλείστηκε 9-8 χάνοντας την ευκαιρία να γράψει χρυσή σελίδα σε Ευρωπαικό επίπεδο.
Γλυκόπικρη γεύση Νο1.
 Δεύτερο ζευγάρι αγώνων που μου έρχεται στο μυαλό είναι με την Μπενφίκα την περίοδο 1999-2000.Πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα 1-2 τελικό αποτέλεσμα. Δύσκολο έργο για τον Δικέφαλο του βορρά.Στον επαναληπτικό ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και κερδίζει στην κανονική διάρκεια με το σκορ που είχε χάσει στη Θεσσαλονίκη, 1-2 δηλαδή.
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.Αποτέλεσμα, αποκλεισμός.
Γλυκόπικρη γεύση Νο2.
  Για να φτάσω και στην φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη που από το καλοκαίρι τα είχε όλα.Αποκλεισμό από τα προκριματικά του Champions League από τον Άγιαξ.
Επική πρόκριση στους ομίλους του Europa League κόντρα στην πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε και μεγαλειώδες πρόκριση στην φάση των 32 της ίδιας διοργάνωσης. Εκεί σύντησε την ομάδα του στρατού την ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Στον πρώτο αγώνα της Τούμπας τελικό αποτέλεσμα 0-1.Και με άθλια εμφάνιση του ΠΑΟΚ τα περιθώρια είχαν στενέψει.
Εχθές όμως για άλλη μια φορά ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα. Αιφνιδίασε τους Ρώσους που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 65' λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ.Όμως το αποτέλεσμα δεν είχε ευτυχεί κατάληξη με την ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίζει στο 80' και να παίρνει τελικά την πρόκριση. Γλυκόπικρη γεύση Νο3.
Κι όμως μπορεί να μην είχε κάποιο τίτλο το χθεσινό αποτέλεσμα αλλά τέτοια βράδια και τέτοιες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ ανεβάζουν το πρεστίζ του συλλόγου και μεγαλώνει η περηφάνια των οπαδών του. Με αυτό κλείνω για σήμερα.
Καληνύχτα Ευρώπη μέχρι το επόμενο ραντεβού

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ