- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Δημοσιογραφικώς απόβλητος ο Πετρουλάκης


Με εξάμηνη διαγραφή από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), τιμωρήθηκε ο διευθυντής του Μετροσπόρ και του ράδιο Μετρόπολις, Νίκος Πετρουλάκης, μετά από καταγγελία της δημοσιογράφου Βίκυς Δήμου.

Ο Πετρουλάκης κατέθεσε έφεση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Ένωσης, κι έτσι η ποινή της αρχικής διαγραφής των έξι μηνών, ισχύει κανονικά, όπως είχε αποφασιστεί.

Βέβαια, χρειάστηκαν δεκάδες καταγγελίες και κλήσεις σε απολογία, ώστε τελικά να τιμωρηθεί και ν΄ αποβληθεί από την Ένωση των δημοσιογράφων ο Πετρουλάκης, καθώς μέχρι τώρα, την είχε γλιτώσει χάρη στην "πελατειακή" σχέση του με το εκάστοτε προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ.

Ο Ν. Πετρουλάκης έπρεπε να έχει διαγραφεί εδώ και χρόνια από την ΕΣΗΕΜΘ, όχι μόνο γιατί η επιχειρηματική συμπεριφορά του δε συνάδει με τη δημοσιογραφία και παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό. Δηλ. μπαράκια, ξενοδοχεία, διαφημιστικές εταιρείες, μετοχές στην εφημερίδα, μετοχές σε ραδιόφωνο στη Χαλκιδική κλπ στο όνομα της ... γυναίκας του ή άλλων συγγενικών του προσώπων.

Αλλά και για τις ύβρεις και συκοφαντίες του σε βάρος ανθρώπων του χώρου και του αθλητισμού, όπως και για τις εκπομπές των δεκάδων χούλιγκαν που έχουν περάσει από το ραδιόφωνο που διευθύνει, όπως και τα πρωτοσέλιδά του, που παρακινούν σε επιθετικότητα και προάγουν τη βία.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια για το εμμετικό πρωτοσέλιδο μετά από τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τουρκία με τη Φενέρ και φυσικά, σε βάρος του εκκρεμεί το δικαστήριο. Μια υπόθεση που έβαλε λυτούς και δεμένους για να μη δημοσιοποιηθεί...


Αλλά και οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, όπως και οι αποφάσεις επί αποφάσεων με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν άγγιξαν ποτέ ως τώρα την ΕΣΗΕΜΘ. Ούτε και οι καταγγελίες επι καταγγελιών τόσων και τόσων δημοσιογράφων...

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν κουκούλωσαν  την υπόθεση, πολύ απλά γιατί δε γινόταν διαφορετικά...

Φυσικά, σε μια σοβαρή χώρα, όπου η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και όχι το εφαλτήριο καθενός για να κονομήσει επιχερηματικά, "δημοσιογράφοι" όπως ο παρακάτω εικονιζόμενος, θα είχαν αποβληθεί από το σώμα μόνο και μόνο λόγω (αν)ικανότητας αλλά και του πενιχρού λεξιλογίου (πλην αυτού του υβριστικού και συκοφαττικού) που διαθέτει...


Η ιστορική απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ, που δικαίωσε τη Βίκυ Δήμου










 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 8/2/11 στο  http://www.baladoros.com/nea/6405

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ