νεα Δημοσίευση 21.40 μ.μ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

νεα Δημοσίευση 21.40 μ.μ

5
ΗΡΑΚΛΗΣ: 
Αδειοδότηση- Νέα Χρονιά

 Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περσινό Καλοκαίρι; Ποιος είδε Μουντιάλ
Γενικά ποιος ήταν ήρεμος; Ποιος δεν ταλαιπωρήθηκε σωματικά και ψυχολογικά. Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά σε όλα τα γεγονότα γιατί θα χρειάζονταν πολλές σελίδες ανάλυσης αλλά επικεντρώνομαι στο γενικό κλίμα της τότε κατάστασης.
 Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: πέρσι τον Μάιο άρχισε ένας πραγματικός ‘’Γολγοθάς’’ για την ομάδα του Ηρακλή εξαιτίας των ατασθαλιών του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηρακλής και των συνεργατών του. 
Τέλη του μήνα, τότε, με την μη επικύρωση της βαθμολογίας  και με την καταψήφιση της ΠΑΕ Ηρακλής από τις άλλες ομάδες της Σούπερλιγκα η ομάδα κόντεψε να υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία παρόλο που αυτό δεν συνέπιπτε με την θέση που τερμάτισε στην βαθμολογία στο περσινό πρωτάθλημα.

Όλος ο κόσμος του Ηρακλή ένιωσε αδικημένος και με ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του προς το ελληνικό ποδόσφαιρο αλά και στην πολιτεία, η οποία ενεπλάκη μετά από λίγο καιρό.
 Καθώς η ημέρες περνούσαν δημοσιοποιούνταν συμβάντα τα οποία μας  άφηναν όλους έκπληκτους . Μερικά από τα γεγονότα που κοινοποιούνταν είχαν σχέση με διακανονισμούς παικτών  που η επιτροπή θεώρησε ότι δεν είχαν ταχτοποιηθεί, όπως η υπόθεση Ντιέ, όπου ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δήλωσε πως είναι πληρωμένος και πως δεν υπήρξε πρόβλημα με την εξόφληση του! Μετά δημοσιοποιήθηκαν περιπτώσεις και άλλων παικτών με παρόμοια κατάληξη  όπως του Μαρίνο Μπιλίσκοφ.
 Ύστερα από αυτά τα δημοσιεύματα ο κόσμος ένιωσε ότι η ομάδα στοχοποιείται – αυτό ενισχύθηκε όταν ανακοινώνονταν  περιπτώσεις από φακέλους άλλων ομάδων, οι οποίοι φάκελοι είχαν διάφορα παρεκτρεπόμενα (περίπτωση Αναστόπουλου)  όμως η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ  δεν τους θεώρησε εσφαλμένους- και ο δρόμος για την προσφυγή στην δικαιοσύνη είχε ήδη αρχίσει. 

Αφού κατατέθηκε η έφεση από την ΠΑΕ Ηρακλής άρχισαν να παίρνουν μέρος με διάφορες τοποθετήσεις και οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας. Έτσι διαπιστώνεται ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια και η στοχοποίηση ήταν πλέον εμφανής. Υπήρξαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σχετικά με την απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης  οι οποίες υπονοούσαν μια αδιαφορία της επιτροπή σχετικά με τον ζήτημα του φακέλου της ΠΑΕ Ηρακλής. 
Τελικά η δικαίωση για το Ηρακλή έφτασε μετά από σχεδόν δυο μήνες  ο κόσμος ανακουφίστηκε μεν αλλά η όλη κατάσταση προκάλεσε προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας καθώς  καθυστέρησε την απαιτούμενη καλοκαιρινή προετοιμασία για το επόμενο Πρωτάθλημα.
 Παρόλα αυτά το Πρωτάθλημα για την ομάδα άρχισε κανονικά και στο αγωνιστικό κομμάτι  έσωσε την παρτίδα στο τέλος για ακόμη μια χρονιά. Στο ζήτημα της φετινής αδειοδότησης η ΠΑΕ Ηρακλής έγινε πιο έμπειρη καθώς η περσινή χρονιά ήταν ισχυρό μάθημα.
 Φέτος τα εμπόδια  της αδειοδότησης προκύπτουν ξανά από λάθη της προηγούμενης διοίκησης η οποία άφησε χρέη σε διάφορους τομείς να συσσωρεύονται  με αποτέλεσμα να φτάσουνε σε υπέρογκα ποσά (πρώην παίκτες). 
Η μη δημοσιοποίηση τους από την πρώην διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής αναγκάζει την τωρινή να κινηθεί με ταχύς ρυθμούς ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή άσχημη ιστορία ούτως ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει με φυσιολογικούς ρυθμούς (προετοιμασία-μεταγραφές) και χωρίς να κινηθεί πάλι στην αγχώδη κατάσταση της προηγούμενης περιόδου.

 Επιμέλεια: 
Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Συνεργάτης Αθλητικης Γνώμης,
Ρεπόρτερ του Ηρακλή και αρθρογράφος  www.bluearena.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ