ιστορία - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ιστορία


Με την έναρξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο Στάλιν ανέλαβε και την ηγεσία του Κόκκινου Στρατού.
Οι υπερασπιστές του Λένινγκραντ και του Στάλινγκραντ και η μετέπειτα εξέλιξη των γεγονότων δημιούργησαν τον θρύλο του «Μεγάλου Στρατηλάτη».








Στη διάρκεια του πολέμου, παρά τις προτάσεις του ΚΚΣΕ, αρνήθηκε να φύγει από τη Μόσχα και να μετακινηθεί με τους επιτελείς του ανατολικά από τα Ουράλια. Έστειλε τον πρωτότοκο γιο του να πολεμήσει σαν απλός στρατιώτης στο ανατολικό μέτωπο.
Τα ίδια φαινόμενα όμως είχαμε και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν πρότειναν στην Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να μεταβούν στον Καναδά, με την έγκριση του Τσώρτσιλ, αρνήθηκαν και παρέμειναν στο Λονδίνο που την εποχή εκείνη ανηλεώς βομβαρδιζόταν από την Λουφβάφε.
 Ο Τσώρτσιλ έστειλε τον πρωτότοκο γιό του και αυτός να πέσει με αλεξίπτωτο στην κατεχόμενη Γιουγκοσλαβία. Όταν η μονάδα που υπηρετούσε ο γιός του Στάλιν αιχμαλωτίσθηκε από τους Γερμανούς, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, ότι μεταξύ των αιχμαλώτων που έπιασαν ήταν και ο γιός του Στάλιν που πολεμούσε σαν απλός στρατιώτης στο Ρωσικό στρατό.  
Το Γερμανικό επιτελείο πρότεινε στη Σοβιετική στρατιωτική ηγεσία, να τον ανταλλάξουν με τρεις αιχμαλώτους Γερμανούς Στρατηγούς. Ο Στάλιν το αρνήθηκε. Μείωσαν την προσφορά τους σε δύο Στρατηγούς, πάλι ο Στάλιν αρνήθηκε. Τελικά πρότειναν την ανταλλαγή του με ένα Γερμανό Στρατηγό. Ο Στάλιν διεμήνυσε τελικά : «Δεν αλλάζω έναν απλό Ρώσο στρατιώτη με έναν Γερμανό Στρατηγό». Ο γιός του παρέμεινε έγκλειστος σε Γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων και τελικά απεβίωσε πριν από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ