- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011



Η "τρέλα των γαύρων"! (Μια επιστημονική ανάλυση)


Έχουμε τρελάνει τους μικροβιολόγους!
Οι άνθρωποι θα σκίσουν τα πτυχία τους!
Στις φλέβες μας τα αιμοσφαίρια δεν χωρίζονται σε λευκά και ερυθρά. Κυλούν όλα μαζί, έτσι χύμα, ερυθρόλευκα...
Ο Θρύλος είναι ομάδα "αντρίκια"! Γι' αυτό και οι γκόμενές μας, που υποχρεωτικά γίνονται "θρυλίτσες", προτιμούν να βλέπουν τη μπάλα τη σπυριάρα! Το μπασκετάκι με τον "σοφό" Ντούντα και τον παίδαρο τον Σπανούλη.
Εμείς, οι κλασικοί "γαύροι", γουστάρουμε τη σκατόφατσα του Τζιμπούρ, του Αλγερίνου, και τις μπούκλες του Κορσικάνου του Μοντέστου!
Αυτοί οι τύποι μπορεί να μην είναι πειραιωτάκια, αλλά η φάτσα τους έχει το "θρυλόσημο"! Πώς να το πω απλά; Η μάπα τους "γράφει κόκκινο".
Οι αρσενικοί "γαύροι" γουστάρουμε το τόπι που παίζαμε στις αλάνες. Απ' το πρωί ίσα με το βράδυ. Με δυο πέτρες για δοκάρια και γόνατα καταματωμένα.
Κι είχαμε τόση ένταση και μανία, που μετά τον αγώνα συνεχίζαμε με πετροπόλεμο. Μέχρι και με τσεκούρια κυνηγιόμασταν...
Ας μιλήσουμε όμως επιστημονικά:
Η "τρέλα των γαύρων" έχει καταχωρηθεί στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία ως "νευρωτική μετάθεση ψυχαναγκαστικού τύπου - εξάρτηση από θεσμοποιημένα ομαδικά πρότυπα"!
Μην τρομάζετε! Αμέσως το "σπάω" και το κάνω "κέρματα".
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Για κάθε άντρα, η επιβίωση στην κοινωνία είναι μια μάχη. Σαν αρσενικό, μπαίνει σ' αυτόν τον πόλεμο για να κερδίσει. Κι αυτή η ορμή του γεννά μεγάλη ένταση και θυμό.
Είναι μια ένταση, όμως, που δεν μπορεί να τη διοχετεύσει κάπου. Μια οργή που υπερχειλίζει αλλά πρέπει να μην εκδηλωθεί. Αυτό επιβάλλει ο "σύγχρονος πολιτισμός"...
Ο σημερινός άντρας δεν μπορεί να πάρει ούτε το τσεκούρι ούτε το καλάσνικωφ και να βγει στους δρόμους. Είναι αναγκασμένος να μεταθέσει την οργή του σε μια κοινωνικά και νομικά αποδεκτή σύγκρουση.
Γι' αυτό επιλέγει το πεδίο της "θεσμοποιημένης πάλης", δηλαδή του ποδοσφαίρου, και τον φορέα της, δηλαδή τον Ολυμπιακό...

apo http://askardamikti.blogspot.com/2011/02/blog-post_13.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ